|

Abdullah Avcı'nın son maçı Göztepe

Bu sezon yarıştığı 3 kulvarın ikisine erkenden havlu atan ve ligde lider Sivasspor’un 10 puan uzağında kalan Beşiktaş’ta teknik direktör Abdullah Avcı’yla yol ayrımına gelindi. Olağanüstü toplanan yönetimin, Göztepe maçının ardından şartları zor olmasına rağmen Avcı’nın görevine son vereceği öğrenildi.

Haber Merkezi
09:00 - 24/01/2020 Cuma
Güncelleme: 09:09 - 24/01/2020 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş lider Sivasspor'un 10 puan gerisinde yer alıyor.
Beşiktaş lider Sivasspor'un 10 puan gerisinde yer alıyor.

Süper Lig’de geride kalan 18 haftada 30 puan toplayarak zirvenin 10 puan gerisinde yer alan Beşiktaş’ta teknik direktör Abdullah Avcı’yla yol ayrımına gelindi. Siyah-beyazlı takımda teknik direktör Şenol Güneş’in A Milli Takım’a gitmesinin ardından göreve getirilen Avcı’nın performansı hem yönetim hem de taraftarlar arasında tartışmalara sebep oldu.

Verdiği demeçlerde transferi şart koşan Abdullah Avcı’nın kulübün mali durumunun sıkıntıda olması nedeniyle yönetimle arası gerildi. Sezon başında yaşanılan form düşüklüğünün ardından ligde 6 maç üst üste kazanan siyah-beyazlılarda eleştiriler azalsa da, oynanan futboldan camianın mutlu olmadığı belirtiliyordu. O serinin ardından yeniden maç kaybetmeye başlayan ve son olarak Türkiye Kupası’nda Erzurumspor’a her iki maçta da 3-2’lik skorlarla kaybeden Beşiktaş’ta Abdullah Avcı’nın tahtı sallanıyor.

  • Süper Lig’de Beşiktaş’ın başında çıktığı 18 maçta 9 galibiyet 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet yaşayan Avcı, Türkiye Kupası’nda oynadığı 4 maçın sadece birini kazandı, 3’ünü kaybetti. Abdullah Avcı ayrıca siyah-beyazlı takımın büyük umutlarla katıldığı UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı 6 maçta 1 kez kazandı ve 5 maçını kaybetti.


#Beşiktaş
#Abdullah Avcı
4 yıl önce