|

Agger'i Kjaer açıkladı

Fenerbahçe’nin Danimarkalı savunma oyuncusu, vatandaşı Agger ile konuştuğunu belirterek, “Anlattıklarımdan sonra Agger kesin kararını verdiği takdirde arayacağını ve beni bilgilendireceğini söyledi” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2016 vendredi
Güncelleme: 03:00 - 3/06/2016 vendredi
Yeni Şafak

Fenerbahçe'nin Danimarkalı savunma oyuncusu Simon Kjaer, sarı-lacivertli kulübün Daniel Agger ile ilgilendiğini bildiğini belirtirken, vatandaşının gelecek hafta kararını bildireceğini söyledi. Agger ile Fenerbahçe'ye transferi hakkında konuştuğunu açıklayan Kjaer, “Kulübün kendisiyle ilgilendiğini ve aralarında görüşmelerin başladığını biliyorum. Benden Fenerbahçe hakkında fikrimi sordu. Ben de ona kişisel görüşümü ilettim, Fenerbahçe hakkında bilgiler verdim. Ayrıca burada geçirdiğim süre içerisinde yaşadıklarımla tecrübelerimi de ilettim. Agger'in İstanbul'da vatandaşı ile beraber oynama ihtimali olduğu için mutlu olduğunu söyleyebilirim” açıklamasında bulundu. 31 yaşındaki futbolcunun karar aşamasında olduğunun altını da çizen Simon Kjaer, “Benim anlattıklarımdan sonra Agger kesin kararını verdiği takdirde arayacağını ve beni bilgilendireceğini söyledi” dedi. Agger'in futbol kariyerine devam edip etmeyeceğiyle ilgili tartışmaların da sürdüğünü söyleyen Fenerbahçeli savunma oyuncusu, “Bu konu hakkında da konuştuk. Etmeli mi, etmemeli mi diye. Bence tüm bunlar için biraz tatil yapıp sakin kafayla düşünme hakkı var. Emeklilik için yaşı genç. Yüzde yüz emin olmadan karar vermeyecektir” ifadelerini kullandı. Agger'in futbolu bırakma sözleri yönetimde tedirginliğe neden oldu. Oyuncuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yapıldı, sakatlık raporları incelendi. Yönetim Danimarkalı oyuncuya uzun süreli değil 1 artı 1 yıllık sözleşme önermeyi planladığı belirtildi.



Daniel Agger kimdir?


31 yaşındaki Danimarkalı savunma oyuncusu, 2004 yılında Brondy ile UEFA Kupa'sında oynadığı ilk maçla kariyerine başladıktan sonra 2005'te Liverpool'un yolunu tuttu. 10 sezon formasını giydiği İngiliz ekibiyle 226 maça çıkan başarılı defans oyuncusu, ardından Brondy'e geri döndü. Kariyerinde 335 maçta 25 golü bulunan Danimarkalı futbolcunun, toplamda 31 sarı kartı bulunurken, sadece 1 kırmızı kart gördü. Agger, 56 kez de Danimarka Milli Takımı'nın formasını giyerken, 9 gol attı, sadece 4 sarı kart gördü.



Van Persie'nin gidişi kesinlik kazandı


Daha önce “Yeni sezonda Vitor Pereira devam edecekse ben yokum” diyen Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, Pereira'nın kalmasının kesinlik kazanmasıyla kulüp arayışlarına hız verdi. Katar ve Çin kulüplerinden ciddi teklifler alan, ancak kariyerini Avrupa'da sürdürmek isteyen yıldız oyuncu, bu teklifleri geri çevirdi. Fenerbahçe'den yıllık 6 milyon Euro kazanan van Persie'ye Avrupa'da bu parayı veren ve sarı-lacivertli takımın istediği bonservis bedelini teklif eden takım yok.





#Fenerbahçe
#Simon Kjaer
#Daniel Agger
il y a 8 ans