|

Allah Seba’ya layık olmayı nasip etsin

Beşiktaş’ın Onursal Başkanı ve Türk sporunun efsane isimlerinden Süleyman Seba’nın 4. ölüm yıl dönümünde konuşan Fikret Orman, “Süleyman Ağabey bize şampiyonluklardan daha önemli şeyler olduğunu, Beşiktaşlılığı, centilmenliği ve bir spor adamının ne demek olduğunu gösterdi” dedi.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 05:20 - 14/08/2018 Salı
Yeni Şafak
​​Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, vefatının 4. yılında kabri başında anıldı.
​​Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, vefatının 4. yılında kabri başında anıldı.

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, vefatının 4. yılında kabri başında anıldı. Feriköy Mezarlığı’ndaki anma törenine Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, genel sekreter Ahmet Ürkmezgil, yönetim kurulu üyeleri Erdal Karacan ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun yanı sıra siyah-beyazlı taraftarlar katıldı. Törende bir konuşma yapan başkan Fikret Orman, Seba’nın kendilerine şampiyonluklardan daha önemli değerleri öğrettiğini belirterek, “Bizim için hem onu yad etmek hem de Beşiktaş’a yaptıklarını hatırlamak için önemli bir gün. Allah gani gani rahmet eylesin. Bize çok şeyler öğretti, Beşiktaş’a çok şeyler kazandırdı. Şampiyonluklardan daha önemli şeyler var, bize onu öğretti. En önemlisi bütün Türk spor camiasına Beşiktaşlılığın ne demek olduğunu, centilmenliği, bir spor adamının ne demek olduğunu gösterdi. Biz de ondan evlatları olarak çok şey öğrendik. Herkesin ona bir sevgisi, gönül bağı vardı. Allah bize de ona layık olmayı, bütün Beşiktaşlıları mutlu etmeyi nasip etsin. Rahmetli ‘Beşiktaş’ı üzmesinler’ dedi. İnşallah Beşiktaş’ı kimse üzmesin, üzmeye de gücü yetmesin” şeklinde konuştu. Anma töreni okunan dualarla sona erdi.

Siyah-beyazlılar Seba’nın anma töreninin ardından Galatasaray Kulübü’nün kurucusu Ali Sami Yen’in mezarını da ziyaret etti. Başkan Fikret Orman, Ali Sami Yen’in mezarına çiçek koyarak ziyaretini tamamladı.

FUTBOL CAMİASI UNUTMADI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Medipol Başakşehir paylaştıkları mesajlarla ölümünün 4. yılında Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba’yı andı. TFF’nin internet sitesinde “Süleyman Sebayı saygıyla anıyoruz” başlığıyla yer alan mesajda, şu görüşlere yer verildi: “Türk futbolunun sembol ismi, centilmenliği, duruşu ve rakiplere saygısıyla tüm futbolseverlere örnek olan Sayın Süleyman Seba’yı özlüyor, aramızdan ayrılışının dördüncü yılında saygı ve rahmetle anıyoruz” denildi. Fenerbahçe Kulübünün mesajında “Efsanevi spor adamı, Beşiktaş Jimnastik Kulübünün onursal başkanı Süleyman Seba’yı vefatının 4. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Galatasaray’ın Twitter hesabında Seba için “Türk futbolunun sembol isimlerinden, Beşiktaş Jimnastik Kulübünün efsane başkanı Süleyman Seba’yı saygı ve rahmetle anıyoruz” denildi. Trabzonspor Kulübünün mesajında ise “Tüm renklere saygısı, centilmenliği ve duruşuyla Türk sporunda örnek teşkil eden Süleyman Seba’yı saygıyla anıyoruz.” görüşleri aktarıldı. Süper Lig ve TFF 1. Lig’de mücadele eden diğer kulüpler de Seba için mesaj yayımladı.

  • Kongre tarihi: 16 Eylül
  • Beşiktaş yönetimi, olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı. Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Beşiktaş Kulübü Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nın çoğunluğa bakılmaksızın 16 Eylül Pazar günü Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde yapılacağı bildirildi. Başkan Fikret Orman, 3 gün önceki divan kurulu toplantısında, yönetim kurulunda değişiklik amacıyla olağanüstü genel kurula gitme kararı alacaklarını açıklamıştı.
Rövanşa Karadağlı hakem

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu rövanşında LASK Linz ile oynayacağı maçı yönetecek hakemler belli oldu. Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turunda 1-0’lık galibiyetin rövanşında perşembe günü Avusturya temsilcisi LASK Linz’e konuk olacak. TSİ 20.45’te başlayacak mücadeleyi Karadağ Futbol Federasyonu’ndan Nikola Dabanovic yönetecek. Yardımcılıkları ise Jovica Tatar ve Aleksandar Djikanovic yapacak.

Beşiktaş Karius’u istiyor

İngiliz basını, Beşiktaş’ın Liverpool’un Alman kalecisini Loris Karius’u istediğini yazdı. The Sun’ın haberine göre Beşiktaş, Alisson Becker’in transferi sonrası Liverpool’da 11’deki yerini kaybeden Karius’u takip ediyor. Daha önce Mignolet ile de ilgilenen Beşiktaş, Belçikalı file bekçisinin bonservis ve maaşını karşılamakta zorlanmıştı. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi finalinde iki hatalı gol yiyen 25 yaşındaki futbolcu eleştirilerin odak noktası olmuştu. Liverpool da kafasını toparlaması için Karius’u kiralık vermeye sıcak bakıyor.

Güneş rekora koşuyor

Süper Lig’in 2018-2019 sezonunu evindeki Akhisarspor maçıyla açan Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde yeni bir rekor için gün saymaya başladı. Akhisarspor galibiyetiyle Vodafone Park’taki çıktığı lig maçlarında üst üste 12. kez kazanan siyah-beyazlı ekip, bu alanda iç sahadaki rekoruna çok yaklaştı. Geçmiş sezonlarda iç sahada peş peşe 14 kez kazanan Beşiktaş, evinde oynayacağı 3 maçı daha kazanırsa bu rekorunu 15 maça çıkaracak. Beşiktaş’ın başında 4. sezonunu geçiren ve lig ile Avrupa kupalarında önemli başarılara imza atan Güneş, böylece yeni bir rekorun sahibi olacak. Beşiktaş, geçmiş sezonlarda iç sahada peş peşe 14 kez kazandı. Siyah-beyazlı ekip, bu başarıyı 1988-1989 ve 1989-1990’da Gordon Milne ile, 2002-2003’te de Lucescu ile yakaladı. Siyah-beyazlılar, Şenol Güneş yönetiminde geçen sezondan bu yana Vodafone Park’taki galibiyet serisini 12 maça çıkardı.

#Beşiktaş
#Süleyman Seba
6 yıl önce