|

Alper Potuk'tan 'yabancı' tepkisi

Fenerbahçe'nin başarılı futbolcusu Alper Potuk, verdiği röportajda yabancı futbolcularla ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Türkiye'den yabancı futbolcuya büyük hayranlık olduğunu belirten Alper, "Bizim yaptıklarımızı yapıyorlar. Belki daha da azını yapıyorlar ancak bütün değeri onlar görüyor" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
11:01 - 25/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:37 - 25/08/2018 Cumartesi
Diğer
Alper Potuk bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 4 maçta bir gol kaydetti.
Alper Potuk bu sezon Fenerbahçe formasıyla çıktığı 4 maçta bir gol kaydetti.

Fenerbahçe forması giyen Alper Potuk, Emre Belözoğlu ve Selçuk Şahin'in ayrılışının ardından şampiyon olamamalarıyla ilgili soruya dikkat çeken bir cevap verdi. Alper, yabancı futbolcuların çoğalmasıyla takım halinde yapılan organizasyonlarında eksilme olduğunu ifade etti.

Hürriyet'e konuşan Alper'in açıklamalarının bir bölümü şöyle;
"Eskiden daha sık organizasyon yapıyorduk"

  • "Emre ve Selçuk saha dışını çok iyi organize ediyorlardı. 2-3 haftada bir kesin bir organizasyon yapıyorduk. Bowlinge gidiyorduk. Benim eve geliyorlardı. Urfa kebabı söylüyorduk. Antep yemekleri söylüyorduk. Sonra bir aktivite yapıyorduk. Onlar gidip yabancılar çoğaldıktan sonra çok fazla böyle şeyler yapamamaya başladık. Volkan abi 2-3 yıldır tekneye gidelim diyor. Geçen gün ayarladı. Onda da gidemedik. Takım kaybedince siteden dışarı çıkamıyoruz. İçimizden bir şey yapmak gelmiyor. Hem yenilmişler hem geziyorlar denilsin de istemiyoruz. En çok üzülüyorum diyenden daha fazla üzülüyoruz."
"Burası Fenerbahçe, kimsenin yokluğu hissedilmez"

"Josef’in gidişi takımı olumsuz olarak etkiler mi?" şeklindeki soruya da cevap veren Alper, "Burası Fenerbahçe. Kimsenin yokluğu hissedilmez. Josef giderse onun yerine gelecek oyuncular var. Bol şans diliyorum. Büyük hizmetler yaptı" ifadelerini kullandı.

"Yabancıya büyük hayranlık var"

Alınan kötü sonuçlarda yerli futbolcuların çok eleştirilmesiyle ilgili de konuşan Alper, şu açıklamayı yaptı;

  • "Bu Türk halkının genel sorunu. Diğer takımlarda da böyle. Yabancıya büyük bir hayranlık var. Bizim yaptıklarımızı yapıyorlar. Belki daha az yapıyor yabancılar. Bütün değeri onlar görüyor. Bana stadımızda hiç tepki olmadı. Bunu yapanlar klavye delikanlıları. Gerçek taraftarımız arkamızda."


#Alper Potuk
#Fenerbahçe
6 yıl önce