|

Ama art niyetli değiller

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, son zamanlarda yaşanan hakem hatalarıyla ilgili olarak, "Hakemlerimiz hata yapıyor ama tüm başarısızlıkları onlara maletmek haksızlık. MHK Başkanı da ikinci yarı düzelecekleri konusunda olumlu. Hakemler arasında gruplaşma olacağını zannetmiyorum" dedi. Video hakem uygulamasını mart ayında deneyeceklerini belirten Demirören, kulüp başkanlarının tüm fikirlerini önemsediklerini de söyledi

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:22 - 19/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, hakemlerin formsuz olduğunu kabul ederken, art niyetli olmadıklarını söyledi. NTV Spor'da bazı gazete ve TV'lerin spor müdürlerinin sorularını yanıtlayan Demirören, "Hatalar sadece Süper Lig'de olmuyor. İngiltere'de de İspanya'da da olacak. Hakem hatalarından kulüplerimiz zarar görüyor mu, görüyor. UEFA da Avrupa'daki hakem hatalarından rahatsız. Kendi içlerinde de yenilenmeye gidecekler. Sadece hakem hata yaptı dersek işin altından kalkamayız. Avrupa'daki kadar futbolcularımız hakeme destek olmuyor. Her reform sancıyla başlar. Bu da sancılı başlar. Hakemlerimiz hata yapıyor ama tüm başarısızlıkları onlara maletmek haksızlık. Hakemlere, ilk günden beri 'Adil olun, cesur olun, baskıdan korkmayın, hatalarınızı hatayla örtmeye çalışmayın' diyorum. MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ikinci yarı düzeleceği konusunda olumlu" dedi. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın MHK'da hakemler arasında gruplaşma olduğu sorusuna yanıt veren Demirören, "Art niyetli gruplaşma varsa bunu bana ispat etsinler. Ama bir hakemimizin bir kulübe art niyetli hatası söz konusu değil. Hakemler içinde art niyetli, birilerine karşı bir gruplaşma olacağını zannetmiyorum. Böyle birileri varsa gelin savcılığa gidelim. Hakemleri profesyonel hale getirdik. Formsuz olma hakları yok" şeklinde konuştu.



VİDEO HAKEMi MART AYINDA denenecek


Demirören, video hakem uygulamasına mart ayında geçeceklerini söyledi. Video hakem de dahil her reformda Kulüpler Birliği ile ortak karar aldıklarını belirten Demirören, "Mart ayında ilk denememizi yapacağız. Biz başkanlarımızı video hakemlikle alakalı Antalya'daki kampa çağırdık. Bir veya 2 kulüp başkanı katıldı. Teknik adamlarımızdan da bir kaç tanesi katıldı. Yusuf Namoğlu'nu FETÖ'cü olmadığı için getirdik. 15 Temmuz'dan sonra belli temizlikten sonra güvenilir ve bildiğimiz, istihbarattan okey aldığımız kişileri getirdik. Gözlemcilik sistemini değiştirmek için karar aldık. İngiltere sistemini getireceğiz. Gözlemci maça bile gitmeyecek" dedi.



FATİH TERİM ALDIĞI MAAŞI HAKEDİYOR


TFF Başkanı Demirören, Fatih Terim'in hem Milli Takım'ı hem de başka bir takımı çalıştırmasına izin vermeyeceğini söyledi. Terim'in adının G.Saray ile anılmasını değerlendiren Demirören, "TFF'ye böyle bir telif gelirse sıcak bakmam. Fatih Terim, Türkiye Futbol Direktörü. Alt yapıyla ilgili bir çok çalışmamız var. Fatih Hoca da maaşını TL'ye çevirdi. Kuru fiksledik. Fatih Hoca kalitesinde bir hocanın aldığı rakamı, o kalitede bir hocanın hakettiğine inanıyorum. Ondan evvel Hiddink ve ekibine 12 milyon Euro ödeniyordu. Hiddink, 8 milyon Euro alıyordu" dedi. Milli Takım oyuncularının prim almaması gerektiğini kaydeden Demirören, "Futbolcularımız da prim konusunu kapattı. Gelirlerse yönetim kurulu olarak oturur konuşuruz. Milli takım hocamız da isterse veririz. Teknik heyetin primleri sözleşmede var. Bence oyuncular milli takım için prim almamalı" ifadelerini kullandı.



DELEGE YAPISINI HEP BİRLİKTE GÖRÜŞELİM


Demirören. TFF'de seçimin 2019'da yapılacağı açıklarken, delege tartışmalarına da değindi. TFF Başkanı, "Türk futbolunun içinde 2 tane duayen kaldı; biri İlhan Cavcav, biri Aziz Yıldırım. Onların düşünceleri önemli. TFF Genel Kurulu'nun delege yapısının değişmesi gerekiyor. Gelen önerileri değerlendirebiliriz. Biz Türkiye'yi temsil ediyoruz. Avrupa'nın, Dünya'nın liderliğine oynayan bir Türkiye'de artık koridorlara, soyunma odalarına inilmesin" diye konuştu. Demirören, kulüp borçları konusunda ise ,"UEFA, bizim kulüplerimizden çok memnun. Kulüplerimizin yapılandırmasından memnun" şeklind konuştu.


#Yıldırım Demirören
#Türkiye Futbol Federasyonu
7 yıl önce