|

Anahtar oyuncuyum

G.Saray’ın yıldız isimlerinden Rodrigues, son maçlardaki yükselen performansını, UEFA.com’a değerlendirdi. 27 yaşındaki oyuncu, “Teknik heyetimiz bana anahtar oyuncu olacağımı söyledi. Bu beni hem gururlandırdı hem de motive etti. Artık kendimi daha güçlü hissediyorum” dedi.

Umut Yılmaz
04:00 - 22/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 06:07 - 22/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Garry Rodrigues, samimi açıklamalarda bulundu.
Garry Rodrigues, samimi açıklamalarda bulundu.

Galatasaray’da son maçlarda sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Garry Rodrigues, samimi açıklamalarda bulundu. Önce Süper Lig’de 4-1 yendikleri Kasımpaşa maçında 2 gol birden atan, hemen ardından Şampiyonlar Ligi’nde Lokomotiv Moskova’yı 3-0’la geçtikleri karşılaşmada ağları havalandıran yıldız oyuncu, UEFA.com’a verdiği kısa röportajda performansını değerlendirdi. Gol ve asist sayısındaki artışın neye bağlanaileceği yönündeki soruya yanıt veren deneyimli oyuncu, “Teknik heyetimiz, benimle yaptığı konuşmada, takımda anahtar oyuncu olacağımı ifade etti. Bu durum beni hem gururlandırdı hem de mutlu etti. Motivasyonumu da artırdı. Kendimi daha güçlü hissediyorum. Kendime has oyunumu oynadığımda performansım da yükseliyor. Goller ve asistler de kendiliğinden geliyor” ifadelerini kullandı.

KASIRGA GİBİ ESİYOR

Parçalı formayı giydiği maçlarda rakip takımı adeta etkisiz hale getiren Garry Rodrigues, önce Süper Lig’e sonra Şampiyonlar Ligi’ne damga vurdu. Geçen sezon ligde 33 maça çıkan Rodrigues, 9 gol ve 11 asistlik performans sergiledi ve 20 gole katkı verdi. Bu sezon ise ligde 3 maçta 2 gol atan Rodrigues, ilk kez çıktığı Şampiyonlar Ligi’nde de Lokomotiv Moskova’ya ilk golü atan isim oldu. Moskova maçından 4 gün önce Süper Lig’de Kasımpaşa karşısında attığı 2 golle takımını liderliğe getiren Rodrigues, Lokomotiv Moskova’ya attığı golle Devler Ligi’nde liderliğe yükseltti. 2017-18 sezonunun bitmesinin ardından açılan transfer sezonunda Rodrigues, sarı-kırmızılı takımdan ayrılmak istemedi. Bir çok teklif alan Yeşil Burunlu futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray formasını terletmek için takımdan ayrılmazken, teknik heyet ve yönetim de gelen teklifleri reddetti.

Gomis’ten iki gol

Suudi Arabistan Ligi 3. haftasında Al Hilal, sahasında Al Batın’ı 3-1 mağlup etti. Sezon başında Galatasaray’dan Al Hilal’a transfer olan Gomis gollerine devam etti. Al Hilal’ın attığı 3 golün 2’si Fransız golcüden geldi. Gomis, biri penaltıdan 2 gol atarak 3 puanı getirdi.

Maicon’un kararı bekleniyor

Gomis’i 6 milyon Euro’ya Al-Hilal’e satan Galatasaray. Maicon’u da 2.5 milyon Euro’ya Suudi Arabistan ekibine kiralamayı kabul etmiş ancak evraklar yetişmediği için transfer gerçekleşmemişti. Teknik heyet, oyun sistemine uymayan oyuncu yerine ligde Ozan Kabak’ı, Şampiyonlar Ligi’nde de Donk’u tercih ederek bir anlamda tavrını ortaya koydu. Sarı-kırmızılıların ara transferde Maicon’u Al-Hilal’e kiralamaya hazır olduğu öğrenildi. Yönetim, oyuncunun kararını bekliyor.

  • Emre 10’a, Onyekuru 11’e
  • Ligde yarın Akhisar ile deplasmanda karşılaşacak G.Saray’da cezalı Belhanda’nın yerine 10 numara pozisyonunda Emre Akbaba’nın görev yapması bekleniyor. Lokomotiv Moskova maçının son bölümünde oyuna giren ve kazanılan penaltıda etkili olan Onyekuru’nun da ilk 11’e gireceği öğrenildi.
#Galatasaray
#Rodrigues
6 yıl önce