|

Andre Ayew geliyor

Şampiyonlar Ligi’nde öncelikli olarak gruplara kalmak isteyen Fenerbahçe, transfer çalışmaları kapsamında Swansea City’nin kanat oyuncusu Andre Ayew’i kiralık olarak kadrosuna kattı. Sarı-lacivertliler, bugün İstanbul’a gelecek Ganalı futbolcuyla sözleşme imzalayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:36 - 26/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Spor
Spor

Kadrosuna kattığı genç yeteneklerin yanı sıra transfer çalışmalarını ara vermeden sürdüren ve bir kanat oyuncusu almak isteyen Fenerbahçe, bonservisi İngiltere Championship takımlarından Swensea City’den Andre Ayew’in transferinde mutlu sona ulaştı. Fenerbahçe’nin sol kanat ağırlıklı olmak üzere her iki kanatta da görev yapabilen Ayew’i satın alma opsiyonlu 1 yıllığına kiraladı. 28 yaşındaki futbolcu, takımı Swansea City’nin hazırlık kampından ayrılarak Fenerbahçe ile sözleşme imzalamak için İstanbul’a doğru yola çıktı. Fenerbahçe Kulübü de Ganalı futbolcunun satın alma opsiyonlu 1 yıllık kiralama konusunda anlaşmaya varıldığını resmen duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan resmi açıklamada, “Kulübümüz, Andre Ayew’in bir yıllığına kiralık olarak kadromuza katılması için, Swansea City AFC kulübü ile satın alma opsiyonlu olarak anlaşmaya varmıştır. Gana Milli Takımında da forma giyen Andre Ayew, yarın (bugün) İstanbul’a gelecek ve sağlık kontrollerini geçmesinin ardından resmi sözleşmeyi imzalayacaktır” denildi. Futbola Marsilya altyapısında başlayan Andre Ayew, Lorient ve Arlesien takımlarında kiralık oynadıktan sonra 2015’te Swansea City’ye tranfser oldu. Ertesi yıl West Ham’a transfer olan Ganalı futbolcu, geçtiğimiz sezonun devre arasında Swansea City’ye geri döndü. Ganalı futbolcu geçen sezon Premier lig’de oynadığı 36 maçta 6 gol atıp 5 de asist yapma başarısı gösterdi. Gana Milli Takımı ile de 76 maçta görev yapan Andre Ayew’in milli forma altında 14 golü bulunuyor.

RAFİNHA BEKLENİYOR

F.Bahçe, Barcelona forması giyen Brezilyalı orta saha oyuncusu Rafinha’yı transfer etmek için ise pusuda bekliyor. Inter, geçen sezon kiralık olarak forma giyen 25 yaşındaki Rafinha’nın bonservisini almak için Barcelona ile görüşmelerini sürdürüyor. Sarı-lacivertliler, iki takım arasındaki görüşmeleri yakından takip ediyor. Fenerbahçe, Inter’in anlaşma sağlayamaması halinde Rafinha transferini bitirmek için devreye girecek. Sportif direktör Damien Comolli’nin Katalan devi ile Rafinha’yı kiralamak için masaya oturduğu ve Inter’in durumunu beklediği öğrenildi. Teknik direktör Phillip Cocu’nun transfer edilmesini istediği Rafinha için Sportif Direktör Damien Comolli Katalan ekibine teklifini iletti. Fransız futbol adamı Avrupa’nın 4 büyük liginden birinde forma giymek isteyen Rafinha’yı F.Bahçe’ye gelmeye ikna etmeye çalışıyor.

Fenerbahçe’ye golü var!

2012-13 sezonunda Marsilya formasını giyen Andre Ayew, UEFA Avrupa Ligi C Grubu’nda Fenerbahçe’ye karşı Valbuena ile birlikte forma giydi. 20 Eylül 2012’de İstanbul’da oynanan grup ilk maçında Fenerbahçe, 28. dakikada Caner Erkin ve 57’de Alex ile 2-0 öne geçti. 83. dakikada Andre Ayew ile verkaç yaparak cezaalanına kadar giren Valbuena, durumu 2-1 yaparken, 90+4’te Valbuena’nın kullandığı kornerde Andre Ayew skoru 2-2 olarak ilan etmişti.


Cocu: Hızlı hareket edin

F.Bahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, oyuncularına savunmada ve hücumda ne yapmaları gerektiğini anlatıyor. Takımın savunmadayken oyuncuların mümkün olduğunca birbirine yakın durmalarını isteyen Hollandalı çalıştırıcı, hücumlarda ise her iki kanada doğru genişleyerek orta alan oyuncularına alan açılmasını istiyor. Cocu, özellikle kanat ve ileri uç oyuncularına sürekli alan değiştirip hızlı pas yapmaları gerektiğini söylüyor ve böylece daha üretken bir takımın ortaya çıkacağını vurguluyor. Savunma beklerininin de topu taşıması ve devamlılığının da sistemde çok kritik rol aldığını belirtiyor.

REHAVET UYARISI

Hollandalı teknik adam, oyuncularına rehavet uyarısında da bulundu. Yardımcılarına Feyenoord maçının detaylı analizini hazırlatan teknik direktör Cocu, takımın 3-0 öne geçtikten sonra etkinliğinin azaldığını, ilk yarıda 3-4 pozisyon verdiklerini vurguladı. Cocu, son 8 dakikada yenen 3 golde yapılan hataları da tek tek oyuncularına gösterdi.

Benfica’ya yakın takip

Teknik direktör Phillip Cocu Şampiyonlar Ligi ön elemesindeki rakipleri Benfica’yı şimdiden çalışmaya başladı. Teknik heyet, Benfica’nın oynayacağı hazırlık maçlarını yakından takip edecek. Hollandalı teknik adamın yardımcılarından Turgay Altay, Benfica’nın Borussia Dortmund, Juventus ve Lyon ile oynayacağı hazırlık maçlarını yerinde izleyecek ve Portekiz kulübüyle ilgili detaylı bir analiz hazırlayacak. Teknik direktör Cocu da daha sonra detaylı bir şekilde analizleri inceleyecek.

Aatıf’ın büyük üzüntüsü

Menisküs ameliyatı olan ve 1 ay sahalardan uzak kalacak olan Aatıf Chahechouhe, büyük bir üzüntü yaşıyor. Faslı oyuncuyu teknik direktör Phillip Cocu ve takım arkadaşları teselli ederek kendisine moral verdi. Aatıf, “Benim için büyük bir şanssızlık. Her oyuncu gibi Şampiyonlar Ligi’nde forma giymek isterdim. Ancak yaşadığım talihsizlik sakatlık nedeniyle takımı yalnız bırakacağım” dedi.

3 genç daha imza attı

F.Bahçe, altyapı takımlarından Burak Albayrak, Mahsun Çapkan ve Muhammed Gümüşkaya ile profesyonel sözleşme imzaladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, sportif direktör Damien Comolli’nin kararı doğrultusunda 1998 doğumlu stoper Burak Albayrak, 1999 doğumlu orta saha oyuncusu Mahsun Çapkan ve 2001 doğumlu orta saha oyuncusu Muhammed Gümüşkaya ile 3’er yıllık profesyonel sözleşme imzalandığı bildirildi.

#Fenerbahçe
#Andre ayew
6 yıl önce