Aslan Cuma'yı bekliyor
04:00, 06/03/2018, SalıG: Güncelleme: 04:15, 06/03/2018, Salı
Yeni Şafak

Başkan Mustafa Cengiz
Galatasaray'da Finansal Fair Play kriterleri kapsamında 9 Mart'ta UEFA ile yapılacak olan toplantı öncesinde yoğun bir çalışma yapılıyor. Başkan Mustafa Cengiz öncülüğünde neredeyse 24 saat çalışan hukuk ekibi, futbola dair hiçbir borçlarının olmadığı konusunda UEFA'ya resmi belge sunacak.
Galatasaray’da günlerdir konuşulan en önemli olay, Finalsal Fair Play kriterleri kapsamında, önümüzdeki sezon UEFA’dan bir ceza gelip gelmeyeceği. Camia merakla 9 Mart'ta yapılacak görüşmeden çıkacak sonucu beklerken, Başkan Mustafa Cengiz, profesyonel ekipler ile UEFA’ya yapılacak sunum için gece gündüz uğraşarak sıkı bir dosya hazırlattırıyor. Avrupa’ya gidememe ya da transfer yasağı beklemeyen başkan Cengiz’in, yapacakları savunmada kulübün futbola dair borcu olmadağını belirtecek. Sarı-kırmızılı camianın hukukçuları “Galatasaray'ın futbolculara, yerli ve yabancı kulüplere borcu yoktur” yazıları için sıkı bir çalışma içinde. Başkan Cengiz’in en büyük kozu ise SPK artırımından gelen 400 milyon TL'nin üzerindeki nakit akışı olacak. 9 Mart Cuma günü için, kulüp profesyonellerinden dış ilişkiler sorumlusu Sedef Hacısalihoğlu ile iki üst düzey avukat, başkan Mustafa Cengiz ile birlikte neredeyse 24 saat bu konu üzerinde çalışıyorlar.

https://image.piri.net/resim/imagecrop/2018/03/06/04/14/resized_0c947-fff6ffcagomis.jpg
TAKSİTLER HESAPLARA YATIYOR
Daha önce UEFA’nın toplantısına gideceği iddia edilen Sportif A.Ş. yöneticisi Burak Elmas ile mali işlerden sorumlu eski yönetici Mete İkiz'in de katılmayacağı öğrenildi. Elmas'ın yönetimle arasının açık olduğu da kaydedildi. Bu arada sezon başında çeşitli takımlardan bonservis bedelleri ödenerek transfer edilen Rodrigues, Belhanda, Feghouli gibi futbolcuların bonservisleri için ödenen transfer taksitleri bugün eski kulüplerinin hesaplarına yatacak. Bu durum. UEFA ile yapılacak toplantı öncesi sarı-kırmızılıların elini güçlendirecek.
- Gomis, dünyanın zirvesine oynuyor
- Galatasaray'da müthiş bir hava yakalayan ve son iki maçta toplam 7 gol atan Bafetimbi Gomis, dünya çapında bir başarıya daha imza attı. Fransız yıldız, dünya ligleri içerisinde gol sayısı açısından sadece bir ismi geçemedi. Dünyanın tüm birinci ligleri dikkate alındığında Bafetimbi Gomis attığı 24 golle, sadece 30 gol atan Benfica'nın yıldızı Jonas'ı geçemedi. Bu sezon özellikle son haftalarda yükselen bir performans sergileyen 32 yaşındaki yıldız oyuncu, dünyanın en çok gol atan ikinci oyuncusu olurken, Sergio Agüero, Neymar, Robert Lewandowski gibi isimleri de geride bıraktı. Dünyanın en çok gol atan oyuncuları listesinde Bafetimbi Gomis'in yanı sıra iki tanıdık isim daha yer aldı. Avustralya temsilcisi Sydney FC forması giyen eski Beşiktaşlı Bobo attığı 22 golle 9. sırada yer alırken, 18 gole imza atan ve Trabzonspor forması giyen Burak Yılmaz da ilk 20 sıra içerisinde kendisine yer buldu.
CENK ERGÜN'LE YOLLAR AYRILDI
G.Saray, futbol direktörü Cenk Ergün ile yollarını ayırdı. Sarı-kırmızılı kulüp yetkililerinden alınan bilgiye göre, kulüpte futbol direktörü olarak görev yapan Cenk Ergün'e, kendisiyle devam edilmeyeceği yönündeki bildirim dün yapıldı. Dursun Özbek'in başkanlığı döneminde futbol direktörlüğü görevine getirilen ancak teknik direktör Fatih Terim'le anlaşılmasının ardından ofisi Florya'dan, Türk Telekom Stadı'na taşınan Ergün'ün, dün itibarıyla kulüple ilişiği kesildiği bildirildi.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.