|

Aslan gole doymuyor

Süper Lig'de bu sezon topladığı 53 puanla zirvede yer alan Galatasaray, 25 haftada attığı 61 golle de rakiplerini geride bıraktı. Adeta gol atmaya doymayan sarı-kırmızılı takım, 25. haftalar itibarıyla son 12 sezonun en golcü takımı olma başarısı gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/03/2018 Salı
Güncelleme: 03:48 - 13/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Galatasaray, 25 haftada attığı 61 golle de rakiplerini geride bıraktı.
Galatasaray, 25 haftada attığı 61 golle de rakiplerini geride bıraktı.

Süper Lig'de Atiker Konyaspor'u 2-1 yenerek liderliğini sürdüren Galatasaray, skorer performansıyla dikkati çekiyor. Ligin geride kalan bölümünde rakip fileleri 61 kez havalandıran sarı-kırmızılı ekip, 25. haftalar itibarıyla son 12 sezonun en golcü takımı olma başarısı gösterdi.

Süper Lig'de Fenerbahçe 2005-2006 sezonunun 25 haftalık bölümünde 64 gol atarken, sonraki sezonlarda bu periyotta en fazla skor üreten takım Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılı takım, bu sezon gol yollarındaki başarılı performansıyla şampiyonluk yarışındaki rakipleri Beşiktaş, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe'ye fark attı. Galatasaray, ligde ikinci sırada yer alan Beşiktaş'tan 14, üçüncü sıradaki Medipol Başakşehir'den 16, dördüncü Fenerbahçe'den de 12 kez fazla ağları havalandırdı.

18 SEZON SONRA 60 GOL BARAJINI AŞTI

Galatasaray, Süper Lig'de 18 sezon sonra 25. haftada 60 gol barajını aştı. Sarı-kırmızılı takım, ligde şampiyonluğa ulaştığı 1998-1999 sezonunda 25. haftayı 65 golle geçmişti. Teknik direktörlük koltuğuna Fatih Terim'in oturmasıyla Galatasaray'ın gol sayısında önemli bir artış oldu. Sezona başladığı Hırvat teknik adam Igor Tudor ile çıktığı 16 maçta 34 gol atan sarı-kırmızılı takım, Fatih Terim yönetimindeki 9 müsabakada 27 kez ağları havalandırdı. Tudor yönetiminde maç başına 2.1 gol ortalamasıyla oynayan Galatasaray, Terim ile maç başına 3 gol ortalaması tutturdu. Sarı-kırmızılı takım evindeki maçlarda 13 maçta aldığı 12 galibiyet ve 1 beraberlikle de Avrupa'da en iyi iç saha performansı gösteren 3 takım arasına girdi.

Galatasaray'ın ligdeki skorer performansında Bafetimbi Gomis de büyük rol oynuyor. Kariyerinin en skorer sezonunu yaşayan Fransız futbolcu, ligde 24 maçta 25 kez fileleri sarsarken, aynı zamanda sarı-kırmızılı takımın gollerinin yüzde 41'ini tek başına kaydetti.

  • Hem ligde hem de cepte zirvede
  • Turkcell ile G.Saray arasında gerçekleştirilen dijital iş birliği sayesinde sarı-kırmızılı taraftarlar takımlarının son 8 haftada attığı 24 gole karşılık 2,4 GB internet kazandı. Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Turkcell’in dijital iş birliği yaptığı G.Saray, attığı gollerle taraftarlarını hep puanlarla hem de hediye internetle sevindirmeye devam etti. Türkiye'nin ilk dijital spor kulübü olmak için Turkcell ile G.Saray arasında yapılan iş birliğinde sarı-kırmızılı taraftarlar takımına destek vermek için "Sarı", "Kırmızı" ve "Şampiyon" adı verilen 3 farklı dijital paketten birini seçebiliyor. Şampiyon paketine sahip taraftarlar, G.Saray'ın ligde attığı gol başına 100 MB hediye internet kazanıyor. G.Saray destek paketleri, Turkcell satış kanallarının yanı sıra SMS ile de satın alınabiliyor.

Kendimi evimde gibi hissediyorum

Galatasaray dergisinin 175. sayısında röportajı yayımlanan Japon futbolcu Yuto Nagatomo, Galatasaray'ın çok büyük bir kulüp olduğunu belirterek, "Buraya gelme sebeplerimden biri Galatasaray'ın çok büyük, tanınan ve tarihi olan bir camia olması" değerlendirmesinde bulundu. Kariyerinde uzun süre İtalya'da top koşturduğunu anlatan Japon futbolcu, "Buraya gelmeden önce kafamda soru işaretleri vardı. Sadece farklı bir futbol anlayışına gelmeyecektim. Farklı bir dil, farklı bir kültür, farklı insanlar. Ancak buraya gelince kafamda her şey netleşti. Bir hafta içinde adapte olduğumu söyleyebilirim. Sadece Fatih hocanın değil, takım arkadaşlarımın, teknik ekibimizin ve profesyonel arkadaşlarımızın bana yaklaşımı mükemmeldi. Gösterdikleri yardım o kadar fazlaydı ki bir hafta sonra kendimi evimde hissetmeye başladım" ifadelerini kullandı.

ESKİ YILDIZLARDAN DESTEK GELDİ

Transferinden önce Galatasaray'da görev almış isimlerle görüştüğünü aktaran Nagatomo, "Mancini, Melo, Sneijder, Alex Telles ile görüştüm. Mancini, Melo ve Sneijder ile konuştuğumda, üçü de bana 'Hiç düşünme mükemmel bir takım, çok güzel bir şehre gideceksin, teklifi kabul etmelisin' dedi. Diğer taraftan Alex Telles ve Podolski de bana mesaj attı. Onlar da Galatasaray'ın çok büyük bir kulüp olduğunu, mutlaka İstanbul'a gitmem gerektiğini söyledi" ifadelerini kullandı. Nagatomo, son yıllarda Avrupa'da çok sayıda Japon futbolcunun forma giydiğini de vurgulayarak, "Avrupa piyasasına yabancı kuralının ardından daha çok Japon futbolcu gelebiliyor. İtalya'da Honda'nın ve benim ayrılığımın ardından Japon futbolcu yok ama Almanya, İspanya ve İngiltere'de Japon oyuncular forma giyiyor. Gelecekte de daha çok kaliteli oyuncu çıkaracağımızı söyleyebilirim" şeklinde görüş belirtti.


GOMİS ATIYOR CİMBOM COŞUYOR

Galatasaray’ın Fransız golcüsü Bafetimbi Gomis, takımını sırtlamaya devam ediyor. Yıldız futbolcu, sarı-kırmızılı takımla Atiker Konyaspor maçıyla birlikte bu sezon ligde 24 maça çıktı. Gomis, Konya filelerini de havalandırmasıyla ligdeki gol sayısını 25’e çıkardı. Golcü futbolcu, söz konusu 24 maçın 15’inde gol kaydetti. Sarı-kırmızılılar, bu 15 maçın 13’ünde sahadan galip ayrılırken, 1 kez yenildi. Aslan, 1 kez de berabere kaldı.

#Galatasaray
#Gomis
#Süper Lig
6 yıl önce