|

Aslan kükredi

Ligde son maçında Trabzonspor’a farklı mağlup olan Galatasaray, sezonun flaş ekibi Kasımpaşa’yı ikinci yarıda attığı gollerle yıktı, koltuğu rakibinden alarak zirvenin yeni sahibi oldu. Rodrigues (2), Eren ve Serdar Aziz’in golleriyle kazanan sarı-kırmızılılar, 18 Eylül’deki Şampiyonlar Ligi’ndeki Lokomotiv Moskova maçı öncesi moral buldu. Kasımpaşa’nın golünü ise penaltıdan Diagne attı.

Umut Yılmaz
04:00 - 15/09/2018 Cumartesi
Güncelleme: 05:20 - 15/09/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Galatasaray, sezonun flaş ekibi Kasımpaşa’yı ikinci yarıda attığı gollerle yıktı,
Galatasaray, sezonun flaş ekibi Kasımpaşa’yı ikinci yarıda attığı gollerle yıktı,

Süper Lig’in 5. haftasında zirveyi ilgilendiren maçta Galatasaray evinde Kasımpaşa’yı 4-1 yendi. Geçen hafta Trabzonspor karşısında aldığı mağlubiyetle liderliği Kasımpaşa’ya kaptıran sarı-kırmızılılar, evinde oynadığı maçta koltuğunu geri aldı. Galatasaray aldığı bu galibiyetle, 18 Eylül’de Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı Lokomotiv Moskova maçı önçesi moral buldu. Karşılaşmanın ilk yarısı iki takım açısından da suskun geçerken, sarı-kırmızılılar ikinci yarıya fırtına gibi başlayarak 3 puanı koparttı. 18. dakikada Donk’un pasıyla ceza sahası içerisinde topla buluşan Eren Derdiyok’un rövaşata denemesi kaleci Ramazan’ın kucağında kaldı. 27’de Popov’un sağ çizgiye inip yaptığı ortaya kale önünde Pavelka yükselip kafayı vurdu ama auta çıktı. 55. dakikada Rodrigues’in sol taraftan kullandığı serbest vuruşta ön direkte topa sahip olan Eren Derdiyok ağlarla buluşturdu: 1-0. 58’de Ndiaye’nin pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Rodrigues şutunda golü kaydetti: 2-0. 64’de Trezeguet’in uzaklardan gönderdiği sert şutu Muslera parmak ucuyla kornere çeldi. 65’de Emre Akbaba’nın pasıyla topla buluşan Rodrigues uzak köşeye gönderdiği plaseyle bir kez daha gol sevinci yaşadı: 3-0. 74’te Ozan’ın ceza sahası içerisinde Diagne’ye yaptığı müdahale sonrası Video Yardımcı Hakem Sistemi’ne (VAR) başvuran hakem penaltı kararı verdi. 76’da topun başına geçen Diagne skoru 3-1’e getirdi. 78. dakikada Sinan Gümüş’ün sağ taraftan kullandığı korner vuruşunda iyi yükselen Serdar kafa vuruşuyla Ramazan’ı mağlup etti: 4-1. 90+5’te ise Onyekuru’nun golü, VAR uygulamasında ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.


  • ZİRVENİN YENİ SAHİBİ OLDU

  • Galatasaraylı futbolcular gollerden sonra Metin Oktay selamı vererek efsaneyi andı. Sarı-kırmızılılların tecrübeli oyuncusu Eren Derdiyok, Kasımpaşa maçında attığı golle Süper Lig’de 2018-19 sezonun 100. golünü kaydetti.

Rodrigues gollerle döndü

Sakatlığı nedeniyle 3 maç sonra sahalara dönen Garry Rodrigues, attığı 2 golle G.Saray’ı sırtladı. 27 yaşındaki golcü maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Gollerimden daha önemlisi kazanmak ve liderliği almaktı. Bunun için çok mutluyum. İlk Şampiyonlar Ligi maçını içeride oynayacağız. O günün gelmesini bekliyoruz, heyecanlıyız. Umarım güzel bir performansla taraftarlarımızı yine mutlu ederiz” dedi.

Kadroda 5 değişiklik

Galatasaray’ın Kasımpaşa maçı kadrosunda büyük sürprizler oldu. Sarı-kırmızılı takımın 4-0 mağlup olduğu Trabzonspor derbisinin 11’inde yer alan Mariano, Ahmet Çalık ve Onyekuru kenara çekilirken, Maicon ise 21 kişilik kadroya dahil edilmedi. G.Saray’ın sürpriz Kasımpaşa maçı kadrosunda 25 Mart 2000 doğumlu Ozan Kabak stoper olarak yer aldı. Maicon’un yer almadığı kadroda stoperde Serdar Aziz ile Ozan görev yaptı.

Şaş’a indirim Belhanda’ya 3 maç onama

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Trabzonspor-Galatasaray maçında yaşanan olaylardan dolayı ceza alah Hasan Şaş ve Younes Belhanda hakkında verilen cezaları görüştü. Sarı-kırmızılı takımın yardımcı antrenörü Hasan Şaş’ın 3 maçlık hak mahrumiyeti cezası 2 maça indirildi. Belhanda’nın 3 maçlık cezası ise onandı.

Devler Ligi’ne dev sponsor

Türk Hava Yolları, Galatasaray’ın 2018-19 sezonundaki Avrupa kupaları maçlarına forma sponsoru oldu. Anlaşmaya göre sarı-kırmızılılar, geçtiğimiz senelerde olduğu gibi, bu sezon da UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı maçlarda Türk Hava Yolları logolu forma ile boy gösterecek. Lokomotiv Moskova, Porto ve Schalke 04 ile UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda mücadele edecek olan Galatasaray, bayrak taşıyıcı havayolunun logosunu formasında taşıyacak.

#Galatasaray
#Kasımpaşa
6 yıl önce