|

Aslan'da rota Acerbi

Stoper transferi için çalışmalarını sürdüren Galatasaray'da gündemde yer alan isimlerden Brezilyalı Maicon için kulübü Sau Paulo 7 milyon Euro isterken; İtalyan ekibi Sassuolo ise Acerbi için 5 milyon Euro'ya kadar indi. Acerbi bir adım öne çıkarken iki isim için de şartlar son ana kadar zorlanacak.

Yeni Şafak
04:00 - 20/06/2017 Salı
Güncelleme: 07:18 - 20/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Acerbi
Acerbi

Yeni sezonda kadrosunu güçlendirmek istediği bölgeler arasında stoper de yer alan Galatasaray'da öne çıkan isimler arasında yer alan Brezilyalı Maicon ile İtalyan Acerbi arasında İtalyalı futbolcunun bir adım önde olduğu ortaya çıktı. 28 yaşındaki Brezilyalı stoper Maicon için kulübü Sao Paulo ile temasa geçen sarı-kırmızılı yönetimden ilk olarak 9 milyon Euro istendi. Yapılan pazarlıklar sonrasında bu fiyat 7 milyon Euro'ya kadar çekildi. Galatasaray, bu fiyatı da yüksek bulup pazarlıklarını sürdürürken, Brezilya ekibinin, sarı-kırmızılı kulübün oyuncu için yapacağı son teklifi beklediği kaydedildi. Hava toplarındaki hakimiyeti ile bilinen 2020'ye kadar sözleşmesi bulunan Maicon, Sao Paulo'nun da önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

İKİ İSİMDEN BİRİ STOPERİ KURTARIR

Listedeki diğer isim olan Francesco Acerbi ise İtalya'da Sassuolo takımının formasını giyiyor. 29 yaşındaki oyuncunun en büyük artısının sol ayağını kullanmasının olduğu öğrenildi. 1.92 cm boyundaki oyuncunun kulübüyle 2018'e kadar sözleşmesi bulunuyor. İtalyan ekibinin oyuncu için istediği bonservis ücretinin ise 5 milyon Euro olduğu ifade edildi. Sarı-kırmızılıların, bu fiyatı da daha aşağıya indirmek adına Sassuolo ile temaslarını sürdürdüğü kaydedildi. Oyuncunun Maicon'a göre daha düşük bir bonservis bedelinin bulunması nedeniyle öne çıktığı ifade edildi. Acerbi, geçen sezon 49 resmi maçta takımı adına 4 de gol attı. Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor'un da bu iki oyuncudan birinin alınması halinde stoper transferini kapatacaklarını söylediği belirtildi. Yönetim, her iki isim içinde temaslarını sürdürürken, şartların sonuna kadar zorlanacağı ve transferin en erken sürede bitirileceği belirtildi.

Gözler
KAP'a çevrildi

Yeni sezona kadrosunu takviye ederek girmek isteyen Galatasaray'da gözler Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılacak açıklamalara çevrildi. Sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek'in geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, bu haftayı işaret ederek, “Galatasaray'ın transfer uçakları İstanbul'a inmeye başlayacak. KAP bildirimleri yapılacak” yönündeki demeci heyecanı artırdı. Sarı-kırmızılı yönetimin, hemen her konuda anlaşma sağladığı ve ufak pürüzlerin kaldığı Fransız golcü Bafetimbi Gomis başta olmak üzere Faslı orta saha Younes Belhanda ve Fransız sol bek oyuncusu Gael Clichy için açıklama yapması bekleniyor.

Bir kaç transfer yetişecek!

Galatasaray Sportif Direktörü Cenk Ergün, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda eşleştikleri İsveç temsilcisi Östersunds ile yapacakları maçlara, transfer edecekleri bazı oyuncuların yetişeceğini söyledi. İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde yapılan kura çekimi sonrasında açıklama yapan Ergün, "Amacımız, iki maçta tur atlayacak sonuçları alıp bir sonraki eleme turuna geçmek ve sonra da gruplara kalmak. Benim konuşmam gereken zaman, işlerin bittiği zaman olacaktır. Şu an için transfer çalışmalarımız sürüyor. Birkaç transfer, bu turda oynayacak noktaya gelecektir" dedi.


#Galatasaray
#Yeni sezon
#Transfer
7 yıl önce