|

Avrupa olmazsa olmazımız

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Türkiye’de sporun evrensel bir yapısı olmasına rağmen bunun ülkeye ekonomik olarak yansımadığını belirterek, “Avrupa’da olmadığımız için sponsor bulmakta ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun için Avrupa Kupaları’na katılmak zorundayız” dedi.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 19/10/2018 Cuma
Güncelleme: 04:18 - 19/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu
​Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu

Maddi olarak sıkıntılı bir süreçten geçen Trabzonspor, futbol takımıyla birlikte ligde zirvenin içinde yer almaya çalışırken, aynı zamanda da ekonomik olarak kriterlere uymak için büyük çaba gösteriyor. Bordo-mavili kulübün Başkanı Ahmet Ağaoğlu, zorlu bir dönemi geride bıraktıklarını belirterek, eylül ayında ödemek zorunda kaldıkları futbolcu ücretlerini ödediklerini, bundan sonraki ödemeleri belirli bir takvime böldüklerini söyledi. Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntıların futbolcuları ilgilendirmediğine dikkat çeken Ağaoğlu, “Yerli futbolcuların alacaklarını Türk Lirası üzerinden alacak olmaları avantaj görünse de yabancı futbolcuların çok olması kriterleri bozuyor. Geride kalan üç ayda sadece banka faizlerini değil, futbolcuların alacaklarını da ödeyerek bir nebze olsun rahatlama fırsatı bulduk” diye konuştu.

ULUSLARARASI SPONSORLUKLAR OLMALI

Türkiye’deki kulüplerin Avrupa Kupaları’na katılma yolunda mali kriterlerle ilgili sorun yaşamasını değerlendiren Ağaoğlu, “Örneğin Galatasaray Avrupa’da olmasına rağmen mali kriter kontrolüne yeniden girdi. Bunun sebepleri tabiki var ancak sorunlarımızın en büyüklerinden birisi de uluslararası sponsorlar. Yerli sponsorlar yeterli olmazken, uluslararası sponsor olacak firmalar da ulusal başarıları kriter belirliyor. Trabzonspor olarak uluslararası arenada olmadığımız içinde bu alanda sponsor bulmakta ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Sadece yerli sponsorlar bu masrafların karşılanmasında yeterli değil. Bu bağlamda bu yıl kesinlikle Avrupa Kupaları’na katılmak zorundayız. Bunu başarabilecek ve zirveye oynayacak bir kadromuz var. Avrupa olmazsa olmazımız” şeklinde konuştu.


Ünal Karaman 11’i değiştirmeyecek

Süper Lig’de üst üste 2 galibiyet alan Trabzonspor’da Teknik direktör Ünal Karaman, kadroyu bozmayı düşünmüyor. Sosa’nın yükselen performansından, Amiri’nin hücuma sağladığı katkı ve savunmada Toure ile Hosseini uyumundan memnun kalan Karaman, ileride ise yine Rodallega ve Burak ikilisine şans verecek.

  • Trabzonspor 6 eksikle çalıştı
  • Trabzonspor, Süper Lig’in 9. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde, teknik direktör Ünal Karaman yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda ısınmanın ardından pas, orta ve şut çalışması yapıldı. Milli takımlardan dönen oyuncular Filip Novak, Juraj Kucka, Majid Hosseini ve Vahid Amiri ise rejenerasyon idmanı yaptı. Milli takım kamplarından henüz dönmeyen Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır, Esteban Alvarado ve Ogenyi Onazi ile birlikte tedavisi devam eden Mustafa Akbaş katılmazken, Kamil Ahmet Çörekçi fizyoterapist eşliğinde çalıştı. Trabzonspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçı hazırlıklarına bugün yapacağı antrenmanla devam edecek.
Divan Kurulu’nun tarihi değişti

Trabzonspor Kulübü’nün 43. olağan divan genel kurulu toplantısının tarihi değiştirildi. Daha önce 27 Ekim Cumartesi günü olarak ilan edilen toplantının, Trabzonspor’un aynı gün deplasmanda Antalyaspor ile yapacağı karşılaşma nedeniyle yönetim kurulunun takdiri ve divan başkanlık kurulunun onayıyla 26 Ekim Cuma gününe alındığı kaydedildi.

#Trabzonspor
#Ünal Karaman
#Ahmet Ağaoğlu
6 yıl önce