|

Aykut Kocaman: Sabote edildim

Osmanlıspor maçı sonrası istifa sinyali veren Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın bu kararının arkasında, takım içindeki bazı oyuncular tarafından sabote edildiğine inanmasının yattığı ortaya çıktı. Deneyimli teknik adamın, yakın çevresine, “Güvendiğim isimler yarı yolda bıraktı” diyerek dert yandığı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
09:37 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:53 - 6/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, 11. haftalar sonunda Süper Lig'deki en kötü başlangıcını yaparak lider Galatasaray'ın 9 puan gerisinde kaldı.
Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe, 11. haftalar sonunda Süper Lig'deki en kötü başlangıcını yaparak lider Galatasaray'ın 9 puan gerisinde kaldı.

Süper Lig'de önceki gün Osmanlıspor ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından teknik direktör Aykut Kocaman'ın istifa sinyali verdiği F.Bahçe'de hareketli günler yaşanıyor.

Karşılaşma sonrası, takımla birlikte İstanbul'a dönmeyen ve akrabalarının yanında kalmayı tercih eden deneyimli teknik adamın, kararında ısrarcı olduğu öğrenildi. Teknik direktör Kocaman’ın istifa kararının arkasında ise takım içerisinde yaşanan sıkıntıların önemli rol oynadığı öğrenilirken, tecrübeli teknik adamın bazı oyuncular tarafından sabote edildiğine inandığı kaydedildi. Kadroya giremeyen ve yedek kalan oyuncuların takım içerisinde huzursuzluk oluşturduğu ve Kocaman'a karşı tavır aldıkları belirtildi.

"Beni yarı yolda bıraktılar"

Bu durumun, takım içerisinde gruplaşmalara neden olduğu ve idman dışında oyuncuların birbirleriyle vakit geçirmediği kaydedildi. Takımın tecrübeli isimlerinden gerekli desteği göremeyen Aykut Kocaman'ın, "Kimse elini taşın altına sokmadı. Güvendiğim isimler beni yarı yolda bıraktı” diyerek çevresine dert yandığı belirtildi.

Valbuena olayı yıprattı

Deneyimli teknik adamı en çok yıpratan konulardan biri de Valbuena olayı oldu. Fransız yıldızı, taktik disipline uymadığı için oyundan çıkartan Kocaman, tecrübeli orta saha oyuncusuyla bu konuda ters düştü. Kocaman, Valbuena'yı taktik disipline uyması konusunda uyardı, ancak Fransız orta saha oyuncusu saha içerisinde yine bildiğini okudu.


Yıldırım iknaya çalışacak

Kocaman'ın, böyle bir açıklamanın ardından geri dönmesinin hem kendisini hem de Fenerbahçe'yi daha çok yıpratacağını düşündüğü belirtildi. Buna karşılık, sarı-lacivertli yönetimin ise Kocaman'ı takımın başında kalması için ikna etmeye çalışacağı kaydedildi. Aziz Yıldırım'ın, Osmanlıspor maçı sonrası Kocaman'la telefonda bir görüşme gerçekleştirdiği, deneyimli teknikadama devam etmesinden yana olduğunu ve devre arasında gerekli takviyelerin yapılacağını söylediği öğrenildi. Sarı-lacivertli yönetimle, deneyimli teknik adamın hafta içinde bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapması ve Kocaman'ı ikna etmeye çalışması bekleniyor.

Takımın, sezon ortasında yeni bir teknik adamla toparlanmısının zor olduğu görüşünün ağırlık kazandığı ifade edildi. Deneyimli teknik adamın, görüşmenin ardından basın toplantısı yapmayı planladığı da öğrenildi.

#Aykut Kocaman
#Fenerbahçe
6 yıl önce