|

Babel’in yerine Pjaca

Babel’in hesapta olmayan bir şekilde Fulham’a satılmasıyla sol kanat ihtiyacı oluşan Beşiktaş, Fiorentina’da kiralık olarak forma giyen Hırvat yıldız Marko Pjaca’yı kıskaca aldı. Bonservisi Juventus’ta bulunan 23 yaşındaki oyuncuyu transfer etmek isteyen siyah-beyazlılar önemli bir aşama kaydetti.

Haber Merkezi
04:00 - 15/01/2019 Salı
Güncelleme: 04:22 - 15/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Marko Pjaca
Marko Pjaca

Beşiktaş, Ryan Babel’in boşluğunu Marko Pjaca ile doldurmayı amaçlıyor. Sağ bek arayışlarını sürdüren Beşiktaş, Ryan Babel’in ayrılmasının ardından kadrosunu bir de sol kanat oyuncusuyla takviye etmek istiyor. Bir süre önce İtalya’da temaslarda bulunan Beşiktaş transfer komitesinin, olası ayrılıkları düşünerek bir pazar çalışması yaptığı ortaya çıktı. Siyah-beyazlılar, bu doğrultuda Fiorentina’nın 23 yaşındaki oyuncusu Marko Pjaca’yı gündemine aldı. Bonservisi Juventus’ta olmasına rağmen Fiorentina’da kiralık olarak forma giyen Hırvat yıldızın sözleşmesinde geri çağrılma maddesinin de olduğu ve Beşiktaş’ın bundan yararlanmak istediği öğrenildi. Buna karşın oyuncunun yüksek maliyeti ve başta Milan olmak üzere başka taliplerinin olması transferi zorlaştırıyor. Yine de önceliği genç futbolcuya veren transfer komitesinin şartları zorlayarak Pjaca’yı kiralamak istediği belirtildi. 23 yaşındaki Hırvat futbolcu sol kanatta forma giyiyor. Aynı zamanda sağ kanat ve santrfor mevkilerinde de görev yapabilen Marco Pjaca bu sezon Fiorentina’da 16 maça çıktı. Juventus’un 2016 yılında Dinamo Zagreb takımından 23 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer ettiği genç futbolcu daha önce Schalke takımında yine 1 sezon kiralık olarak forma giymişti. Ağustos ayında Fiorentina’ya kiralanan Pjaca, eflatun-beyazlılarda 16 resmi maçta 677 dakika süre alarak 1 gol attı, 1 de gol pası verdi.

BUGÜN İMZALAR ATILIYOR

Hollanda basınından De Telegraaf, Ryan Babel’in bugün Fulham’a transfer olacağını yazdı. Babel, İngiltere Ligi’nde küme düşme mücadelesi veren Fulham takımına 6 aylığına kiralandı. Hollanda basını oyuncunun bugün sağlık kontrolünden geçeceğini duyurdu. Beşiktaş, Babel transferinden 2 milyon Euro kazanacak. Beşiktaşlı yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Babel’in transfer süreciyle ilgili “Babel için teklif geldiğinde menajer vasıtasıyla oyuncu da bundan haberdar oluyor. Oyuncu da istekli olursa biz de ona göre hareket ediyoruz. Babel gitmek istedi. Bize artık ekonomik olarak Beşiktaş’ın menfaatlerini korumak düştü. “Babel 6 aylığına kiralık olarak gidiyor. 2 milyon Euro’ya anlaştık” açıklamasını yapmıştı.

  • Santos’un Love inadı sürüyor
  • Beşiktaş’ta kadroda düşünülmeyen oyunculardan Vagner Love için Brezilya ekiplerinden Santos’un başkanından açıklama geldi. Sezon başında golcü oyuncunun transferini saat farkı nedeniyle gerçekleştiremeyen Brezilya ekibi, tekrar girişimlere başladı. Fox Sports Brezilya’ya açıklamalarda bulunan Santos Başkanı Jose Carlos Peres, “Vagner Love hala ilgilendiğimiz oyunculardan birisi. Ancak burada hocamızın da görüşüne ihtiyacımız var” dedi. Aynı haberin detaylarında ise Brezilya ekibinin Love’un Beşiktaş’la olan sözleşmesini fesh etmesini beklediği dile getirildi.
  • ADRİANO DA GÜNDEMDE
  • Brezilya basınından Globo Esporte ise Santos’un Adriano’yu istediğini yazdı. Haberde; Brezilya ekibinin, Sampdoria’ya geri dönen Dodo’nun yerini Adriano ile doldurmak istediği öne sürüldü.
  • Muhayer Oktay Kartal oluyor
  • Transfer politikasını takımı gençleştirmek üzerine kuran Beşiktaş yönetimi, gurbetçi oyuncuları takip etmeyi sürdürüyor. Güven Yalçın ve Dorukhan Toköz’den istediği verimi alan siyah-beyazlılar, bu kez de rotasını Almanya’ya çevirdi. Fortuna Düsseldorf’un 2. takımında forma giyen Muhayer Oktay’ı bir süredir izleyen Beşiktaş yönetimi, futbolcuyla ile anlaştı. Merkez orta saha oyuncusu olan 19 yaşındaki Muhayer, her iki ayağını da kullanabiliyor.
  • Altyapıya bilim desteği geldi
  • Beşiktaş Futbol Akademisi, Belçika merkezli analiz şirketi SoccerLAB ile iş birliği yaptı. Beşiktaş altyapısı için özel olarak kurulacak sistemle altyapıdaki sporcuların gelişimleri ve performansları sağlanacak detaylı maç ve analiz raporlar sayesinde en üst seviyeye çıkarılması hedeflenecek. İş birliğinin Beşiktaş’ın geleceği adına önemli olduğunu söyleyen kulüp yöneticisi Metin Albayrak, “Futbol akademisi Beşiktaş’ın geleceği. Bilimselleşmeyi önemsiyoruz. Futbol biliminden faydalanmak çok önemli” dedi.

#Beşiktaş
#Babel
#Marko Pjaca
5 yıl önce