|

Barış Şimşek VAR'ın değişilmezi oldu

Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig'in ilk 8 haftasında Video Yardımcı Hakem Sistemi'ne en çok Barış Şimşek'i atadı.

Yeni Şafak
10:50 - 13/10/2018 السبت
Güncelleme: 10:59 - 13/10/2018 السبت
DHA
Baruş Şimşek sakatlığı nedeniyle bu sezon orta hakem olarak görev almadı.
Baruş Şimşek sakatlığı nedeniyle bu sezon orta hakem olarak görev almadı.

Merkez Hakem Kurulu (MHK), Süper Lig'in ilk 8 haftasında genelde aynı hakemleri kullandı. Ligde orta hakem olarak en çok maçı Cüneyt Çakır yönetirken Video Yardımcı Hakem Sistemi'ne ise en çok Barış Şimşek'i atandı.

Çakır, 8 haftada 7 karşılaşmada düdük çaldı. Ali Palabıyık ve Fırat Aydınus'u 6'şar maçta sahaya süren MHK, Halis Özkahya, Ümit Öztürk ve Yaşar Kemal Uğurlu'yu ise 5'er maçta görevlendirdi.

MHK tarafından Süper Lig'in 25 kişilik hakem kadrosunda yer almasına rağmen 1'er maçta görevlendirilen isimler ise Ali Şansalan, Koray Gençerler, Bahattin Şimşek, Turgay Kaan Numanoğlu ve Serkan Tokat oldu.

Aktif olmasına ve bazı maçlarda 4'üncü hakem olarak yer almasına karşın Abdülkadir Bitigen ise şu ana kadar düdük çalmayan tek isim oldu. Yine 25 kişilik kadroda bulunan ancak sakatlıkları nedeniyle görev alamayan isimler ise Barış Şimşek ve Zorbay Küçük oldu.

Hakem Barış Şimşek'in sakatlığı iyi yönde ilerlerken, Zorbay Küçük'ün devreyi kapattığı belirtildi.

12 maçta VAR sisteminin başında görev alarak sahadaki arkadaşlarına yardımcı olmaya çalışan Barış Şimşek, VAR'ın vazgeçilmezi oldu. Kurul, Şimşek'in ardından ise en çok Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek ve Mete Kalkavan'a görev verdi. Üç deneyimli isim 8'er kez VAR hakemliği yaptılar.

#MHK
#Barış Şimşek
٪d سنوات قبل