|

Başkaldırı değil yanlış anlaşılma

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Burak Yılmaz’la ilgili yaptığı açıklamada, “Ne zaman Trabzonspor başını kaldırsa bir taraftan iğne sokmaya çalışıyorlar. Duygusallıktan ve yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir sıkıntı yaşadık ve bitti” derken, Burak Yılmaz da yayınladığı bir mesajla özür dileyerek konuyu kapattı.

Haber Merkezi
04:00 - 14/09/2018 Cuma
Güncelleme: 05:04 - 14/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, transfer döneminde takımdan ayrılacağı idda edilen ve ardından alacakları nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuruda bulunan Burak Yılmaz tartışmalarına noktayı koydu. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile telefonla görüştüğünü belirten Ağaoğlu, “Fikret Orman ‘Burak’ın ismi Beşiktaş’la anılmaya başladı, bu da beni rahatsız ediyor. Bu artık hepimize zarar vermeye başladı, bu konuda düşünceleriniz ne’ diye sordu. Ben de ‘benim böyle bir düşüncem yok. Hocamızın kadroda mutlaka görmek istediği, ve satılmasına hiç sıcak bakmadığı bir oyuncumuz. Biz Burak’ı satmayı düşünmüyoruz’ şeklinde cevap verdim. Bunun üzerine Fikret Orman da Burak Yılmaz konusunun kendileri için kapandığını söyledi” ifadelerini kullandı. Burak Yılmaz’la bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Ağaoğlu, “Kendisine ‘ben seni satmıyorum, göndermiyoruz, sen takımın lider oyuncusun, dolayısıyla hiç bir yere gitmen mümkün değil’ diye ifade ettim” dedi. Bu olayın büyütüldüğünü belirten Ağaoğlu, “Ne zaman Trabzonspor başını kaldırmaya kalksa bir taraftan iğne sokmaya çalışırlar. Burak’ın duygusallığından ve yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir olay yaşadık ve bitti. Yabancıların parası 15 Mayıs, Burak ve yerlilerin parası 18 Mayıs’ta ödendi. Bu konuda bir yanlı anlaşılma oldu. Bu olayı bir baş kaldırış olarak ifade etmem” diye konuştu.

KADRO DIŞI KALMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

Burak’ın kadro dışı kalmasının söz konusu olmadığını belirten Ağaoğlu, “Söylemlerin kulübün şahsiyetine yapılmış olarak görmüyorum. İfadelerde sürekli olarak başkan geçtiği için ben bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissettim. Bu yüzden bahsedildiği gibi kadro dışı durumu söz konusu değil” ifadelerini kullandı. Teknik heyet ve futbolcuların her zaman arkalarında olduklarını belirten Ağaoğlu, “Benim sevdam Trabzonspor’dur. Oyuncularımıza ve teknik heyete gelebilecek olumsuzluklara karşı bizim göğsümüz siperdir. Bütün oyuncularımızın kafasındaki tek şey, Trabzonspor’u layık olduğu yere taşımaktır. Lige bu oyuncularla başladık, bu oyuncularla lige devam edeceğiz. Herkes kendi işine baksın yapsın” diyerek sözlerini tamamladı.

BURAK YILMAZ ÖZÜR DİLEDİ

Ağaoğlu’nun ardından Burak Yılmaz da bir açıklama yaparak özür diledi. Tecrübeli futbolcu, “Sayın başkanımız Ahmet Ağaoğlu’nun konuya bu kadar güzel ve ılımlı yaklaşmasından dolayı kendisine çok teşekkür ederim. Yaşanan olaylardan ve gündemi bu kadar meşgul etmekten dolayı çok üzgünüm fakat benim için bütün konular geride kalmış, kapanmış ve asla açılmayacaktır. Böyle üzücü olaylarla karşınıza çıkıp üzdüğüm, kırdığım büyük Trabzonspor taraftarlarımızdan özür diler, sevgi ve sabrınızı teşekkür ederim’’ ifadelerini kullandı.

#Trabzonspor
#Burak Yılmaz
6 yıl önce