|

Başkan Cengiz

G.Saray'da 100. dönem yönetimi dün yapılan erken seçimle belli oldu. Mevcut başkan Dursun Özbek, kongreye katılan 3 bin 416 üyenin 1623'ünün oyunu alırken, karşısına tek aday olarak çıkan Mustafa Cengiz 1703 oyla sarı-kırmızılı kulübün 37. başkanı oldu. Bu sonuç, hem baskın seçim olarak nitelenen erken seçime, hem de Fatih Terim'in 1905 TL olarak gösterilen sözleşmesine tepki olarak yorumlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 04:08 - 21/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Dursun Özbek, kongreye katılan 3 bin 416 üyenin 1623'ünün oyunu alırken, karşısına tek aday olarak çıkan Mustafa Cengiz 1703 oyla sarı-kırmızılı kulübün 37.  başkanı oldu.
Dursun Özbek, kongreye katılan 3 bin 416 üyenin 1623'ünün oyunu alırken, karşısına tek aday olarak çıkan Mustafa Cengiz 1703 oyla sarı-kırmızılı kulübün 37. başkanı oldu.

Galatasaray'da olağanüstü seçimli genel kurul dün gerçekleştirildi. Sarı-kırmızılı kulübün 100. dönem yönetimi yapılan oylama sonucunda belli oldu. Mevcut başkan Dursun Özbek ve yönetiminin karşısına tek aday olarak çıkan Mustafa Cengiz, Galatasaray'ın 37. başkanı oldu. Saat 10.00 gibi başlayan oy verme işlemi 15.00 sularında sona ererken ardından sandıkların sayımına geçildi. Kongreye 3 bin 416 kongre üyesinin katıldığı belirtildi. Oyların sayımı büyük heyecana sahne olurken Özbek, 1623 oy alırken yeni başkan Mustafa Cengiz ise 1703 oy topladı. Bu karar, hem takımın başına getirilen teknikt direktör Fatih Terim'in sözleşmesinde alacağı ücretin aylık 1905 TL olarak gösterilerek, TFF'ye açtığı tazminat davasında deneyimli teknik adamın planına alet olunmasına, hem de mayıs ayındaki seçim yerine baskın seçim yapılmasına tepki olduğu şeklinde yorumlandı. Mustafa Cengiz'in, kulübü mayıs ayında yeniden seçime götürmesi bekleniyor.

YEDİNCİ SANDIKLA İŞLER DEĞİŞTİ

İlk 6 sandıkta önde çıkan aday Dursun Özbek oldu. 6. sandığın sayımı bittiğinde Özbek, 633 oy alırken, Cengiz 478 oy topladı. İki aday arasındaki oy farkı 155 olarak Özbek lehine bir seyir aldı. 7. sandıkla birlikte Mustafa Cengiz seçime ağırlığını koyan taraf oldu. Cengiz, yedinci, sekizinci, dokuzuncu, onuncu ve on birinci sandıklarda Özbek'ten daha fazla oy alarak aradaki farkı da eritmeye başladı. On birinci sandık açıldığında oy dağılımı Özbek 1016, Cengiz 973 olurken fark 43'e kadar indi. On ikinci sandığın sayımı bittiğinde Mustafa Cengiz 22 oyla öne geçti. Üstünlüğünü son sandığa kadar koruyan Cengiz, farkı giderek açarken aldığı 1703 oyla Galatasaray'ın yeni başkanı oldu. 1623 oy alan Dursun Özbek'in ise başkanlık dönemi kendi karar verdiği erken seçimle sona erdi.


Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Galatasaray'ın 37. başkanı Mustafa Cengiz, Dursun Özbek karşısında kazandığı seçim sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Cengiz, “Değerli Galatasaraylılar, tekrar aynı sözleri etmek istiyorum. Mevlam ne eylerse güzel eyler. Her şeyin hayırlısı olsun. Bugün burada sizler, Galatasaray tarihinde bir ilki yaşattınız. İlk kez başkanın girdiği seçimde diğer aday seçim kazandı. İlk defa sanırım 5 sandıktan sonra geriden gelen bir aday seçimi kazandı. Siz bir çığır açtınız. Samimi olarak söylüyorum, çok teşekkür ederim” dedi. Sarı-kırmızılı kulübün bir neferi olduğunu belirten Cengiz, “Hizmet için buraya geldim. Sizlerin yüreği, sizlerin aklıyım. Söylediğim tek şey vardı; açık, şeffaf bir G.Saray. Doğruların realize edildiği bir G.Saray... Sizler olmadan ben bir hiçim. G.Saray bu lisede 7 kişiyle kuruldu, şu anda 100 milyona yakın seveni var. Bu değerli markayı layık olduğu en değerli yere çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

OY ATMAYANLARIN DA BAŞKANIYIM

Kendisine oy atmayanların da başkanı olduğunu vurgulayan Cengiz, “Beni tanıyanlar böyle bir kişiliğim olduğunu bilir. Kendimi iyi tanıtamamışım diye üzülür, onların da oylarını almaya çalışırım. G.Saray'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ne sahada, ne ilgili federasyonlarda, 14 branşta şahlanmanın startını vereceğiz... Ali Sami Yen'e, yaşayan başkanlarımıza gereken özeni de göstereceğiz. Sevgili başkanım erken gitti. Katkıları için teşekkür ederim. Burada tatil gününü harcayan G.Saraylılar'a da teşekkür ederiz. Yaşasın G.Saray!” diye konuştu.

  • 'Tüydüler' dedi seçim bitmeden tüydü gitti
  • Galatasaray'da mayıs ayında yapılacak olağan seçimli genel kurula karşın, teknik direktör Fatih Terim'le sözleşme imzalandığı gün kulübü 20 Ocak'ta erken seçimli genel kurula götüreceğini açıklayan Dursun Özbek'e dün yapılan ve kaybettiği seçim sonrasında tepki vardı. Özbek, seçimi kaybettiği ortaya çıkınca 17. sandık sonucunun ardından yeni başkan Mustafa Cengiz'i tebrik ederek Galatasaray Lisesi'ni terk etti. Özbek'in, geçtiğimiz günlerde yaptığı, “Yönetimim ve benim aleyhime mayıs ayından eylüle kadar imza toplayanlar, seçim vakti gelince ortadan tüyüyorlar. Hiçbiri ortalıkta görünmüyorlar” şeklindeki açıklamasına göndermede bulunarak tepkilerini ortaya koyan üyelerin, hep bir ağızdan "Biz tüymedik, biz Galatasaraylıyız" tezahüratı yaptması dikkat çekti. Özbek, kaybettiği seçimin ardından herhangi bir açıklama yapmadı.
KULÜPLER BİRLİĞİ'NDE DE SEÇİM VAR

Kulüpler Birliği Başkanı Dursun Özbek’in, Galatasaray’da gerçekleşen seçimi kazanamamasının ardından, sarı-kırmızılı kulübü Kulüpler Birliği’nde temsil edemeyecek olması sonrasında, birlik, yapacağı ilk toplantıda yeni başkanını seçmek için adaylarını belirleyecek.

  • Mustafa Cengiz kimdir?
  • 1949 yılında Gaziantep'in Nizip ilçesinde doğan Mustafa Cengiz, Gaziantep Lisesi ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Köy-Koop oluşumunda kurucu uzman olarak çalışan Mustafa Cengiz, TANSA Genel Müdürlüğü görevi yaptı. Petrol sektöründe TABGİS Genel Başkanlığı ve İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği yapan Cengiz, Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyeliği yaptı. Mustafa Cengiz ileri düzeyde İngilizce, Fransızca ve Arapça bilmektedir.
CENGİZ'İN YÖNETİMİ
Asil üye:
Celal Açar, Ahmet Sabri Şenkal, Acar Baltaş, Nejat Güney, Okan Böke, Adil Araboğlu, Emre Erdoğan, Cenk Soyer, Hacı Hüseyin Toprak, Ahmet Ünal Çeviköz.
Yedek üye:
Mahmut Recevik, Mehmet Ömer Cansever, Dinç Üner, Erol Özmandıracı, Arif Badur.
SANDIK SANDIK OYLAR
1. SANDIK

Dursun Özbek: 68

Mustafa Cengiz: 56

2. SANDIK

Dursun Özbek: 96

Mustafa Cengiz: 68

3. SANDIK

Dursun Özbek: 113

Mustafa Cengiz: 69

4. SANDIK

Dursun Özbek: 128

Mustafa Cengiz: 78

5. SANDIK

Dursun Özbek: 118

Mustafa Cengiz: 109

6. SANDIK

Dursun Özbek: 110

Mustafa Cengiz: 98

7. SANDIK

Dursun Özbek: 86

Mustafa Cengiz: 100

8. SANDIK

Dursun Özbek: 74

Mustafa Cengiz: 99

9. SANDIK

Dursun Özbek: 65

Mustafa Cengiz: 101

10. SANDIK

Dursun Özbek: 74

Mustafa Cengiz: 96

11. SANDIK

Dursun Özbek: 84

Mustafa Cengiz: 98

12. SANDIK

Dursun Özbek: 58

Mustafa Cengiz: 123

13. SANDIK

Dursun Özbek: 61

Mustafa Cengiz: 116

14. SANDIK

Dursun Özbek: 60

Mustafa Cengiz: 89

15. SANDIK

Dursun Özbek: 78

Mustafa Cengiz: 94

16. SANDIK

Dursun Özbek: 64

Mustafa Cengiz: 90

17. SANDIK

Dursun Özbek: 95

Mustafa Cengiz: 93

18. SANDIK

Dursun Özbek: 191

Mustafa Cengiz: 125

TOPLAM

Dursun Özbek: 1623

Mustafa Cengiz: 1703

#Galatasaray
#Dursun Özbek
#Mustafa Cengiz
6 yıl önce