|

Belhanda: 1 numaralı kulübe geldim

Sarı-kırmızılı takımla 4 yıllık sözleşme imzalayan Faslı orta saha oyuncusu, “Tartışmaya bile gerek yok. Türkiye'nin bir numaralı kulübü, Avrupa'da başarı elde etmiş, kupa kazanmış tek kulübü Galatasaray. Daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe'den de teklif geldi. Galatasaray'ı bekledim ve hayalimi gerçekleştirdim” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:38 - 1/07/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Belhanda
Belhanda

Transferin hızlı takımlarından Galatasaray, Fransız golcü Bafetimbi Gomis'in ardından Faslı orta saha oyuncusu Younes Belhanda ile de sözleşme imzaladı. 27 yaşındaki oyuncu, Türk Telekom Stadı'nda gerçekleştirilen ve kulüp başkanı Dursun Özbek'in de katıldığı imza töreninde, kendisini 4 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. İmzaların atılmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Belhanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de kendisine transfer teklifi yaptığının hatırlatılarak, neden Galatasaray'ı tercih ettiği yönündeki soruya, “Tartışmaya bile gerek yok. Türkiye'nin bir numaralı kulübü, Avrupa'da başarı elde etmiş, kupa kazanmış tek kulübü Galatasaray. Dolayısıyla bu seçim çok açık. Futbol direktörümüz Fas'ta beni ziyaret ettiğinde daha önce Beşiktaş ve Fenerbahçe'den teklif geldiğini söyledim. Ben Galatasaray'ı bekledim. Sonunda Galatasaray'dan da teklif geldi ve hayalimi gerçekleştirdim” dedi.

GOL ATARSAM AKROBASİ YAPARIM

Faslı oyuncu, Wesley Sneijder ile birlikte oynamaktan onur duyacağını belirterek, “Sneijder ile oynamak benim için çok önemli bir gurur olacaktır. Çok teknik ve iyi futbolcularla oynamak herkesi heyecanlandırır. Ben de Sneijder gibi bir oyuncuyla aynı sahada yer almaktan dolayı büyük mutluluk duyarım. Gol atarsam her türlü akrobasiyi sahada görebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Eski kulübü Montpellier'in başkanının kendisini, ölse dahi Türkiye'ye göndermeyeceği yönündeki açıklamalarının ve transfer olduğu gün vefat etmesinin hatırlatılması üzerine de gönüşlerini aktaran Belhanda, “Söyleyecek fazla bir şey yok. Bana çok şey katmış bir insan. Hayatta bazen rastlantılar yaşanabiliyor” değerlendirmesinde bulundu. Son dönemde farklı takımlarda oynamasına da açıklık getiren 27 yaşındaki oyuncu, "Uzun süre Fransa'da istikrar yakaladım. Sonra 2.5 sene Dinamo Kiev'de oynadım. Schalke'de maceram 6 ay sürdü. Nice'te oynadım. Kulübün ekonomik imkanları izin vermedi ve Galatasaray'a geldim” diye konuştu.

Toplam
maliyeti
21.4 milyon Euro
Galatasaray, Belhanda transferinin mali detaylarını KAP'a gönderdiği bildirimle resmen açıkladı. Sarı-kırmızılıların, oyuncu için kulübü Dinamo Kiev'e 8 milyon Euro bonservis ücreti ödeyeceği belirtildi. 27 yaşındaki futbolcunun ise 4 sezon boyunca her yıl 3 milyon 350 bin Euro garanti para verileceği açıklandı. Belhanda'ya görev aldığı Süper Lig ve UEFA karşılaşmalarında alınacak her bir puan için 5 bin Euro ve görev aldığı maçlarda kazanılacak her 25 puan sonrası 100 bin Euro prim verileceği kaydedildi.

#Galatasaray
#Belhanda
7 yıl önce