|

'Beşiktaş daha avantajlı'

Sarı-kırmızılı takımın Alman yıldızı, Beşiktaş'ın 1. sırada olduğu için avantajlı olduğunu belirterek, "Ondan sonraki en büyük avantajları da Fenerbahçe'nin bizimle Arena'da oynayacak olması” sözleriyle siyah-beyazlı takımı favori gösterdi. Podolski, takımdan ayrılacağı iddialarını da yalanladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 09:46 - 8/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Galatasaray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski, dün düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu ve Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışını değerlendirdi. Lig yarışında Beşiktaş'ın avantajlı olduğunu söyleyen Podolski, “Beşiktaş lider ve Fenerbahçe daha bizimle oynayacak" dedi. Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçı kazanmaktan başka şansları olmadığını söyleyen Alman yıldız, “Fenerbahçe derbisi önemli bir maç. Fenerbahçe maçının önemi sadece Türkiye'de değil yurtdışından da biliniyor. Fenerbahçe derbisiyle ilgili fazla düşünmeye gerek yok. Önemli olan sahaya çıkıp oynamak ve karakter ortaya koymak. Fenerbahçe'yi yenmekten başka şansımız yok" ifadelerini kullandı. Şampiyonluk yarışını da değerlendiren Podolski, “Mario Gomez'i 15 yaşımdan beri tanıyorum. 10-15 senedir tanışıyoruz. Alman Milli Takımı'yla da ilgili konuşuyoruz. Şampiyonluk için bana göre avantajlı olan Beşiktaş. Ligde 1. sıradalar. Ondan sonraki en büyük avantajları da Fenerbahçe'nin bizimle Arena'da oynayacak olması. Gomez'e de bunu dedim" sözleriyle Beşiktaş'ı favori olarak gösterdi.



GİTMEK İSTEYEN KİMSE YOK


Podolski basında çıkan haberlere tepki gösterdi ve “Hiçbir zaman ayrılacağım şeklinde bir açıklamam olmadı" dedi. Alman yıldız Muslera, Sneijder ve Chedjou'nun ayrılacağı haberlerinin de sadece spekülasyon olduğunu vurguladı. Çin ve Katar'dan gelen tekliflerin asılsız olduğunu vurgulayan Podolski, “Eğer yabancı bir takımın bizim kulübümüze benimle ilgili bir teklifi olursa bununla ilgili asla bir şey yapamam. Ancak benim asla buradan gitme ve ayrılma gibi bir niyetim olmadı. Öyle bir şeyi asla söylemedim" ifadelerini kullandı. Kendisinin dışında Sneijder, Muslera ve Chedjou hakkında da gideceği yönündeki haberleri de değerlendiren Podolski, “Ben hiçbir zaman bunu söylemedim. Asla ayrılmak istiyorum demedim. Chedjou, Sneijder ve Muslera'nın gideceği haberleri sadece dedikodu. Teklif varsa da bunu sadece yönetim bilebilir" diyerek ayrılık haberlerini yalanladı.



Performansım yeterli değil


Bu sezon başarısız olan Galatasaray'da kendisiyle birlikte oyuncuların fazla sorumluluk almadıkları yönündeki eleştirilere Podolski, “Eleştiri her zaman olabilir. Sıkıntı gerçek olmayan eleştiriler. Ben bundan rahatsız oluyorum. Türkiye'de 10 gol ve 5 asist yaptım. Bu yeterli değil. Çok daha fazlasını yapabilirdim. Ben de kendi kritiğimi yapıyorum" dedi.



Antrenör değişikliği huzursuzluk yaşattı


Galatasaray'daki bu sezonki başarısızlığın nedeninin sorulması üzerine Podolski, “Sezon sonunda kulüp gereken analizi yapacaktır. Bence takım olarak bakmamız gereken önümüzde 10 maç var. Kupayı kazanmalıyız. Avrupa kupalarına katılma hakkını elde etmek istiyoruz. Biz de biliyoruz ki iyi gitmiyoruz. Durumumuzun iyi olmadığını biliyoruz. Bu kadar çok antrenör değişikliği olması takım içinde huzursuzluklar meydana getirdi" teşhisini yaptı.



G.Saray için ikincilik başarı değildir


Galatasaray'ın Avrupa'ya katılmamasının olumlu olmayacağını vurgulayan Podolski bu konuda şunları söyledi, “Ama bu sezon Avrupa hakkını kazanırsak ceza kalkacak. 2 senelik bir cezaya maruz kalırsak bu iyi bir durum değil. Gelecek oyuncular için de olumlu değil. Galatasaray gibi bir takım her sezon Şampiyonlar Ligi'nde, Avrupa'da oynamak ister. Bizim gibi bir takımın her zaman şampiyon olması lazım. 2.'lik bile başarısızlıktır."




#Galatasaray
#Lukas Podolski
#Fenerbahçe
#Podolski
8 yıl önce