|

Beşiktaş maça çıkmadı

Türkiye Kupası’nda F.Bahçe-Beşiktaş derbisinin tekrarı için sarı-lacivertliler sahaya çıktı. Beşiktaş’ın maça çıkmama kararında bir değişiklik olmadı ve sahaya çıkmadı. Hakem Kalkavan maçı iptal etti. Buna göre F.Bahçe’nin hükmen galibiyeti tescil edilecek ve Beşiktaş, statü gereği kupadan 1 yıl men edilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/05/2018 Cuma
Güncelleme: 04:04 - 4/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda yarım kalan olaylı Fenerbahçe maçının devamına çıkmadı.
Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda yarım kalan olaylı Fenerbahçe maçının devamına çıkmadı.

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarıda kalan karşılaşmanın devamına siyah-beyazlı takım çıkmayınca, hakem Mete Kalkavan derbiyi iptal etti.

İki takım arasında Ülker Stadı’nda 19 Nisan’da yapılan ancak hakem Mete Kalkavan tarafından 57. dakikada skor 0-0’ken olaylar nedeniyle tatil edilen derbiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yarıda kaldığı andaki şartlarla, seyircisiz oynanmasına karar vermişti. Bunun üzerine Beşiktaş Kulübü, sahaya çıkmama kararı almıştı.

Dün oynanması planlanan maç için Fenerbahçe kafilesi Ülker Stadı’na gelirken, konuk ekip Beşiktaş ise statta bulunmadı. Mücadelenin hakemleri, 2 saat önce sahaya çıkarak zemini kontrol etti ve statla ilgili rutin kontrollerini yaptı. Hakem Mete Kalkavan ile yardımcıları, daha sonra içeri girerek iki takımın oyuncu listelerini bekledi.

Maçın başlama saati 20.30’dan sonra hakemler 15 dakikalık bekleme süresine geçti. Beşiktaş’ın takım listesini hakemlere vermediği ve sahaya çıkmadığı kayıt altına alındı. Hakem Mete Kalkavan da bunun üzerine maçı 20.45’te iptal ettiğini duyurdu. Sahada ısınan F.Bahçe karar sonrası bir süre idman yaptı ve ardından çalışmasını sonlandırdı.

İptal edilen derbiyle ilgili nihai kararı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) verecek. TFF’nin, derbiyle ilgili yapacağı açıklamayla kupada finale kalan ve Akhisar’ın rakibi olacak ikinci takım belli olacak.


Bu şekilde elemek yerine elenmeyi tercih ederdim

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Turu böyle geçeceğime elenmeyi tercih ederdim” dedi. Beşiktaş’ın maça çıkmamasını değerlendiren Kocaman, “Güçlü bir karar bu. Büyük bir takımın sahaya çıkmayacağını söylemesi ve bunu gerçekleştirmesi kolay değil. Yanıldım, gelmediler. İki tarafın da haklı olduğu yanları var. Kalan tarafın sahada oynanarak tamamlanması en büyük dileğimdi. Finale gidecek takım sahadan çıkmalıydı. Bu durum beni çok mutlu, tatmin etmedi. Bu şekilde elemek yerine elenmeyi tercih ederdim” diye konuştu.


Babel, sosyal medyadan önce “Harika bir maç oynadık” yazdı, sonra sildi.


Daha önce kupa maçına çıkmayacağını açıklayan siyah-beyazlılar, dün akşam idman yaparak ligdeki Kayseri maçı hazırlıklarını sürdürdü.


Beşiktaş idman yaparken, otobüsü de Vodafone Park’ın altındaki oto yıkamada temizlendi.

#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Türkiye Kupası
6 yıl önce