|

Beşiktaş seçime gidiyor

Beşiktaş Başkanı Orman, olağan divan kurulunda, “6.5 senede hepimiz yorulduk, kırgınlıklar olabilir. Silkelenmemiz lazım. Yönetim kurulu olarak da eylül veya eylülün sonunda tüzük tadil kongresi yapacağız, bunu olağanüstü seçimli kongreyle birleştireceğim” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2018 Pazar
Güncelleme: 06:32 - 12/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Beşiktaş Başkanı Fikret Orman,
​Beşiktaş Başkanı Fikret Orman,

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Park Moda Merkezi’nde gerçekleştirilen olağan divan kurulu toplantısında sürpriz bir açıklamada bulunarak olağanüstü seçime gideceklerini açıkladı. Orman, “Tüzük tadiline ihtiyacımız var. Beşiktaş’ta çok zor bir sürece giriyoruz. Bunu yönetebilmek için heyecanımızı artırmamız lazım. 6.5 sene içinde hepimiz yorulduk ve bu yorgunluğun haricinde silkelenmemiz lazım. Yönetim kurulu olarak da eylül veya eylülün sonunda tüzük tadil kongresini yapacağız ve bunu olağanüstü seçimli kongreyle birleştireceğim” dedi. Yeni bir yönetim kurulu listesiyle seçime gireceğini açıklayan Orman, şunları kaydetti: ”Yönetim kurulu ile alakalı seçime gideceğim. İsteyen herkes aday olabilir, kamuoyuna ne söylemek istiyorsa gelir konuşur. Radikal kararlar alınması lazım. Kısa süre içinde seçime gideceğiz. Projeleri olanlar, konuşanlar nasıl çözeceklerini anlatsınlar. ‘Hodri meydan’ diyorum. Daha diri, daha heyecanlı bir yönetim kurulu kurmamız lazım. Süreç insanları yormuş olabilir, kırgınlıklar olabilir. Biz burada şahsımız için değil Beşiktaş için mücadele ediyoruz. Aday olacak arkadaşlara, kapı arkasında dedikodu yapanlara söylüyorum, buyrun seçim var. Hiç merak etmeyin Beşiktaş’a canımız, sağlığımız müsaade ettiği müddetçe hizmet edeceğiz. Ne kara kışlar gördük, bunu da aşarız.”

2019’DA YİNE SEÇİM YAPILACAK

2019’un Mayıs ayında zaten olağan seçimin olduğunu hatırlatan Orman, “Seçimi 15 gün içinde yapmayacağım, her adayın çalışabileceği dönemde yapacağım. Bu bir baskın seçim de değil. Herkes rahat olsun. 2019’da yine seçimi yapacağız” ifadelerini kullandı. Kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Orman, “Sosyal medyada troll hesaplar varmış, ben onları yönetiyormuşum. Öyle söylüyorlar. Ben troll nedir bilmem. Bir kişi, bir alakamı göstersin, ben başkanlığı bırakırım. Tek yaptığım iş Beşiktaş’ın saygınlığı, itibarı... Beşiktaş’ın saygınlığını kimseye ezdirmedim. Geldiğimde 2 büyük var diyorlardı. Tek büyük var Beşiktaş dedim. Dünyanın her yerinde konuşulan bir Beşiktaş olacak dedim. Tek derdim Beşiktaş’ın saygınlığı” dedi. Transfer çalışmalarına da değinen Orman, “Taraftarlar, ‘Şunu al başkan, bunu al başkan’ diye yazıyor. 2 gün içinde Türkiye’yi ayağa kaldıracak transferler yapabiliriz. Ama hayatın gerçekleri başka. Orada transfer yapmıyorum diye eleştiriliyorum, burada borç arttığı için eleştiriliyorum. Devraldığımda Beşiktaş’ın borcu ödenebilir gibi değildi. Beşiktaş’ın 110 yıllık tarihinde satılandan daha fazla transfer satışı yaptık. Vitrin yapıp Avrupa’ya satıyoruz. Suudi Arabistan’a satmıyoruz, Avrupa’ya satıyoruz. Bu, tamamen Beşiktaş’ın iyi temsiliyle alakalıdır” diye konuştu.

Talisca, kendini Beşiktaş’tan üstün gördü

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, geçen sezonun sonunda Çin’in Guangzhou Evergrande takımına giden, 2 sezon kendilerinde Benfica’dan kiralık oynayan Talisca için yaptığı değerlendirmede, “Oyuncuları ne yazık ki dönem dönem çok fazla öne çıkarıyoruz. Bireyler bu camianın içinde olduğu için başarılı olmuştur. En son hep birlikte Talisca örneği yaşadık. Talisca aşağı, Talisca yukarı... Sonuçlarını hep birlikte gördük. Kendisine ‘Devre arası geldiğinde seni satın alacağız’ dedim. Beşiktaş’ta kalmak istemediğini söyledi. Bunları çok yukarı çıkarıyoruz. Oyuncular, kişiler kendilerini Beşiktaş’ın üstünde görmeye başlıyor. Beşiktaş’ın üstünde hiçbir şey yoktur” ifadelerini kullandı.

Toplam borç 2.1 milyar TL

Beşiktaş’ta gerçekleşen Olağan Divan Kurulu Toplantısı’nda siyah-beyazlıların borcu açıklandı. Beşiktaş’ın toplam 2 milyar 103 milyon 854 bin TL borcu bulunuyor. Divan Kurulu Toplantısı’nda Denetleme Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, birçok üyenin kendilerini arayıp, borçların makyajlanıp makyajlanmadığını sorduğunu belirtirken, böyle bir durumun olmadığını belirtti ve toplam borcun 2 milyar 103 milyon 854 bin TL olduğunu açıkladı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise, borca ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Alacaklarımızı tahsil ettiğimiz zaman, net borcumuz 1 milyon 846 bin TL’dir” ifadelerini kullandı.


Chadli’de sona doğru

Kadrosunu takviye etmek isteyen Beşiktaş’ın, transfer listesindeki Belçikalı oyuncu Nacer Chadli’de mutlu sona yaklaştığı ifade edildi. Fransa’nın dünyaca ünlü futbol dergisi France Football’un okuyucularıyla paylaştığı haberde, siyah-beyazlıların 29 yaşındaki kanat oyuncusuyla her konuda el sıkıştığı belirtildi. Söz konusu haberde, Chadli’nin de Beşiktaş’ta oynamayı çok istediği kaydedildi. Beşiktaş yönetiminin, oyuncunun bu tavrıyla elinin güçlendiği ve formasını giydiği İngiliz ekibi West Bromwich’la pazarlıkları hızlandırdığı ifade edildi. Tarafların anlaşmaya yakın olduğu, el sıkışılınca transferin açıklanmasının beklendiği belirtildi. Siyah-beyazlılarda, transferden sorumlu yöneticiler Umut Güner ile Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun İngiltere’de görüşmelerini sürdürdükleri, Chadli’yi satın alma opsiyonuyla kiralamak istedikleri belirtildi. Oyuncuya ise 2.5 milyon Euro verilmesi bekleniyor.

#Beşiktaş
#Fikret Orman
6 yıl önce