|

Beşiktaş'ta 4 isim yolcu

TFF'ye bildirdiği 28 kişilik kadrosunda "14 yabancı+14 yerli oyuncu" kuralına uymadığı gerekçesiyle para cezası alan Beşiktaş, takımda forma şansı bulamayan 4 isimle yollarını ayırarak yerli oyuncuya yatırım yapmayı hedefliyor.

Yeni Şafak ve
14:52 - 15/11/2017 среда
Güncelleme: 16:19 - 15/11/2017 среда
Yeni Şafak
Şenol Güneş; Boyko, Veli, Aras ve Mitrovic'i gözden çıkardı.
Şenol Güneş; Boyko, Veli, Aras ve Mitrovic'i gözden çıkardı.

A takım listesinde 14 Türk oyuncu bulundurmadığı için PFDK'dan ceza alan Beşiktaş'ın yabancı statüsünde oynayan 4 futbolcuyla yollarını ayırması bekleniyor.

Şenol Güneş'in gözden çıkardığı Boyko, Veli Kavlak, Aras Özbiliz'den kendilerine kulüp bulmaları istenirken, yüksek bir bedelle transfer edilen Mitrovic'in ise uygun bir teklif gelmesi halinde satılabileceği konuşuluyor.

Yabancı statüsünde olan bu oyuncuları göndererek kadrodaki şişkinliği azaltmayı düşünen siyah-beyazlıların aynı zamanda 2019 yılında değiştirileceği konuşulan yabancı kuralıyla ilgili şimdiden hazırlık yapacağı belirtiliyor.

  • Transfer politikasını yerli futbolcuya çevirmeyi planlayan Beşiktaş, kadrosunda 14 yerine 11 yerli oyuncuya yer verdiği için PFDK'dan 150 bin TL para cezasına çarptırılmıştı. Siyah-beyazlılar kadrosunda altyapıdan yetişmiş oyuncu bulunma kriterlerini yerine getirmediği için ise 50 bin TL para cezası almıştı.


Beşiktaş'ta beklentileri karşılayamayan 4 isim;


Veli Kavlak


2019 yılına kadar Beşiktaş'la sözleşmesi bulunan Veli Kavlak, geçirdiği ağır sakatlıktan dolayı yaklaşık 2 sezondur forma giyemiyordu. Eski formundan uzak olan deneyimli oyuncu A2 takımıyla idmanlara çıkıyor.


Boyko


2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan Boyko, geçtiğimiz sezon Malaga'ya kiralanmıştı. Kiralık sözleşmesi sona eren ve siyah beyazlı kulübe geri dönen futbolcu Beşiktaş'ta gözden çıkarılmış durumda.


Aras Özbiliz


Ermeni futbolcu Aras Özbiliz, geçtiğimiz sezon siyah-beyazlı formayla 5 maça çıkmıştı. Verilen şansları iyi değerlendiremeyen 27 yaşındaki futbolcu Beşiktaş U21'de forma giyiyor. 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan Aras, takımdan gönderilecekler listesinde yer alıyor.


Mitrovic


Bonservisi için 4.2 milyon euro ödenen Mitrovic, bulduğu şansları iyi değerlendiremedi ve yedek kulübesine hapsoldu. 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunan 24 yaşındaki oyuncunun uygun bir teklif gelmesi halinde satılabileceği ifade ediliyor.


#Beşiktaş
#Denis Boyko
#Aras Özbiliz
#Veli Kavlak
#Mitrovic
6 лет назад