|

Bir olalım başarı gelir

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, bordo-mavili camianın tüm samimi duygularla yan yana ve omuz omuza olması gerektiğini belirterek, “Bir bütün olmayı başardıktan sonra kazanmayı alışkanlık haline getiren bir takım izlettirmek en büyük hedefimiz” diye konuştu.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 06:27 - 18/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Ünal Karaman, başarının birlikten geçtiğini söyledi
Ünal Karaman, başarının birlikten geçtiğini söyledi

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, milli aranın ardından hazırlıklarını sürdüren bordo-mavili takımın son durumu, arkadaşlık ortamı ve camia hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Sezon başındaki hazırlık döneminden bu yana önemli bir yol aldıklarını belirten Ünal Karaman, “Ben kendimi işini seven, işine tutkuyla bağlı ve o ruhu, o heyecanı doğrusu ve yanlışıyla hissetmiş samimi bir teknik adam olarak görürüm. O ruhu bilip, anlayan futbolcularla iyi diyalog kurup, her türlü konuda varlığı da yokluğu da paylaşan bir teknik adamım. Tabi ki bazı alışkanlıkları yıkmak kolay değil fakat iyi niyetle, sezon başındaki kamptan bu yana takım olma yolunda futbolcu arkadaşlarımla birlikte bir hayli yol aldığımızı söyleyebilirim” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ KAZANMA ALIŞKANLIĞI

Aynı doğrularda buluşan, aynı amaç uğruna ter döken bir takım oluşturmak istediğini söyleyen tecrübeli teknik adam, “Takım bir bütündür. İnsan bünyesini ele aldığımızda, kolu kafadan veya beyinden, beyni kafadan veya ayaktan ayırmak mümkün değil. Dolayısıyla ‘Ben iyi kaleci bulayım, iyi santrafor bulayım gerisi önemli değil’ diyemiyorsunuz. Adı üstünde: Takım. Takım olma yolunda bir hayli yol aldığımızı söyleyebilirim fakat eksiklerimiz var. Bir bütün olmayı başardıktan sonra kazanmayı alışkanlık haline getiren bir takım izlettirmek en büyük hedefimiz” diye konuştu.

CAMİA İÇİNDE BÜTÜNLÜK ÖNEMLİ

Trabzonspor camiasının bütünlüğünü sağlayıp, koruması gerektiğinin de altını çizen Ünal Karaman, “Fiziki olarak yan yana gelmenin aslında bir anlamı yok. Yüreğimizi birbirimize akıtacak olursak önce insan olmak, toplumsal barış noktasında yan yana gelebilirsek, tribünde de yan yana gelebiliriz. Basit kavgaların içine çekilmiş, huzursuzluğun içerisinde konu edilmeye çalışılmış bir Trabzon ve Trabzonspor olsun istemem. Yan yana gelmişsek, gerçekten yan yana olalım, omuz omuza olalım, birbirimizden güç alalım, birbirimizin olumlu elektriğini birbirimize verelim. Başarı zaten böyle gelir” ifadelerini kullandı.

  • Burak, Olcay ve Onur’a TL’den yeni sözleşme
  • Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, döviz kurunun sabitlenmesi nedeniyle Burak Yılmaz, Onur Kıvrak ve Olcay Şahan ile yeni bir sözleşme yapacaklarını açıkladı. Yabancı oyuncularla da bir anlaşma yapacaklarını belirten Hacısalihoğlu, “Başkanımız Ahmet Ağaoğlu geçtiğimiz gün bu oyuncularımızla bir görüşme yaptı. Bu anlamda belki de Türkiye’de ilk kulüp olarak biz mutabakata vardık. Sözleşmeleri bu hafta içinde yapılacak ve Trabzonspor o konuda da bir adım atmış olacak. Bu sadece 3 oyuncuyla ilgili değil. Mutlaka yabancı oyunculara da bir düzenleme ve iyileştirme yapmak gerekiyor. Trabzonspor’un bütçesi bunları karşılayacak durumda değil. Sonuçta bunlar bütün kulübe, camiaya, taraftara ve hatta oyunculara yansıyan bir kriz oluşturuyor. O nedenle bu düzenlemeyi kısa zamanda gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz” ifadelerini kullandı.
U21 takımını 6-0 mağlup ettiler

Trabzonspor, 21 Yaş Altı takımı ile oynadığı hazırlık maçını 6-0 kazandı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde 35 dakikalık iki devre halinde oynanan maçta, bordo-mavililer yedek ağırlıklı bir kadroyla mücadele etti. Trabzonspor’un gollerini Ekuban, Murat Cem Akpınar (2), Abdulkadir Parmak, Zeki Yavru ve Yusuf Yazıcı kaydetti. As oyuncular ise takımdan ayrı yan sahada bir çalışma gerçekleştirdi.

#Trabzonspor
#Ünal Karaman
6 yıl önce