|

'Bitirdin Van Persie'yi'

Rıdvan Dilmen Süper Lig'in 22. haftasındaki Bursaspor-Fenerbahçe maçını değerlendirdi. Sarı-Lacivertliler'in hocası Vitor Pereira'yı hedef alırken "Bitirdin Van Persie'yi. Fernandao'yu da kazanacağım derken ikisini de kaybettin." dedi.

Yeni Şafak
10:37 - 21/02/2016 Pazar
Güncelleme: 11:07 - 21/02/2016 Pazar
Diğer

Fenerbahçe'nin deplasmanda golsüz berabere Bursaspor maçı sonrası Rıdvan Dilmen, NTVSpor'da %100 Futbol programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.



Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:



"Maçın tamamında Fenerbahçe tek kale oynadı. İlk yarıda 4 tane pozisyon buldu.Bursa'nın ise hiç yoktu. Fenerbahçe, ikinci yarıda taktiksel ve oyuncu değişikleri sonrası ileri gideceğine geriye gitti. Bursa taraftarı mutsuzdur. Bursaspor şampiyon olmuş bir takım. Bursa'nın sezon başından beri istikrarlı bir kadrosu yok. Bir an evvel 13-14 kişilik bir kemik kadro oluşturmalılar." dedi.



'Bu takıma ne oldu'

Lokomotiv maçında 'En iyi Fenerbahçe' dedik. Salı akşamı hep övdük. Ne oldu da bugün böyle oldu? Pereira kendi kendine eleştiri odağı oluyor. Salı akşamı bu saatlerde biz Fenerbahçe'yi olağanüstü gibi anlattık. Ozan çok iyi oynadı falan dedik. Ne oldu bu oyuncular. Sonuçta bir Avrupa ekibine karşı oynadılar. Fenerbahçe bir sürü deplasman kazandı, 1-0, yarım sıfır... Ama en iyi bugün oynadı deplasmanda, kazanamadı.Fenerbahçe'ye bugün oyun anlamında fazla bir şey demeye hakkımız yok."





'Van Persie 21 yaşında değil'

"Moralli Van Persie'yi oyundan erkenden çıkardın, şimdi de yedek bıraktın. Bitirdin Van Persie'yi. Van Persie 21 yaşındaki genç bir futbolcu değil. Oyuncuyu kazanmak zor, kaybetmek çok kolaydır. Belki Ozan'ı kaybetmeyebilirsin. Ancak Van Persie'yi tam kazanmışken bunları yapmak olmaz. Oyuncuya o hareketin cezasını veriyorsun. Sadece ona değil, takıma veriyorsun. Robin van Persie 3 günlük arada çok ekstra bir saygısızlık yapmadıysa, formayı vereceksin. Robin van Persie uçuyor demiyorum... Ama bu formuyla oynar Fenerbahçe'de. Kendini koy Van Persie'nin yerine."



'Fernandao da kendini itilmiş hissediyor'

"Şenol Güneş, Mario Gomez'i oyundan çıkardı. Gomez ne yaptı gördün mü? Oyuncu sahada kalmak ister. Van Persie bugün 11'de olmadığını öğrenince, hanımını veya menajerini aramıştır, "Ben burada mutlu değilim" demiştir. Fernandao da kendini itilmiş hissediyor. Fernandao'yu kazanacağım derken ikisini de kaybetti. Konuyu bu duruma Pereira getirdi" diye konuştu.







#Fenerbahçe
#rıdvan dilmen
#robin van persie
8 yıl önce