|

Bolt emeklilik planını açıkladı

Jamaikalı sprinter Usain Bolt, Rio hedefleri ve gelecek planlarına dair açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
11:43 - 23/02/2016 Salı
Güncelleme: 09:51 - 23/02/2016 Salı
Diğer

Jamaikalı sprinter Usain Bolt, Rio 2016'da önceki 2 olimpiyatta yaptığı gibi bir üçleme yapması durumunda, bunun kariyerindeki en büyük başarı olacağını söyledi. 2008 Pekin ve 2012 Londra'da 100-200-4x100 metrede altın madalyaya uzanan Bolt, Rio'daki hedefinin bu üçlemeyi tekrar gerçekleştirmek olduğunu dile getirdi.



Eurosport'a konuşan 29 yaşındaki sporcu, harika bir kariyeri olduğunu ancak madalya kazanma arzusunun devam ettiğini belirterek "Tüm rakiplerime saygı duyuyorum, fakat tam anlamıyla hazır olmam durumunda beni yenmeleri çok zor olacak" diye konuştu.



'Emekliliği düşünmedim'

Rio 2016'nın son büyük turnuvası olacağına dönük söylentilere de açıklık getiren Bolt, emekli olmayı aklından bile geçirmediğini, hâlihazırda devam eden sponsor ve vakıf faaliyetleri dolayısıyla atletizm dışında bir geleceği düşünmesinin şu aşamada mümkün olmadığını belirtti.



Van Gaal'e eleştiri

Manchester United'a duyduğu sempatiyle tanınan rekormen sprinter, United taraftarlarının hücuma dayalı, keyif veren izlemeye alışık olduklarını, ancak Louis van Gaal yönetimindeki takımın böyle bir performansı sergilemekten uzak olduğunu belirtti.








#usain bolt
#jamaika
#rio
#emeklilik
8 yıl önce