|

Bölünme zarar verir

Burak Yılmaz, yarın Vodafone Park’ta 11 yıl sonra Beşiktaş seyircisiyle buluşuyor. Yönetim, şampiyonluk yarışının verildiği bir ortamda, oyunculara bireysel olarak verilecek tepkilerin ve tribünde yaşanacak bölünmelerin takıma çok büyük zarar vereceğini düşünüyor. Taraftar grupları ise Burak’a destek vermese de protesto etmeyecek.

Haber Merkezi
04:00 - 24/01/2019 jeudi
Güncelleme: 04:56 - 24/01/2019 jeudi
Yeni Şafak
Burak Yılmaz
Burak Yılmaz

Beşiktaş’a dönüşü taraftarlar arasında sert tartışmalara ve bölünmelere yol açan Burak Yılmaz, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçıyla 11 yıl aradan sonra siyah-beyazlı forma ile taraftarın önüne çıkacak. Galatasaray forması giydiği dönemde İnönü Stadı’nda oynanan Beşiktaş maçında yaptırdığı penaltıdan dolayı siyah-beyazlı taraftarların öfkesine neden olan Burak, geçen sezon sırf bu tepkiler yüzünden Beşiktaş’ın kapısından dönmüştü. Ancak teknik direktör Şenol Güneş’in yoğun ısrarlarıyla 1.5 sezon gecikmeli olarak Beşiktaş’a dönen Burak’ın şimdi siyah-beyazlı taraftarlarla buluşmasının nasıl gerçekleşeceği büyük merak konusu. Güneş’in kefil olduğu Burak, ilk olarak geçen hafta deplasmanda oynanan Akhisarspor maçında deplasman tribününü dolduran Beşiktaş taraftarlarından bir kısmının tepkisini gördü. Tepki gösteren gruba geri kalan taraftarlar tezahüratla müdahale etse de; Burak haricindeki tüm futbolcuların tribüne çağrılması maç öncesine damga vuran en önemli olay oldu.

TARAFTARLAR NE YAPACAK?

  • Şimdi; yarın oynanacak Erzurum maçında 40 bin taraftarın Burak’a nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor. Aslında Beşiktaş yönetimi Burak Yılmaz ve taraftarların arasını bulmak için Şenol Güneş’in de içinde olduğu çalışmaları geçen haftadan bu yana yapıyor. Taraftar gruplarının ve tribün liderlerinin geçen hafta Ümraniye’de antrenmana alınarak takımla buluşturulması ve Şenol Güneş ile istişarede bulunmaları buna en canlı örnek. Burak’ı istemediklerini daha önceki dönemlerde net bir şekilde açıklayan bazı taraftarların, artık resmi olarak Beşiktaş’ın oyuncusu olan ve formasını giyen Burak için, Erzurumspor maçında olumsuz bir tezahürat yapmayı düşünmediği ve sadece takımı destekleyici tezahüratlar yapma kararı aldığı gelen bilgiler arasında. Burak’ın tribünlere çağrılıp çağrılmayacağı da ancak maç öncesinde belli olacak. Taraftar gruplarının bazılarının çağırmama bazılarının da açık bir şekilde destek verme eğiliminde olduğu hafta boyunca konuşulan konulardan oldu. Hangisinin gerçekleşeceği maç öncesi belli olacak.

SADECE TAKIM DESTEKLENSİN

Burak Yılmaz kanadında ise sakin bir bekleyiş var. Beşiktaş’a gelirken her türlü tepkiye hazır olduğunu ve bunu göğüsleyeceğini söyleyen golcü oyuncunun tek düşüncesi Erzurumspor maçında gol veya goller atarak takımına 3 puan kazandırmak. Beşiktaş yönetimi de Burak için çok büyük çapta tepki olacağını sanmıyor. Yönetim, şampiyonluk yarışının verildiği bir ortamda, oyunculara bireysel olarak verilecek tepkilerin ve tribünde yaşanacak bölünmelerin takıma çok büyük zarar vereceğini düşünüyor ve tüm taraftarı sadece Beşiktaş’ı desteklemeye çağırıyor. Siyah-beyazlı yönetimin maçtan önce de bu yönde mesajlar yayınlaması bekleniyor. Akhisar maçını golsüz geçen Burak’ın Erzurumspor karşısındaki performansı da merak ediliyor.

  • Quaresma hesapları bozdu
  • Beşiktaş’ta iç transfer hareketliliği devam ediyor. Portekizli yıldız Quaresma’nın durumunun kısa zamanda netleşmesi bekleniyor. Siyah-beyazlılarda Quaresma’nın takımdan ayrılma isteği transferde rotayı değiştirdi. Siyah-beyazlı ekip, Portekizli futbolcunun transferdeki durumuna göre yol haritası belirleyecek. Stoper ve santrfor transferi sonrasında kadrosuna bir de sağ bek katmak için çaba harcayan Beşiktaş, Quaresma’nın takımdan ayrılma isteğiyle birlikte önceliğini değiştirdi. Yıldız futbolcuyla görüşmeler yapan yönetim, ya alacaklarına karşılık bonservisini almasını, ya da gideceği kulübün bonservis ödemesi gerektiğini oyuncuya iletti. Takımda sorunu olmayan ancak ailesinin Portekiz’e dönmesine karşı koyamayan Ricardo Quaresma ile ilgili karar yakın zamanda netleşecek. Bu önemli karar öncesinde de teknik direktör Şenol Güneş ile 35 yaşındaki futbolcu ile arasında bir görüşme gerçekleşecek. Ruicardo Quaresma’nın ayrılması durumda kadrosuna mutlaka bir kanat oyuncusu katacak olan Beşiktaş, Tottemham forması giyen Georges-Kevin N’Kouduo için girişimlerde bulunacak.
  • N’Koudou imzaya kaldı
  • Beşiktaş, Ryan Babel’in takımdan ayrılması, Ricardo Quaresma’nın da ayrılma ihtimalinin gündemde olması nedeniyle transfer çalışmaları sürdürüyor. Tottenham’ın 23 yaşındaki kanat oyuncusu Georges-Kevin N’Koudou için görüşmelerini sürdüren Beşiktaş, İngiliz kulübüyle prensipte anlaştı. İki kulüp arasında yapılan görüşmelerde, 23 yaşındaki futbolcunun kiralanması için anlaşma sağlandı. Beşiktaş, N’Koudou için yapılacak resmi anlaşmaya satın alma opsiyonu da koyulmasını istedi. Ancak İngilizler, satın alma opsiyonuna sıcak bakmadıklarını belirttiler. İki kulüp arasındaki görüşmeler sürüyor.

#​Burak Yılmaz
#Beşiktaş
#Vodafone Park
il y a 5 ans