|

Bongonda'yı göreceksiniz

Trabzonspor'un Celta Vigo'dan satın alma opsiyonuyla kiraladığı Theo Bongonda, Macaristan kampında yaptığı açıklamada, ''Kendimi süratli, teknik ve saha içinde fark oluşturacak bir oyuncu olarak görüyorum. Sezon başladığında bunu göstereceğim. Şartlar oluşursa bir yıl değil, daha fazla kalabilirim'' dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:58 - 6/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Bongonda'yı göreceksiniz​
Bongonda'yı göreceksiniz​

Trabzonspor'un İspanya'nın Celta Vigo takımından satın alma opsiyonlu olarak kiraladığı 21 yaşındaki Belçikalı sol kanat oyuncusu Theo Bongonda, Macaristan kampında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin Telki kasabasında geçirdikleri kampın güzel başladığını ve Trabzonspor'da olduğu için çok mutlu olduğunu belirten Bongonda, ''Sezona güzel bir şekilde başlayacağımızı düşünüyorum. Türkiye'ye gelmeden önce Galatasaray'da futbol oynamış arkadaşlarımdan bilgi aldım. Ayrıca Belçika'da yaşadığım yerde birçok Türk kalıyor ve çoğu Trabzonsporlu. Onlara düşüncelerini sordum. Kulüp ve Türkiye hakkında güzel şeyler anlattılar. Benim açımdan pozitif bir karar oldu" diye konuştu. Bordo-mavili takımda sadece bir yıl kiralık olarak değil uzun yıllar kalmak istediğini belirten Belçikalı oyuncu, ''Önemli olan burada kalırken kendinizi evinizde gibi hissetmeniz. Şimdiye kadar böyle hissettim. O yüzden şartlar oluşursa 2-3 sene, belki daha fazla kalabilirim. Bir oyuncu için bu çok önemli. Böyle hissetmeye devam edersem Trabzonspor'da daha fazla kalabilirim" ifadelerini kullandı.

LA LİGA İLE TÜRKİYE FARKLI

Kişisel özellikleri ve yetenekleri hakkında sorulan bir soru üzerine kendisinden bahsetmeyi sevmediğini belirten Bongonda, "İlla ki bir şey söylemem gerekiyorsa, kendimi süratli, teknik ve saha içinde fark oluşturacak bir oyuncu olarak görüyorum" diye konuştu. Kaliteli bir ekip olduklarını ifade eden Bongonda, bu mücadele içinde kendini sahaya vereceğini, takımın iyi yerde olması için çalışacağını kaydetti. Bongonda, özel hayatıyla ilgili basında yer alan fotoğraflarına ilişkin ise "Aslında ben bir futbolcuyum ve hakkımdaki böyle konuşmaları sevmiyorum. Özellikle medya karşısında bu bana çok soruldu. Herkes kendi hayatından sorumludur. Bu tür şeylere çok cevap vermeyi düşünmüyorum. Cevabımı sahada vereceğim" açıklamasını yaptı. İspanya ligine göre Türkiye liginin farklı olduğunu anlatan Belçikalı futbolcu, "Biz topla oynamayı daha çok seviyoruz, Türkiye'de biraz daha fizik gücü olduğu ortada. Her ligin kendine ait karakteristik özellikleri var. Onu öğrenip oynamak daha farklı olacak" diyerek sözlerini tamamladı.

#​Trabzonspor
#Theo Bongonda
7 yıl önce