|

Bursaspor dört köşe

Yeşil-beyazlılar, bu sezonki en etkili futbolunu sergilediği maçta Kasımpaşa'yı farklı mağlup etti. Maçın yıldızı Deniz Yılmaz, 10 ve 41. dakikakalarda fileleri havalandırırken, 31. dakikada Sercan'ın golününün de asistini yaparak galibiyetin mimarı oldu. 80. dakikada Popov'un geri pasında Isaksson'un ayağı kayınca fark 4'e çıktı. 83'te Castro, ceza alanı dışından attığı şutla Kasımpaşa'nın şeref sayısını kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2016 Pazartesi
Güncelleme: 23:15 - 20/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig'de Bursaspor, evinde ağırladığı Kasımpaşa'yı 4-1 mağlup ederek bu sezonki en farklı galibilyetini alırken, geçen haftaki 3-0'lık Antalya yenilgisini de telafi etmiş oldu. Maça hızlı bir giriş yapan yeşil-beyazlı takım, ilk yarıda attığı gollerle bir yerde 3 puanı da garantiye almış oldu. 10. dakikada devre arasında transfer edilen iki oyuncunun paslaşması Bursaspor'u öne geçirdi. Bu dakikada Batalla'nın pasıyla Kasımpaşa ceza sahasına giren Deniz Yılmaz, düzeltip önüne aldığı topu yerden sert bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0. 31. dakikada soldan ceza sahasına giren Behich, topu Deniz Yılmaz'ın önüne attı. Deniz Yılmaz'ın kötü vuruşunu önende bulun Sercan, plase bir vuruşla fileleri havalandırdı: 2-0. 41. dakikada Sercan'ın pasıyla ceza sahasına giren Deniz, çaprazdan sert bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-0. 80. dakikada Popov'un geri pasında kaleci Isaksson'un ayağı kayınca top ağlarla buluştu: 4-0. 3 dakika sonra Castro, sert bir şutla Kasımpaşa'nın şeref sayısını kaydetti: 4-1.



Oyuncularım kendini affettirdi

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Kasımpaşa karşısında iyi bir oyun ortaya koyduklarını belirterek, "Geçen hafta Antalya karşısındaki oyun bize yakışmamıştı. Bu kez atak oyunumuz farkı da beraberinde getirdi" dedi.



Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Kasımpaşa karşısında aldıkları farklı galibiyetin ligi üst sıralarda bitirme konusunda kendilerini ümitlendirdiği söyledi. Kasımpaşa'nın ligin güçlü ekiplerinden biri olduğunun altını çizen başarılı teknik adam, "Kendi sahamızda geçen haftadan sonra iyi bir takıma karşı iyi bir galibiyet almak zorundaydık. Geçtiğimiz hafta Antalya deplasmanında bize yakışmayan bir oyun oynamıştık. Bu hafta da oyuncularımı tebrik ediyorum. Sürekli pozisyon üreten skoru yakalamasına rağmen geriye yaslanmayı düşünmeyen bir oyun oynadık. Kalan maçlarımızı iyi bir şekilde geçip, ligi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. Farklı skor ve oynanan oyun bizi bu konuda ümitlendirdi" şeklinde konuştu. Hamzaoğlu, gelecek sezon fazla transfer yapmayı düşünmediklerini belirterek, "Kadroda yapılan değişiklikler herkesi görme isteğimden. Çünkü bu takımdaki oyuncuların büyük çoğunluğu gelecek yıl da bizimle birlikte olacaklar" diye konuştu. Hamzağlu, milli takım arası nedeniyle oyuncularına 3 gün izin verdiğini de sözlerine ekledi.



'Vatan sana canım feda'

Bursaspor-Kasımpaşa maçını yaklaşık 15 bin yeşil-beyazlı taraftar izledi. Bursasporlu taraftarlar karşılaşma öncesi terörü lanetleyen tezahüratlar yaptı. Taraftarlar, statta bulunan 50 kadar konuk takım Kasımpaşa taraftarıyla karşılıklı olarak "Vatan sana canım feda" diye tempo tuttu. Bursaspor ve Kasımpaşalı futbolcular sahaya, "Çanakkale Geçilmez" yazılı pankartla çıktı. Karşılaşma öncesi Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılının yanı sıra Taksimdeki terör saldırısı sonucu yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Yeşil-beyazlı taraftarlar karşılaşma boyunca da yaptıkları tezahüratlarla terörü lanet yağdırdı.








#bursaspor
#maç
#galibiyet
8 yıl önce