|

Caner'in yaptığını hiç beğenmedim

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Caner Erkin'in hakem Mete Kalkavan'a yönelik sözlerini eleştirerek, “Bizim camiamızın böyle hareketler içerisinde olmaması lazım. Kulüp olarak böyle şeylerin arkasında olmadığımızı herkes bilir. Başkasının yıpratmasına müsade etmeden, gereken cezayı yönetim olarak belirleriz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 03:50 - 25/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in adını taşıyan ve yenileme çalışmaları tamamlanan okulun açılışına katıldı.
​Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in adını taşıyan ve yenileme çalışmaları tamamlanan okulun açılışına katıldı.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, şehit Kurmay Albay Gökhan Peker'in adını taşıyan ve yenileme çalışmaları tamamlanan okulun açılışında açıklamalar yaparken, takımın Süper Lig ve Avrupa'da farklı performanslar sergilediği eleştirisini yanıtladı. "Türkiye'de topu çok kesiyorlar" diyen Fikret Orman şöyle devam etti, "Her dakikada top duruyor. Yurtdışındaki maçlardaki ve Türkiye'deki dakika süresine baktığımız zaman Türkiye'deki daha az. Hakemler oyuna çok müdahil oluyorlar. Çok etkileniyorlar. Mete Kalkavan beğendiğimiz bir hakem ama üzerine Beşiktaşlı imajı yaratıldığı için Beşiktaşlı olmadığını gösterebilmek için elinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyor. Zıttında hareket yapmaya çalışıyor ama bunun zararı Beşiktaş'a oluyor.”

BEŞİKTAŞ'IN DEĞERLERİ VAR

"Takım içerisinde gerginlik olduğu yönünde iddialar var" yorumu üzerine ise Fikret Orman, şu ifadeleri kullandı, "Geçen senenin şampiyon takımıyız. Futbolda kazanma hırsı iyi bir şeydir; ama Beşiktaş ilkeleri içerisindedir. Caner'in dün yaptığını hiç beğenmedim. Bizim camiamızın böyle hareketler içerisinde olmaması lazım. Basın üzerinde de bakıyorum oyuncu için bir kampanya başlamış. O kadar da kolay değil. Caner gözümüzün nuru. Pırlanta gibi çocuktur. Kimse de yeltenmesin. Cezası varsa biz yönetim olarak cezasını belirleriz. Ama camia olarak böyle şeylerin arkasında olmadığımızı herkes bilir. Caner de Beşiktaş'ın etik kurallarına uyacak. Hırsına sahip olacak, hırsı zekasının önüne geçmeyecek. Akıllı bir futbolcu olarak sahada takımına yardımcı olacak. Sahada Caner'in üzerine çok gidiyorlar. Onun üzerinden Beşiktaş'ı karıştırmaya çalışıyorlar, buna müsade etmem" diye konuştu.

YİNE ŞAMPİYON OLACAĞIZ

Başakşehir maçıyla ilgili de konuşan Fikret Orman, "Ligin daha 9. haftasındayız. İlk yarının bitmesine daha 8 hafta var. Karşımızdaki rakip de Beşiktaş'ın oyun düzenini bozmak üzerine oynadı. Onlar da kazanmak istiyorlardı. Güzel bir mücadele oldu. Beşiktaş taraftarına da verdikleri inanılmaz destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Beşiktaş'ın bu sene de şampiyon olacağını kaydeden Orman, "Maç kazanıp, kaybedecektir; ancak Beşiktaş bu sene de şampiyon olacaktır. Kimsenin endişesi olmasın. Herkes de alıştı, Avrupa'da da başarılar gelince ligde de farklı skorlar bekleniyor. Lig uzun maraton, önümüzde daha çok maç var. Ligin de en önemli oyuncusu biziz. 2 yıldır şampiyon olduk ve bu sezon da şampiyon olacağımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

OĞUZHAN'DA SIKINTI OLMAZ

Tolgay Aslan'ın 4 yıl daha anlaşmaya vardığı ancak Oğuzhan Özyakup konusunda bir gelişme olup olmadığı yönündeki soru üzerine de Fikret Orman, "Oğuzhan bizim evladımızdır. Ona takım kaptanlığının yanısıra 10 numarayı verdik. İnşallah sözleşme işi çözülür, bir sıkıntı olmaz. Oğuzhan'la aramızda bir sıkıntı yok. Arsenal ile sözleşmesel bazı şeyler var. Onların çözülmesini bekliyoruz" dedi.

  • Caner, PFKD'ya sevkedildi
  • Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Beşiktaşlı Caner Erkin'i Başakşehir maçındaki sportmenliğe aykırı hareket ve hakareti nedeniyle PFDK'ya gönderildiğini açıkladı. Kurul, G.Saray, F.Bahçe, Trabzon, Beşiktaş ve Başakşehir kulüpleriyle, G.Saray yöneticisi Ural Aküzüm ve G.Birliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal da PFDK'ya sevkedildi.
  • YAPTIĞI HAREKET NEDENİYLE ÖZÜR DİLEDİ
  • Caner Erkin, Başakşehir maçında kameralara yansıyan hakeme yönelik sözlerinden dolayı özür diledi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan milli futbolcu, "Maç esnasında yansıyan ve bana yakışmayan görüntümden dolayı tüm iyi niyetimle özür dilerim" ifadelerini kullandı.
#Beşiktaş
#Fikret Orman
#Caner Erkin
7 yıl önce