|

Cenk'in parası maaşlara gitti

Transferden önce oyuncuların alacaklarının ödenmesini isteyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, bu konuyu Kulüp Başkanı Fikret Orman ile görüştü. Cenk'in transferinin bir bölümü olan 10 milyon Euro'yu kasasına koyan siyah-beyazlı yönetim, bu parayla takımın tüm alacaklarını ödedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:34 - 25/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Fikret Orman ile bir araya gelen deneyimli teknik adam, oyuncu ücretleri konusunda hassas davanılmasını istedi.
Fikret Orman ile bir araya gelen deneyimli teknik adam, oyuncu ücretleri konusunda hassas davanılmasını istedi.

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı tüz hızıyla sürerken, kulüplerde oluşan maddi sıkıntılar baş göstermeye başladı. Yoluna 3 kulvarda devam eden Beşiktaş'ta, teknik direktör Şenol Güneş, oyuncuların dış unsurlardan etkilenmesini istemiyor. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde kulüp başkanı Fikret Orman ile bir araya gelen deneyimli teknik adam, oyuncu ücretleri konusunda hassas davanılmasını istedi. Futbolcuların sadece sahaya odaklanmaları için maaşlarının zamanında ödenmesini isteyen Şenol Güneş, bu konuda başkanın da olumlu yaklaşımıyla rahat bir nefes aldı.

Takımın zor bir periyoda girdiğini ifade eden deneyimli teknik adam, “Şu an 4-5 takımlı bir yarış oluyor. Biz diğerlerinden farklı olarak Avrupa'da da yolumuza devam ediyoruz. Oyuncularımın moralsiz olmasını istemiyorum. Önceliğimiz transferden ziyade, futbolcuların alacaklarının ödenmesi olmalı” dedi.

KİMSENİN ALACAĞI KALMADI

Cenk Tosun'un Everton'a satışından 22 milyon Euro garanti para elden siyah-beyazlılar, bu transferin ilk taksidi olan 10 milyon Euro'yu kasasına koydu. Milli futbolcunun satışından gelen parayla tüm takımın ücretleri ödendi. Garanti ücretlerin dışında puan başına prim alan siyah-beyazlı futbolcular, bu alacaklarına da kavuşturlar. Siyah-beyazlı takımın, geçtiğimiz yıldan kalan şampiyonluk primlerinin de ödendiği ifade edildi. Beşiktaş yönetimi sadece futbolcuların parasını ödemekle kalmadı. Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde çalışan tüm personelin parası hesaplarına yattı. Kulüpten hiç alacağı kalmayan tesis personelinin moralli hali dikkat çekti. Şenol Güneş, bu şekilde tesislerde oluşacak olumsuz bir havanın da önüne geçmiş oldu. Daha sonda deneyimli teknik adamla tekrar görüşen Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, güzel haberi başarılı teknik admala paylaştığı, oyuncuların 2017'den kalan tüm alacaklarının hesaplarına yattığını ifade etti. Personel ücretlerinin de ödendiğini öğrenen Şenol Güneş, gösterdiği hassasiyetten dolayı Fikret Orman'a teşekkür etti. Siyah-beyazlılar çekişmeli bir hal alan Süper Lig yarışının yanı sıra, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Alman devi Bayern Münih'le, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise Gençlerbirliği ile 2 maç yapacağı zorlu bir periyoda giriyor.

  • Güneş sağ bek istiyor
  • Ara transfer döneminin bitmesine sayılı günler kala Beşiktaş'ta transfer hareketliliği yaşanıyor. Forvet arayışlarıyla gündeme gelen siyah-beyazlılarda, teknik direktör Şenol Güneş, takıma bir sağ bek alınmasını istedi. Sezon başında Alman futbolcu Andreas Beck'i, 2.5 milyon Euro karşılığında Stuttgart'a satan siyah-beyazlılar, yerine her hangi bir transfer yapmamıştı. Zaman zaman Medel'i ve Necip'i sağ bekte deneyen Güneş, sol bek Adriano'yu da bazı maçlarda sağ beke kaydırdı. Deneyimli teknik adam, Hırvat stoper Vida'yı da antrenmanlarda sağ bekte deniyor. Beşiktaş yönetiminin arayışlarını sürdürdüğü ve maliyet açısından uygun bir isim bulduğunda kadroya katacağı öğrenildi.
Tolgay Arslan TFF'ye bildirildi

Beşiktaş'ta ismi B.Leverkusen, Napoli, Inter ve Lazio ile de anılan orta saha oyuncularından Tolgay Arslan'ın sözleşmesi resmen uzatıldı. 27 yaşındaki oyuncu, 31 Mayıs 2022'ye kadar kendisini Beşiktaş'a bağlayan kontratı imzaladı. Tolgay Arslan'ın imzası, Türkiye Futbol Federasyonu kayıtlarına da geçti. 2014/15 sezonunda Hamburg'dan 450 bin Euro bonservis bedeliyle Beşiktaş'a gelen Tolgay Arslan, bu sezon 25 maçta 1471 dakika oynadı ve 1 asist yaptı.

  • Love’da karar günü
  • Golcü arayışlarını hızlandıran Beşiktaş, Alanyaspor’un Brezilyalı yıldızı Vagner Love’ı transfer etmek için girişimlerine hız verdi. Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun bu futbolcu için kapıyı 4 milyon Euro’dan açmasının ardından, siyah-beyazlılar elindeki oyuncuları kullanarak maliyeti düşürmek istiyor. Kartal’da Aras Özbiliz ve Mustafa Pektemek takasta kullanılacak olan isimler. Siyah-beyazlı yönetim, Mitrovic’i de 6 aylık kiralık olarak takasta kullanmanın hesaplarını yapıyor. Aytemiz Alanyaspor’un 4 milyon Euro talep etmesinin ardından kapıyı 2 milyon Euro’dan açan siyah-beyazlılar, son olarak teklifi 3 milyon Euro’ya kadar yükseltti. Bu paranın yanı sıra Mustafa Pektemek ve Aras Özbiliz bonservisleriyle, Mitrovic de 6 aylığına kiralık olarak Alanyaspor’a teklif edildi. Alanyaspor cephesi teklife sıcak bakarken, son görüşmeler bugün yapılacak.
#Şenol Güneş
#Fikret Orman
#Beşiktaş
6 yıl önce