|

Cezalara borçsuzluk kağıdı engeli

G.Saray'da Kasımpaşa maçı sonrası yaşanan krizin ardından takıma para cezası kesme kararı alan yönetimin, harekete geçememesinin arkasında oyunculara imzalatılan borçsuzluk belgeleri olduğu öğrenildi. Mali disipline takılmamak için futbolculara, alacakları olmadığı yönünde kağıt imzalatan yönetimin cezalar konusunda eli kolu bağlı

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/05/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:24 - 11/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Dursun Özbek
Dursun Özbek

Galatasaray'da Hırvat teknik direktör Igor Tudor ile futbolcular arasında yaşanan, Kasımpaşa maçında Bruma'nın 18. dakikada saygısızlık etttiği gerekçesiyle kenara alınmasıyla ortaya çıkan, ardından başkan Dursun Özbek'in de müdahil olduğu gerginlikte sıcak gelişmeler yaşanıyor. Kasımpaşa maçının hemen ardından soyunma odasında oyuncular ve Tudor'la bir görüşme gerçekleştiren başkan Dursun Özbek, karşılaşmanın ertesi günü de 39 yaşındaki teknik adamla biraraya gelerek, Tudor'dan yana tavır koymuştu. Oyuncuya dayalı sistem istemeyen Özbek, bütün takıma para cezası kesilmesi yönünde de bir karar almıştı. Ancak, yönetimin bu kararı hemen işleme koymayacağı öğrenildi. Bunun arkasında ise çarpıcı bir gerçeğin yattığı ortaya çıktı.

FIFA'YA GİTME YOLLARI AÇILIR

Futbolcuların her ay borçsuzluk kağıdı imzalıyor olmalarının yönetimin şu an için elini kolunu bağladığı ifade edildi. Ligin kalan haftalarında oyuncuların performansını ve disiplin durumunu yakından inceleyecek sarı-kırmızılı yönetim, kötü sonuçların yaşanması ya da disiplinsiz tavırların görülmesi durumunda para cezasını uygulamaya koyacak. Galatasaray yönetimini durduran asıl sebep ise, oyuncuların her ay borçsuzluk kağıdı imzalıyor olması. sarı-kırmızılı kulüp, yaşanılan mali sıkıntılardan dolayı, birçok oyuncunun maaşlarını geriden gelerek ödüyor. Her ay oyuncular "Kulübün bizlere borcu yoktur" ifadesinin yer aldığı kağıdı imzalıyor. Bu belge imzalanmadığı takdirde yönetimin oyuncular tarafından FIFA’ya şikayet edilme riski var. Dolayısıyla yönetim, böylesine kritik bir süreçte oyuncuların maaşlarını geç öderken para cezasını da hemen hayata geçiremiyor. Galatasaraylı yetkililer, kulübe yüklü miktarda nakit para girişinin yapılması halinde cezaların tahsil edilebileceğini belirtiyor.

#Galatasaray
#Kasımpaşa
#Igor Tudor
#FIFA
7 yıl önce