|

Cimbom tam gaz

Lider Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Atiker Konyaspor'u 2 haftalık suskunluktan sonra 2 gol birden atan golcüsü Gomis'le devirdi. Fransız oyuncu gol sayısını 9'a, sarı-kırmızılılar ise puanını 22'ye çıkarırken ligdeki yenilmezliğini koruyan Aslan, rakipleriyle arasındaki puan farkını da açtı

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/10/2017 Pazar
Güncelleme: 03:21 - 15/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Lider Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Atiker Konyaspor'u 2 haftalık suskunluktan sonra 2 gol birden atan golcüsü Gomis'le devirdi.
​Lider Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Atiker Konyaspor'u 2 haftalık suskunluktan sonra 2 gol birden atan golcüsü Gomis'le devirdi.

Süper Lig'in 8. haftasında Konyaspor deplasmanına konuk olan Galatasaray, üç puanı hanesine yazdıran taraf oldu: 0-2. Sezona çok iyi başlayıp, son iki haftadır suskun olan Bafetimbi Gomis, Konya maçında sahneye çıkarken attığı iki golle takımına galibiyeti getiren isimdi. Şampiyonluk yarışında en önemli rakiplerinden Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada Konya deplasmanında zorlu bir karşılaşmaya çıkan Cim-Bom, aldığı üç puanla siyah-beyazlılarla puan farkını 8'e, en yakın rakibi Göztepe ile farkı ise 6'ya çıkarttı. 15. dakikada Fofana, Ömer Ali'nin pasıyla topla buluşurken şutu üstten auta gitti. 19'da Bourabia, Ndiaye'den kaptığı topla süratle sarı-kırmızılı takımın kalesine doğru gelirken, ceza sahası dışından şutunu gönderdi ancak çerçeveyi tutturamadı. 23'te Muslera'nın yumrukladığı topu iyi takip eden Fofana'nın şutu farklı bir şekilde auta gitti. 35'de Gomis'in pasıyla ceza sahası çizgisi üzerinde topa sahip olan Feghouli'nin plase vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi. 54'te Gomis'in ceza sahası içerisinden gerçekleştirdiği sert vuruşu Serkan kırıntılı kurtardı. Belhanda, dönen topu tamamlarken defansı geçemedi ve Gomis tekrar önünde bulduğu topu ağlarla buluşturdu: 0-1. 76'da Gomis, orta sahada kaptığı topla rakip ceza sahasına kadar ilerlerken Ali Turan tarafından düşürüldü ve hakem penaltı kararına hükmetti. 77'de Gomis, kendi kazandığı penaltı vuruşunda topun başına geçerken, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti: 0-2. Karşılaşmanın devamında başka gol olmazken sarı-kırmızılı takım liderliğini pekiştirdi.

F.Bahçe'ye saygı duyuyoruz

Atiker Konyaspor maçında fileleri 2 kez havalandırarak gol sayısını 9'a çıkaran Bafetimbi Gomis, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, “Gollerden dolayı mutluyum. Yeniden gol atmaya başladım. Ayrıca takımın kazanması için mutluyum. Takım güveni için kazanmak önemliydi. Gol atmaktan mutluyum, bu takıma da puan getirdi” dedi. Önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile yapacakları derbi maça da değinen 32 yaşındaki oyuncu, “Fenerbahçe maçı büyük bir maç olacak. Fenerbahçe de büyük bir takım, bu nedenle onlara saygı duyuyoruz. Taraftarımızın desteği olacak. Bütün hafta bu maça hazırlanacağız ve maça çıkacağız” ifadelerini kullandı.

  • Büyük derbi olacak
  • Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, deplasmanda 2-0 kazandıkları Atiker Konyaspor karşılaşması sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Maçla ilgili konuşan Hırvat teknik adam, “Bütün oyuncularımı tebrik ederim. Mükkemmel bir oyuncu grubuna sahibim, özellikle karakter olarak. Her maç açlıkla, kazanmak için sahaya çıkan bir takımımız var. Bu yüzden hoca olarak çok şanslıyım ve hepsini tebrik ederim” dedi.
SELÇUK'A İHTİYACIMIZ VARDI

Selçuk İnan'ın performansını değerlendiren Tudor, “Sezon başından bu yana Selçuk'un takımın kaptanı ve önemli oyuncusu olduğunu söyledim. Bugün ona ihtiyacımız vardı ve iyi oynadı, beni de yanıltmadı. Kolay değil, milli aradan sonra zor bir deplasmana çıktık. Şimdi tam konsantre şekilde Fenerbahçe maçına hazırlanacağız” diye konuştu. Fenerbahçe derbisi ile ilgili de konuşan Hırvat teknik adam, “Fenerbahçe maçı büyük bir derbi. Daha bir haftamız var. Sakatların durumuna bakacağız. Derbide herkes oynamak ister, tam kadroda sahada olacağımızı düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Galatasaray bir dünya markası

Galatasaray Kulübünün 112. kuruluş yılı, gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı. Kulübün kurucusu Ali Sami Yen'in Feriköy Mezarlığı'ndaki kabri başında önceki gün gerçekleştirilen anma ile başlayan etkinlikler, Galatasaray Lisesi'nde devam etti. Açılış konuşmasını yapan Dursun Özbek, kulübün kurucusu Ali Sami Yen'in, “Maksadımız, İngilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve isme malik olmak, Türk olmayan takımları yenmek” sözlerini hatırlatarak, şunları kaydetti: “112 yıl önce kurulan Galatasaray, bir dünya markası oldu. Bu asil renkler ülkemizin dünya üzerindeki sesi, nefesi ve gururu oldu. Olmaya da devam edecek. Bugünkü yönetim, kuruluş amaçlarına uygun olarak kulübü daha ileri götürmeye çalışıyor. Ben ve arkadaşlarım da daha önceki başkanlar ve yönetimler gibi aynı şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Huzurunuzda Ali Sami Yen Bey'e tekrar teşekkür ediyorum. Bizlere miras olan bu kulüp ilelebet ayakta kalacak. Birlik ve beraberliğimizin daimi olmasını diliyorum. Ne mutlu Galatasaraylıyım diyene. Yaşasın Galatasaray."


Türk futbol tarihinde bir ilk

Süper Lig'in 8. haftasında Atiker Konyaspor ile karşılaşan lider Galatasaray, söz konusu karşılaşmada çıkardığı kadroyla türk futbol tarihine geçti. Sarı-kırmızılı ekip, Konya Büyükşehir Belediye Stadı’ndaki maça tamamı yabancı oyunculardan kurulu bir ilk 11 ile sahaya çıktı. Konyaspor karşısındaki 11’inde hiç Türk oyuncu yer almayan Galatasaray böylece Süper Lig tarihinde 11 yabancı futbolcuyla sahaya çıkan ilk takım oldu. Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Atiker Konyaspor maçında Galatasaray sahada Fernando Muslera (Uruguay), Mariano Ferreira Filho (Brezilya), Maicon Roque (Brezilya), Jason Denayer (Belçika), Iasmin Latovlevici (Romanya), Fernando Reges (Brezilya), Badou Ndiaye (Senegal), Garry Rodrigues (Yeşil Burun Adaları), Younes Belhanda (Fas), Sofiane Feghouli (Cezayir) ve Bafetimbi Gomis (Fransa) 11'ini sahaya sürdü. Galatasaray'ın ligde 19 puan topladığı ilk 7 haftalık bölümde 11'in değişmez isimlerinden biri olan türk oyunculardan stoper Serdar Aziz, önümüzdeki hafta oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesinde kart sınırında olması gerekçesiyle teknik direktör Tudor tarafından kulübede oturtuldu. İlk 7 haftada 5 gol atarak dikkatleri üzerine çeken Tolga Ciğerci ise sakatlığı nedeniyle Atiker Konyaspor maçında forma giyemedi.

#Galatasaray
#Konyaspor
#Gomis
7 yıl önce