|

Cimbom'a Paşa tokadı

Kasımpaşa'ya deplasmanda 2-1 yenilen Galatasaray, liderliği Başakşehir'e kaptırdı. Sarı-kırmızılılar, Rodrigues'in golüyle öne geçerken, Diagne'nin (penaltı) ve Koita'nın gollerine engel olamadı. Bu sezon ligdeki 6. mağlubiyetini alan Galatasaray'ın tüm yenilgilerinin deplasman müsakalarından gelmesi dikkati çekti.

Yeni Şafak
04:00 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:19 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​Kasımpaşa’ya 2-1 yenilen Galatasaray, geçen hafta aldığı liderlik koltuğunu yeniden kaybetti.
​Kasımpaşa’ya 2-1 yenilen Galatasaray, geçen hafta aldığı liderlik koltuğunu yeniden kaybetti.

Galatasaray, Süper Lig'in 22. haftasında Kasımpaşa deplasmanına konuk oldu. Gary Rodrigues ile öne geçen sarı-kırmızılılar, Mbaye Diagne (p) ve Fode Koita'nın gollerine engel olamadı. Bu sonuçla sarı-kırmızılı takımın aldığı 6 yenilginin tamamını da deplasmanda elde etmesi dikkat çekti. Galatasaray bu sonuçla 44 puanda kalıp 2. sıraya inerken, Kasımpaşa 29 puanla 9. sıraya yükseldi. Maça hızlı başlayan takım Galatasaray oldu. 5. dakikada Selçuk İnan'ın serbest vuruşunda kaleci Ramazan topu köşeden kornere çeldi. 10'da Selçuk İnan'ın ortasına ön direkte Maicon iyi yükseldi, Veigneau son anda topu kafayla çıkardı. 18'de ceza sahası dışından Feghouli'nin sert şutunda kaleci Ramazan topu iki hamlede kontrol etti.

28'de sağ kanattan gelişen Kasımpaşa atağında Diagne topu arkaya aşırdı. Koita'nın sol çaprazdan sert şutunda top yandan auta çıktı. 34'te sol kanatta topu alan Selçuk İnan ceza alanına girmeden çok sert vurdu, kaleci Ramazan köşeden topu güçlükle çıkardı. 37. dakikada kendi yarı sahasında topu alan Ryan Donk, sağ taç çizgisinde sürdüğü topu sol kanattaki Rodrigues'e gönderdi. Rodrigues de ceza alanı ön çizgisinden şık bir vuruşla topu ağlara yolladı: 0-1. 45+3'te Mensah, Serdar Aziz mücadelesinde Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi.Topun başına geçen Diagne skoru eşitledi: 1-1. İkinci yarının ilk gol girişimi ev sahibi takımdan geldi. 50'de Kasımpaşa etkili geldi.

Sadiku'nun pasında topla buluşan Mensah'ın yerden vuruşunda Muslera topu kontrol etti. 60'ta Rodrigues'ten pası alan Gomis ceza alanı ön çizgisinden şutunu çekti, savunmaya çarpan top kornere çıktı. 66'da Trezeguet, ceza alanına girmeden çaprazdan plaseyi yolladı. Top direğin yanından auta çıktı. 72'de Linnes'in ortasında Sinan'ın kafasından seken topu arka tarafta Rodrigues önüne aldı, penaltı noktası üzerinden vuruşunda top yandan auta çıktı.

80'de Kasımpaşa'nın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde Pavelka'nın havalandırdığı topta arka taraftaki Koita nefis bir voleyle ağları sarstı: 2-1. 90+2 Trezeguet'nin soldan kendi getirdiği topta kaleyi yokladı. Kaleci Muslera gole izin vermedi. 90+4'te Gomis ceza sahasında içinde oluşan karambolde Veigneau çizgi üzerinden çıkardı.


Özkahya'ya gönderme

Galatasaray, Kasımpaşa'da liderlik koltuğundan olurken, maç bitiminde sarı-kırmızılı kulübün resmi twitter hesabından maçın hakemi Halis Özkahya'nın fotoğrafının bulunduğu paylaşımda bulunuldu. Kulübün twitter hesabındaki maç sonu paylaşımının görseli olarak Halis Özkahya fotoğrafı kullanıldı. Bu arada ilk yarının son bölümünde Serdar Aziz'in Mensah'a müdahalesi sorası hakem Özkahya'nın verdiği penaltı kararına G.Saraylı futbolcular itiraz ederken, Serdar'ın müdahalesinin topa olduğu yönünde itirazlarını aktardılar.

Feghouli tavır yaptı!

G.Saray'ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, Kasımpaşa maçında varlık gösteremedi. Maça ilk 11'de başlayan ancak oyunda etkisiz kalan Cezayirli futbolcu, 59. dakikada yerini Sinan Gümüş'e bıraktı. Oyuncu değişikliği sırasında Sinan'ın yanına da gelmeyen Feghouli, doğrudan bulunduğu bölümden yedek kulübesine gitti. Bu arada Serdar Aziz ikinci yarı başında oyundan alınırken gerekçesi olarak sakatlık geçirdiği açıklandı. Serdar'ın yerine Eren Derdiyok girerken, savunmada ise Donk oynadı.

Tribünler dolmadı

Kasımpaşa-Galatasaray müsabakasına ev sahibi takım taraftarlarının ilgisi düşük kaldı. Kasımpaşa Recep Tayip Erdoğan Stadı'nda tribünlerin önemli bölümünün boş kalması dikkati çekti. Öte yandan, Galatasaray taraftarları kendilerine ayrılan bölümü doldurdu. Yaklaşık 1500 sarı-kırmızılı taraftar, takımlarına tezahüratlarla destek verdi. Taraftarlar maç öncesi, "Lider buraya" tezahüratı yaparak takımı tribüne çağırdı.


Talihsizlik Gomis bayıldı

G.Saray’ın Kasımpaşa ile deplasmanda oynadığı maçta talihsiz bir an yaşandı. Sarı-kırmızılı takımın 6. dakikada korner kullanacağı sırada Bafetimbi Gomis bir anda ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve tüm futbolcular korku dolu gözlerle sağlık heyetinin sahaya gelmelerini istedi. Kısa süreli baygınlık geçiren Gomis bir kaç dakika sonra ayağa kalktı ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek maça devam etti. Fransız futbolcu, daha önce oynadığı takımlarda birkaç kez aynı durumu yaşamıştı. Zaman zaman bayılma atakları geçiren Gomis'e vazovagal senkop teşhisi konulmuştu. Gomis aşırı nem, sıcaklık ya da stres anlarında geçici olarak şuur kaybı yaşayabiliyor. Gomis, maç sonu yaptığı açıklamada, "Hastalık değil, sadece düşüp bayılıyorum. Tamamen strese bağlı. Kendimi iyi hissettiğim için oyuna devam ettim” dedi.

Aslan'ı kükretmeyin!

Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdurrahim Albayrak, Kasımpaşa'ya 2-1 yenildikleri maçta aleyhlerine verilen penaltıya tepki gösterdi. Maç sonrası açıklama yapan Albayrak, bugüne kadar çok sayıda penaltılarının verilmediğini savunarak, "Bir verilmeyen penaltılar var, bir de verilen penaltılar var. Hep susuyoruz, G.Saray'a yakışır hareket etmek istiyoruz, kimseyi üzmedik ama herkes bizi üzmeye başladı. Aslan bir kükrerse, nasıl kükreyeceğini herkesin bilmesini istiyorum. Sivas'ta verilen bir penaltı oyundaki gardımızı düşürmüş, burada verilen penaltının ise penaltıyla uzaktan yakından alakası yok" dedi.

Mehmetçik'e destek


Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile sarı-kırmızılı futbolcular, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan Mehmetçik'e destek mesajı yayımladı. Terim ve yardımcısı Levent Şahin ile futbolculardan Selçuk İnan, Fernando Muslera, Yasin Öztekin ve Ahmet Çalık, kulübün Twitter hesabından yayımlanan videolu mesajda Mehmetçik'e desteklerini iletti. Fatih Terim, mesajda "Zeytin Dalı Harekatı'na katılan tüm Mehmetçikler ve değerli aileleri; ülkemiz için verdiğiniz mücadeleye minnettarız. Bu ülkenin bir ferdi olarak size çok şey borçlu olduğumu biliyorum. Dualarımdasınız, sağ olun var olun" ifadelerini kullandı. Levent Şahin de "Kıymetli Mehmetçikler; canını bu güzel ülke için feda edebilecek cesareti gösterebilen sizlere bir kez daha sonsuz teşekkür ederiz. Varlığınıza, emeklerinize, nefesinize duacıyız. İyi ki varsınız" dedi. Takım kaptanı Selçuk İnan mesajda, "Kahraman Mehmetçiklerimiz; Florya'dan selamlar. Kalbimiz sizinle, dua ediyoruz. Umarım en kısa zamanda evinize sağ salim döneceksiniz. Hepinize minnettarız. Allah'a emanet olun" şeklinde duygularını dile getirirken, kaleci Muslera da "Kalbimiz Mehmetçik'le" ifadesini kullandı. Yasin Öztekin mesajında "Sevgili Mehmetçiklerimiz; gözünüzü kırpmadan, bir an bile düşünmeden çıktığınız yoldan sağ salim ülkemize döneceğinizden eminim. Dualarımız sizinle" derken, Ahmet Çalık ise "Kahraman Mehmetçiklerimiz, size minnettarız. Dualarımız sizinle. Allah yardımcınız olsun" ifadeleriyle duygularını paylaştı.

#Ahmet Çalık
#Galatasaray
#Gomis
#Fatih Terim
#Kasımpaşa
6 yıl önce