|

Cüneyt Çakır görerek eğilmedne bükülmeden karar vermeli

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş derbisini yönetecek hakem Cüneyt Çakır için “Hakem görerek eğilmeden bükülmeden doğru karar vermeli. Umarım hiç kimsenin hakkında art niyet olmadan kast etmeden bir yönetim gösterir” temennisinde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 04:44 - 24/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, ligde yarın Beşiktaş ile oynayacakları derbi öncesi karşılaşmayı yönetecek hakem Cüneyt Çakır konusunda endişelerini dile getirdi. Derbiyi hak edenin kazanması dileğinde bulunan tecrübeli teknik adam, maçı yönetecek hakem Cüneyt Çakır’la ilgili ise “Hakem görerek eğilmeden bükülmeden doğru karar vermeli. Umarım hiç kimsenin hakkında art niyet olmadan, kast etmeden bir yönetim gösterir” ifadelerini kullandı. Son haftalarda yaptığı açıklamalar konusunda değerlendirmelerde bulunan Aykut Kocaman, “Hesap kitaplarla işi olmayan bir insanım. Söylediğim şeyler göze batan şeyler. Fotoğraf o kadar net gözüküyor ki. Net fotoğrafta hemen herkes kabullenmiş gözüküyor. Ben itiraz ediyorum bu kadar basit. Hiç kimsenin, takımın, antrenörün hakkında gözüm yok. Öbür taraftan da çalışıyoruz, saygılı davranıyoruz kimsenin de hakkını yemek istemiyorum bu kadar basit. Bu zor oyun, yaşam sınırında oynanan bir oyun, temasın çok yüksek olduğu bir oyun. Bu oyunda hakemlerin hak denen şeye riayet etmesini istiyorum. Hem kendim hem takımım adına bir gram bir şey istemiyorum. Bizim lehimize bir güç olursa bununla da yaşayamam ben bunu açıkça dile getiririm. Kimsenin hakkında gözüm yok, kimsenin de hakkını yemek istemiyorum. Bu kadar basit” dedi.

YÜZDE YÜZ KAZANMAK İÇİN OYNAYACAĞIZ

Beşiktaş karşısında kazanmak için oynayacaklarını kaydeden Aykut Kocaman, “Beşiktaş derbisine tamamen kazanma duygusuyla gideceğiz. Ama yenilmemek de önemli. Tüm planlarımız nasıl kazanabiliriz düşüncesiyle olacak. Derbide alacağımız galibiyetin getirisinin katsayısı biraz daha fazla olacak gibi gözüküyor. Beşiktaş’ı mutlak kazanmak zorunda olduğu bir mücadelede yenebilmenin getirdiği haz duygusu camianın da hedefe doğru kitlenme güdüsü olacak” dedi. Oyun sistemlerinin tamamen kazanmak üzere olacağını belirten Fenerbahçe Teknik Direktörü, “Yenmek zorundayız. Bir maç stratejisi oluşturacağız. Ama bunu uygulayacak oyuncular. Başakşehir maçında mükemmel bir şekilde uyguladılar. Ama karşımızda son iki yılın şampiyonu var. Puan kaybına tahammülleri hiç yok. Ama F.Bahçe olarak yüzde yüz kazanmak için oynayacağız. Yapabileceklerimizi en üst seviyeye çıkararak rakibin de yapabileceklerini minimize ederek ibreyi kendimize çevirmek istiyoruz. Ama kaybetmeden dönmek de iyi bir sonuç olur” diye konuştu.

BAYERN MAÇININ ETKİSİ 10 DAKİKA SÜRER

Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde farklı mağlup olmasının derbiye etkisi sorulan Kocaman, “Rakibimizin Vodafone Park’daki maç sonuçları ve oyun şekli var. Şampiyonlar Ligi’ni bir tarafa bırakarak hep orada olmak isteyen takımların geçiş yeri bu lig. Bayern maçının skorunun oyuna etkisi 10 dakika sürer. 10 dakikadan sonra maç olağan seyrine döner. Beşiktaş’ın bir takım maçlarını seyrediyoruz. Beşiktaş için kırılma maçı gibi gözüküyor” yanıtını verdi.

Güneş yanıma gelmezse bende gitmem

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in maç günü kendisinin yanına gitmeyeceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Aykut Kocaman, “Bilemiyorum. Bir şey söyleme şansım yok. Ben çok net duygularımı gösteren bir insanım. 2010-11 sezonunda Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan maçta Şenol hocanın yanına gitmemiştim. Şenol hoca maç öncesi yanıma gelmişti ve bu hareketi beni mahcup etmişti. Samimiyetle karşılık vermiştim. Ben o zaman kendi adıma bir tepki koymuştum. Misafir olarak gideceğiz. Ev sahibinin durumuna bağlı” dedi. “Şenol hoca yanınıza gelmezse siz onun yanına giderek mahcup eder misiniz?” şeklinde soruya Kocaman, “Bunu yapabileceğimi düşünmüyorum” şeklinde cevap verdi.

  • Hedef 34. haftada zirvede yer almak
  • Ligde kazanmak için doğruları yapan takımlar olarak Fenerbahçe ile Başakşehir’i gösteren Aykut Kocaman, ilk yarıda Beşiktaş derbisini net bir şekilde haklarıyla kazandıklarını dile getirdi. “Çok değerli bir rakiple karşılaşacağız. Yine hakkımızla yenmek için bütün gücümüzü ortaya koyacağız” diyen tecrübeli çalıştırıcı, “Temel amacımız 34. hafta sonunda zirvede olmak. Puan ortalaması geçen sezonlara göre biraz daha aşağı seyrediyor. Şampiyonluğa oynayan takımların istediği puanı almasına engel olabilecek takımlar var” dedi. Derbide gergin atmosfer oluşturmak istemediklerini kaydeden Kocaman, Başakşehir maçında olduğu gibi Beşiktaş karşısında da güçlü oyunlarını tekrar göstermek istediklerini kaydetti.

Otobüslere hasar verenler yanacak

F.Bahçe, Beşiktaş ile Vodafone Park'ta oynanacak derbi öncesi taraftarlarına uyarılarda bulundu. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, İl Güvenlik Kurulu Toplantısı'nda alınan kararlar hatırlatılarak, maçı tribünden takip edecek taraftarların saat 14.00'te Ülker Stadı'nda hazır olmaları istendi. Bilet kontrolünün ardından sarı-lacivertli taraftarların otobüslerle 15.00'te Vodafone Park'a hareket edeceği belirtildi. Otobüslerde oluşacak maddi hasarlar için emniyet birimlerinin, zararın sorumlularını tespit etmeleri halinde 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun uyarınca işlem yapacağı, hasarı yapanların tespit edilememesi halinde tüm taraftarlara yasal işlem uygulanacağı belirtildi.

#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Derbi
6 yıl önce