|

Darbe girişimi motivasyonumu artırdı

Brezilya'da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin ilk madalyasını elde eden milli halterci Daniyar İsmayilov, 15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminin motivasyonunu yükselttiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:58 - 11/08/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Yarışmanın ardından basın toplantısı düzenleyen gümüş madalyalı atlet, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi sürecinin motivasyonunu artırdığını belirterek, "Türkiye'de insanlar, 15 Temmuz'da ülkelerini düşünerek tankların altına yattı. Bunu gördükten sonra, o kiloların altına yatmak bana zor gelmedi” dedi. İsmayilov, gelecek olimpiyatlardaki hedeflerinden bahsederek, "Altın alamadığım için çok üzgünüm. Allah böyle razı oldu, buna da şükrediyorum. Hedefim artık şampiyon olmak, bunun için mücadele edeceğim. İnşallah, sonraki olimpiyatlarda daha iyisi olacak. Antrenmanlara devam ederek daha iyisini yapmaya çalışacağım” şeklinde konuştu. Türkiye'ye 12 yıl sonra halterde madalya kazandırmaktan gurur duyduğunu vurgulayan İsmayilov, “Bu başarımı sayın Cumhurbaşkanımıza armağan etmek istiyorum. Türk halkına, antrenörlere ve takım arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Türkiye'den çok memnunum” ifadelerini kullandı.



Büyük gurur yaşattı


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Olimpiyat Oyunları'nda, Türkiye'ye ilk madalyayı getiren milli haltercimiz Daniyar İsmayilov'u tebrik etti. Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: “Daniyar İsmayilov, rakiplerini geride bırakarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'ndaki ilk madalyayı ülkemize kazandıran isim oldu. Halter branşında Daniyar İsmayilov elde ettiği gümüş madalya ile hepimize büyük bir gurur yaşattı. Sporcularımız, ülkemizden kilometrelerce uzakta madalya elde edebilmek ve bayrağımızı dalgalandırabilmek için ter döküyor."




#Rio Olimpiyat Oyunları
#Daniyar İsmayilov
#Akif Çağatay
8 yıl önce