|

Derbi hakemlerine geçer not

TFF ve MHK'nin Beşiktaş-Galatasaray maçı hakemlerine olumlu puan verdiği belirtildi. Cüneyt Çakır'ın Onyekuru lehine verdiği penaltı kararını VAR uyarısı sonrası iptal ettiği pozisyonla ilgili ise dikkat çeken bir ayrıntı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
16:12 - 3/12/2018 lundi
Güncelleme: 16:46 - 3/12/2018 lundi
Diğer
Cüneyt Çakır, VAR uyarısıyla derbide Galatasaray lehine verdiği penaltıyı iptal etti.
Cüneyt Çakır, VAR uyarısıyla derbide Galatasaray lehine verdiği penaltıyı iptal etti.

Beşiktaş-Galatasaray derbisine kritik hakem kararları damga vurdu. Sporx'te yer alan habere göre karşılaşmanın hakemleri ve VAR odası, hem TFF hem de MHK cephesinden olumlu puan aldı.

Penaltının iptal edilmesi: Onyekuru'nun Necip'e faulü var

Hakem hocalarının ve kamuoyunun "Onyekuru'nun elle müdahelesi mi önce yoksa Necip'in Onyekuru'ya müdahalesi mi?" sorusunu tartıştıkları ve ikiye bölündükleri durumda VAR odasının, bu eylemlerin başlangıcından önce Onyekuru'nun rakibi Necip'e arkadan koluyla müdahale ederek faul yaptığının tesbit ettiği ve bu nedenle penaltı iptalinin doğru bulunduğu öğrenildi.

Top santraya doğru vuruluyor

Diğer yandan Medel'in uzaklaştırmaya çalıştığı topun Vida'nın koluna isabet etmesiyle başlayan tartışmalarla ilgili MHK cephesinin hakemin verdiği 'devam' kararının hem kendi hem de FIFA talimatlarına göre doğru bulduğu ifade edildi. Buradaki ayrıntının, topun yakın mesafeden gelmesi, vücuttan sekmesi kadar topun santraya doğru uzaklaştırılma durumunun önemine vurgu yapıldı.

Penaltı öncesi çift vuruş kararı

Beşiktaş'ın kazandığı penaltı atışında hem hakem hem de VAR Mete Kalkavan arasındaki diyaloğu protokele uygunluk açısından yerinde ve doğru bulun MHK cephesinin, penaltı öncesi Çakır'ın verdiği çift vuruş kararını da yerinde bulduğu belirlendi. Verilen çift vuruş kararında Ozan Kabak'ın topa tabanıyla gelmesinin hakem Çakır'ın verdiği kararı doğruladığı ifade edildi.

#Cüneyt Çakır
#Beşiktaş
#Galatasaray
#MHK
il y a 5 ans