|

Devler Ligi için ilk viraj

Şampiyonlar Ligi’ndeki 9 sezonluk hasretine son vermek isteyen F.Bahçe, bu yoldaki ilk virajına bugün Portekiz’in Benfica takımı ile deplasmanda yapacağı maçla çıkıyor. İstanbul’daki rövanş için avantajlı bir skor elde etmek isteyen sarı-lacivertliler, 14 Ağustos’ta Benfica’yı konuk edecek.

Yeni Şafak
04:00 - 7/08/2018 Salı
Güncelleme: 09:18 - 7/08/2018 Salı
Yeni Şafak
Fenerbahçe bugün Portekiz'de Benfica'ya konuk olacak.
Fenerbahçe bugün Portekiz'de Benfica'ya konuk olacak.

Ülkemizi bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde temsil etmeyi hedefleyen Fenerbahçe, bu yoldaki ilk karşılaşmasına bugün çıkıyor.

Şampiyonlar Ligi yolculuğuna 3. ön eleme turundan başlayan sarı-lacivertliler, Portekiz’in Benfica takımı ile bugün deplasmanda ilk mücadelesine çıkacak. Portekiz ekibi ile 14 Ağustos’ta İstanbul’da rövanş karşılaşmasına çıkacak olan sarı-lacivertliler, bugün avantajlı bir skor alarak sahadan ayrılmak istiyor.


  • Bu akşam 22.00'de başlayacak Benfica-Fenerbahçe maçı beIN Sports 1 kanalında yayınlanacak.

Fenerbahçe, bugünkü maçla birlikte 44. sezonunu geçireceği uluslararası arenada 221. mücadelesine çıkacak.

Sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarında bugüne kadar yaptığı 220 maçta 81 galibiyet, 45 beraberlik ve 94 mağlubiyet aldı. Rakip filelere 274 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 326 gol gördü. Fenerbahçe’nin bu sezonki en önemli hedeflerinden biri de 9 sezonluk Şampiyonlar Ligi hasretine son vermek. Avrupa’nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunda en son 2008-09 sezonunda mücadele eden sarı-lacivertliler, yeniden bu platformda yer alabilmek için önce 3. ön elemeyi, ardından play-off turunu geçmeyi planlıyor.


En büyük başarı çeyrek final

Şampiyonlar Ligi’ne ilk kez 1996-1997 sezonunda katılan Fenerbahçe, daha sonra sırasıyla 2001-02, 2004-05, 2005-06, 2007-08 ve 2008-09 sezonlarında bu kupada yer aldı. Sarı-lacivertliler, 2002-03, 2006-07, 2010-11, 2012-13, 2013-14 ve 2015-16 sezonlarında ise elemeleri geçemedi. Fenerbahçe, 2013-14 sezonunda play-off turunda elenmesinin hemen ardından, UEFA’dan “2 yıl Avrupa kupalarından men” cezası aldı. Fenerbahçe, bu ceza sebebiyle bir sonraki sezon Türkiye şampiyonu olsa da Avrupa’ya gidemedi. Fenerbahçe, 6 kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde 40 maçta 11 galibiyet elde etti. 6 kez beraberlik alan sarı-lacivertliler, 23 maçta ise yenilgiden kurtulamadı. Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde bugüne dek en büyük başarısını 2007-2008 sezonunda çeyrek final oynayarak elde etti. Brezilyalı teknik direktör Arthur Zico yönetiminde çeyrek finale kadar yükselen Fenerbahçe, aynı zamanda Avrupa kupaları tarihinde en başarılı sezonlarından birisini yaşadı. Sarı-lacivertliler, Chelsea’ye elenerek yarı finalin kapısından döndü.

Be
nfica ile rövanş zamanı

Fenerbahçe, Benfica ile tarihinde 3. kez eşleşti. Sarı-lacivertliler, 1975-1976 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası’nda eşleştiği Benfica karşısında tarihinin en ağır yenilgisini 7-0’lık mağlubiyetle aldı. Sarı-lacivertliler, rövanşı 1-0 kazansa da turu geçemedi. Fenerbahçe, Benfica’yla diğer bir eşleşmesini 2012-13 sezonunda yaşadı. UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale kadar gelen sarı-lacivertliler, Benfica’yı Kadıköy’deki ilk maçta 1-0’la geçerek final için avantaj yakaladı. Rövanşta ise rakibine 3-1 kaybeden Fenerbahçe, finale çıkamadı. Bu tur, bir anlamda o maçların rövanşı niteliğini de taşıyor.


"Gerçek futbol başlıyor"

F.Bahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda bugün deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile yapacakları maça hazır olduklarını belirterek, “İlk maçtan avantajlı bir skor alıp, ikinci maçta taraftarımızın önünde turu geçen taraf olmak istiyoruz” dedi. Maçın oynanacağı Luz Stadı’nda basın toplantısı düzenleyen Hollandalı çalıştırıcı, hazırlık döneminde çok maç oynadıklarını aktararak, “Artık lig dönemi ve gerçek futbol başlıyor. Benfica çok kaliteli, çok büyük bir takım ama kendi kalitemize de güvenimiz sonsuz. Eğer Şampiyonlar Ligi’nde, Avrupa Ligi’nde oynuyorsanız küçük takım diye veya kağıt üstünde kolay takım diye bir şey yoktur. Turu geçmek istiyorsanız her maçta azami seviyenizi göstermelisiniz. Rakibimize kesinlikle saygı duyuyoruz. Herkese saygı duymalıyız. Ancak bu saygının adı kesinlikle korku değil. Kalitemize inanıyoruz ve son dakikaya kadar iyi bir sonuç almak için mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. Sahada sadece savunma yapmayacaklarını da vurgulayan Cocu, “O zaman kendi hayatımızı zorlaştırmış oluruz. Muhakkak inisiyatif almamız gerekiyor. Ofansif olmayı da deneyeceğiz. Aynı zamanda savunma yaparken yaratıcı olmaya çalışacağız. Kesinlikle maksimum seviyede performansımızı sahaya yansıtmaya ihtiyacımız var. İkinci maçta işimize yarayabilecek bir skor almak istiyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Mücadelenin muhtemel 11'leri;
  • Benfica:
    Vlachodimos, Grimaldo, Ruben Dias, Jardel, Almeida, Fejsa, Cervi, Pizzi, Fernandes, Salvio, Ferreyra.
  • Fenerbahçe:
    Volkan Demirel, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Eljif Elmas, Giuliano, Barış (Dirar), Valbuena, Alper.


#İstanbul
#Benfica
#Fenerbahçe
6 yıl önce