|

Diagne gidecek yıldızlar gelecek

Galatasaray’da orta saha ve forvete transfer yapılması kesinleşirken, Sevilla’nın Arjantinli yıldızı Ever Banega ve West Ham’da forma giyen Meksikalı Chicharito için Diagne’nin satışı bekleniyor. Sarı-kırmızılı yönetim, Sengalli’den gelecek yaklaşık 15 milyon Euro ile yeni sezonun kadrosunu güçlendirecek

Umut Yılmaz
04:00 - 26/06/2019 Çarşamba
Güncelleme: 23:37 - 25/06/2019 Salı
Yeni Şafak
Meksikalı Chicharito
Meksikalı Chicharito

Galatasaray’da transfer çalışmaları devam ediyor. Transfer listesinde yer alan yerli ve yabancı bir çok oyuncuyla temas kurulurken, transferler için gerekli bütçe Mbaye Diagne’nin satışıyla elde edilecek.

Bu sezon ligde 30 gol kaydeden ve milli takım kampında bulunan 27 yaşındaki oyuncu için Al Nasr kulübü’nün yaklaşık 13 milyon Euro’yu gözden çıkarttığı ancak sarı-kırmızılıların da Senegalli oyuncunun gönderilmesi için aceleci davranmayarak daha yüksek bir bonservis bedeli elde etmeyi planladığı öğrenildi.
İki kulüp arasında pazarlıkların devam ettiği iddia edilirken, bu transferin 14-15 milyon Euro’lar civarında sonuçlanması bekleniyor.
Öte yandan Galatasaray’da orta saha ve forvete transfer yapılması kesinleşirken, Sevilla’nın Arjantinli yıldızı Ever Banega’nın listenin en üst sırasında olduğu ve Diagne’nin gidişi ile birlikte resmi teklifin yapılacağı gelen haberler arasında.
İspanyol ekibinin Banega için yaklaşık 7 milyon Euro’luk bir fiyat belirlediği ancak sözleşmesinin bitimine 1 yıl kalması sebebiyle bonservisinde indirime gidebileceği iddia ediliyor.
HERNANDES BEKLENİYOR
3 kulvarda da başarı hedeflenirken hücum hattı için düşünülen Chicharito lakaplı Javier Hernandes için menajerler vasıtasıyla bir görüşme gerçekleştiren sarı-kırmızılılar beklemeye geçti.
West Ham United’ın gözden çıkarttığı Meksikalı golcü için talep edeceği bonservis bedeli bu transferde belirleyici rol oyanacak.

Forvet için düşünülen bir diğer isim olan Vedat Muriç için bir kaç hafta önce Çaykur Rizespor’a 3 milyon Euro’luk bir teklif yaptığı iddia edilen Galatasaray bu transferi de bir an önce noktalamak istiyor. Kadrosuna yerli takviyeler yapmak isteyen sarı-kırmızılıların listesinde yer alan diğer isimler Adem Büyük ve Şener Özbayraklı. Teknik heyetin raporu doğrultusunda her iki oyuncununda transfer edilebileceği öğrenildi.

  • Formayı giydi
  • Galatasaray, yeni sezonun ilk transferini gerçekleştirdi. Sarı-kırmızılılar, Bursaspor’da birikmiş alacaklarını ihtarname süresi içinde tahsil edemeyen ve serbest kalan Yusuf Erdoğan’ı transfer etti. Yusuf Erdoğan’ın maddi anlamda zor günler geçiren ve uzun süredir oyuncu maaşlarını ödeyemeyen Bursaspor ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunuyordu. 26 yaşındaki oyuncunun alacakları için TFF başvurup serbest kalması bekleniyordu. Yusuf dün serbest kaldı ve Galatasaray ile anlaştı. Geçen sezon Bursaspor formasıyla 26 maça çıkan Yusuf Erdoğan 26 maçta 2 gol, 3 asistlik performans sergiledi.
#​Galatasaray
#Ever Banega
5 yıl önce