|

Dilmen derbinin yıldızını belirledi

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini değerlendiren Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe teknik direktörü Vitor Pereira'yı övdü. Dilmen "Volkan Demirel süper oynadı. Kjaer, Van Persie ve Volkan Şen iyi oynadı ama günün adamı Pereira'ydı" dedi.

Yeni Şafak
09:46 - 1/03/2016 Salı
Güncelleme: 07:57 - 1/03/2016 Salı
Diğer

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen 100 Futbol programında Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 2-0 yendiği derbiyi değerlendirdi.



'Pereira bize yedirdi'

"Biz maç önü yorumu yaparken biraz da şımarıklık yaptık Nani nasıl oynatılma diye ama Vitor Pereira bize yedirdi. Volkan Şen ve Alper Potuk ikilisi görevini çok iyi yaptı. Fenerbahçe'nin attığı golde çok güzel bir çalışmaydı. Ben Fenerbahçe'yi çok beğendim. Bu yüksek tempoda koparabilirdi maçı da. Bu haftaya kadar Beşiktaşlı futbolcuları bu kadar baskı altında görmemiştim." dedi.



"Fenerbahçe maçı haketti"

Dilmen, "İlk yarıda da Quaresma'nın pozisyonları var. 2 ayrı yarı izledik. Bu tempoyla nasıl maç biter diye sormuştum. Benim çocukluk yaşlarında seyrettiğim derbiler de bile ilk yarıdaki tempoyu hiç görmedim. Kulübe avantıjını düşünerekFenerbahçe tempolu başladı. Fenerbahçe ilk yarı maçı bitirebilirdi. Korkunç bir taraftar baskısı ile muhteşem bir Fenerbahçe izledik. 2. yarıda iş Beşiktaş'ın lehine döndü. Gol pozisyonları yakaladı. Beşiktaş Fenerbahçe'nin üstüne gelmeye başlayınca Pereira deveye girdi. Fenerbahçe özellikle ilk yarı da maçı haketti."




'Bundan sonra hataya yer yok'

Kadıköy'deki atmosferi öven Dilmen, "Saracoğlu gerçekten bir deplesman. Lig yüzde 50 yüzde 50'ye geldi. 2010-2011 senesi gibi bir lig izliyoruz. Bugün Fenerbahçe kaybetse ligi kaybedebilirdi. Bundan sonra hataya yer yok." dedi.



'Günün adamı Pereira'

Pereira'dan övgüyle bahseden Dilmen, "Şenol Güneş kazanmaya geldiği belliydi ancak ilk yarı maçın kilidini çözen taraf oldu. Hakemin göstermediği kartlar da tartışılır. Volkan Demirel süper oynadı. Kjaer, Van Persie ve Volkan Şen iyi oynadı ama günün adamı Pereira'ydı. Yürekli oynadı ve taktiksel değişikliklerle oyuna etki etti. Alper Potuk tercihi sürprizdi. Volkan Şen'i de tercih edebilirdi ancak özel bir oyuncu ve çalım atma yeteneğine sahip bir oyuncu olduğu için doğru bir tercih yaptı." dedi.




#rıdvan dilmen
#pereira
#fenerbahçe
8 yıl önce