|

Divanda yetki tartışması

G.Saray’da 29 Eylül’de yapılacak ve gayrimenkullerin kullanımı için yeni yetki istemek için olağanüstü genel kurul öncesi yapılan son divan toplantısı gergin geçti. Eski başkanlardan Yarsuvat, “Olağanüstü toplantıdan vazgeçin. İstemediğimiz şeyleri yapmak zorunda kalabiliriz” dedi. Cengiz ise, “Çalışmaların sürmesi için yeni yetki gerekli” diye konuştu.

Umut Yılmaz
04:00 - 13/09/2018 jeudi
Güncelleme: 04:25 - 13/09/2018 jeudi
Yeni Şafak
Olağanüstü genel kurul öncesi yapılan son divan toplantısı gergin geçti.
Olağanüstü genel kurul öncesi yapılan son divan toplantısı gergin geçti.

Galatasaray’da dün yapılan Eylül ayı olağan divan kurulu toplantısına yetki tartışmaları damga vurdu. 29 Eylül’de kulübü olağanüstü genel kurula götürme ve burada gayrimenkuller ile ilgili yeni yönetim olarak yetki alma kararı alan yönetimin, bu genel kurul öncesi yaptığı son divan kurulu toplantısında bu yetki konusunda tartışmalar yaşandı. Galatasaray kongre üyeleri, başkan Mustafa Cengiz ve yönetimini eleştiri yağmuruna tutup bu kararlarından vazgeçmeleri gerektiğini belirtirken, en sert ifadeleri eski başkanlardan Duygun Yarsuvat kullandı. Yarsuvat, “Olağanüstü toplantının gündeminde Galatasaray’ın gayrimenkulleriyle ilgili bir takım hükümler koyulmuştur. Ünal Aysal döneminde bir divan kurulu toplantısında gayrimenkul yatırım ortaklığı kurmak istediğini söyledi. Bu mal varlıklarını da buraya koyacağını söyledi. Bizim divanımız bunu kabul etmedi. Şimdi benzer bir şey bugün de getirilmek isteniyor. Burada ‘satmak’ sözcüğü kullanılmıyor. Üstü örtülü olarak bir yetki isteniyor” dedi. Gayrımenkullerin değerlendirilmesinin uygun olacağını ancak hiçbirinin satılamaz olduğunu belirten Yarsuvat, “Gayrimenkuller üzerinde yapılacak her türlü değişikliğin, planın ve projenin bildirilmesi gerekir. Sonra genel kuruldan onay alınması icap eder. Lütfen yönetim kurulu olağanüstü toplantıdan vazgeçsin. Galatasaray’ın daha fazla yara almasına müsade etmeyelim. Galatasaray’da bölünme olabilir buna müsaade etmeyin. Biz artık yeni bir seçim yapmak istemiyoruz. Sizlerle yola devam etmek istiyoruz. Ama mecbur bırakırsanız, istemediğimiz şeyleri de yapmak zorunda kalabiliriz” diye konuştu.

MÜCADELEDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Eleştirilerin ardından söz alan başkan Mustafa Cengiz, “Bankaya ya da resmi bir kuruma gittiğinizde yeni yönetime verilmiş yetki istiyorlar. Benim hukuk ve emlak kurumum ısrar etti. Ben buna şaşırdım. Bize ‘Siz yeni kanunlara göre yeni izin almak zorundasınız’ dediler. Duygun Ağabey’in yönetim zamanındaki aynı konu. Duygun Bey’in de Dursun Bey’in de imzası var. Aslında bu tür kararlarda süreklilik lazım ama söz konusu değil. Yeni yönetim olarak yeniden yetki almamız gerekiyor. Var olan çalışmaların sürmesi ve yenilerinin yapılabilmesi için bu yetki gerekli. Anonim Şirketler Yasası’na tabi değiliz, Dernekler Yasası’na tabiyiz” ifadelerini kullandı. Cengiz, tüzük değişikliği yapacaklarına yönelik eleştirilere de cevap vererek, “Biz tüzük değişikliği yapmıyoruz. Aynı madde daha önce geçti, sizlerin oylarıyla geçti. Tüzük değişikliği değil, yeni yasaya, yeni mevzuata uygun düzenleme yapıyoruz. Galatasaray için mücadeleden asla veçgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

  • Serdar Aziz takımla çalıştı
  • Süper Lig’de yarın Kasımpaşa ile karşılaşacak Galatasaray’da milli takım kampında sakatlanan Serdar Aziz’in idmanın tamamında takımla çalıştığı ifade edildi. Maicon’un ise fizyoterapistler eşliğinde çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi. A Milli Futbol Takımı’nın İsveç’i 3-2 yendiği maçta forma giyen Emre Akbaba ve Ömer Bayram’ın ise yenilenme çalışması yaptığı belirtildi. Milli takım kamplarından dönen Belhanda, Linnes ve Feghouli’nin ardından Muslera da takıma katıldı. Nijerya Milli Takımı’nın kampında bulunan Onyekuru ise idmana katılmadı.
Onyekuru, Weah’a karşı sahaya çıktı

Eski yıldız futbolcu, Liberya Devlet Başkanı George Weah, ülkesi ile Nijerya Milli Takımları arasında oynanan maçta forma giydi. Liberya’daki Samuel Kanyon Doe Stadı’nda oynanan dostluk karşılaşmasını Nijerya, Simeon Nwankwo ve Galatasaray’da forma giyen Henry Onyekuru’nun golleriyle 2-1 kazanırken Liberya forması giyen 51 yaşındaki Weah, 79 dakikada sahada kaldı. Liberya Futbol Federasyonu, Weah’ın kariyeri boyunca giydiği 14 numaralı formayı emekliye ayırdığını duyurdu. FIFA Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü kazanan ilk Afrikalı futbolcu olan Weah, ocak ayından beri Liberya’da devlet başkanlığı görevini sürdürüyor. Futbolculuğu döneminde PSG, Monaco, Marsilya, Milan, Manchester City ve Chelsea gibi takımlarda görev alan Weah, 411 maçta 193 kez ağları sarsmıştı.


Schalke temkinli

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi D Grubu’ndaki rakiplerinden Schalke’nin patronu Domenico Tedesco, Alman basınına değerlendirmelerde bulundu. Porto ile oynayacakları ilk maçın önemli olduğunu dile getiren Tedesco, grubun kolay görünmesine rağmen üst düzey olduğunu dile getirdi. Kendileri dışında gruptaki 3 takımın da şampiyon olduğunun altını çizen Tedesco, ‘’Bence herkes 1. torbadan daha büyük bir takım bekliyordu. Şu anda nispeten daha küçük bir takım çektik. Kimseyi küçümsemiyoruz. Grubumuzda yer alan Galatasaray, Porto ve Lokomotiv kendi ülkelerinin şampiyonu. Bence üst düzey bir grupta yer alıyoruz’’ dedi.

#Galatasaray
#Divan
il y a 6 ans