|

Dzeko dosyası yeniden açıldı

Sponsorluk anlaşmalarıyla ekonomik anlamda rahatlayan G.Saray, yeniden ünlü golcü Edin Dzeko'ya yöneldi. Sarı-kırmızılılar, Roma'nın 10 milyon Euro fiyat biçtiği futbolcuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:22 - 17/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Kadrosunu bir forvetle daha güçlendirmek isteyen Galatasaray, dünyaca ünlü Bosnalı santrafor Edin Dzeko dosyasını yeniden açtı. Adı sezon başında da gündeme gelen ünlü forvetin transfer maliyetinin yüksekliği nedeniyle rafa kaldırılmıştı. Yeni yapılan sponsorluk anlaşmalarıyla ekonomik anlamda eli rahatlayan sarı-kırmızılı kulüp, rotayı tekrar Bosnalı yıldıza çevirdi. Galatasasaray'ın satın alma opsiyonuyla kiralamak istediği Bosna Hersekli yıldız golcü için kulübü Roma 10 milyon Euro fiyat biçti. 30 yaşındaki futbolcu ise bonuslar dahil 4.5 milyon Euro istiyor. Nef ile yapılan yıllık yaklaşık 10 milyon TL'lik sponsorluk anlaşmasının bu transferi kolaylaştıran etkenlerden biri olduğu söyleniyor. Başkan Dursun Özbek'in bonservis ücretinde indirim sağlanması halinde bu transferi bitirmek istediği öğrenildi. Dzeko, bu sezon Roma formasıyla 39 maçta 10 gol, 7 asistle oynadı. Bu arada ön libero arayışlarını da sürdüren sarı-kırmızılı yönetim, Fildişili Cheick Tiote için 2.5 milyon Euro isteyen Newcastle United'e 2 milyon Euro önerdi.



Aslan, Denayer'in tapusunu istiyor


Manchester City'de forma umudu kalmayan Jason Denayer Galatasaray'a gitmek istediğini bir kez daha İngiliz ekibine iletti. Sportif AŞ yöneticisi Levent Nazifoğlu, Denayer ile ilgili gelişmelerin olumlu olduğunu ifade etti. Sarı-kırmızılıların tekrar bir yıl kiralayacağı Belçikalı savunmacının sözleşmesine satın alma opsiyonu koydurmaya çalıştığı öğrenildi. Bu arada Portekiz ekibi Sporting Lizbon'unda Denayer'i kadrosuna katmak için girişimlerde bulunduğu belirtildi.




#Edin Dzeko
#Galatasaray
8 yıl önce