|

Efsane 3 yıl sonra bırakıyor

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, “2017 sezonunda yarışıp durumuma bakacağım. Hala şampiyon olabiliyorsam belki bir yıl daha devam edebilirim ama büyük ihtimalle 2-3 yıl içerisinde emekli olurum. İnanıyorum ki 3-4 yıl içerisinde 5 sporcuyla dünya şampiyonasında yarışacağız” diye konuştu

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 06:09 - 6/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Dünya Supersport şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, aktif sporculuk yaşamını en geç 3 yıl içinde sonlandırmayı düşündüğünü söyledi. Çeşitli programlara katılmak için Konya'ya giden Sofuoğlu, sporda 20-30 yaş arasının en güzel yıllar olduğunu ifade etti. Sofuoğlu, bir sporcunun 20'li yaşlarında gençliğini, 30 yaşında ise tecrübesini kullandığını belirterek, 30 yaşından sonra ise emekliliği düşünmeye başladığını dile getirdi. “32 yaşındayım ve emeklilik yaşıma geldim” diyen Sofuoğlu, şöyle konuştu: “2017 sezonunda yarışıp durumuma bakacağım. Hala şampiyon olabiliyorsam belki bir yıl daha devam edebilirim ama büyük ihtimalle 2-3 yıl içerisinde emekli olmuş olurum. Emekliliği düşünüyorum ama devam etmemdeki en büyük sebep, yetiştirdiğim öğrenciler, daha dünya şampiyonasına çıkacak seviyede değiller. Yetişmeye devam ediyorlar. Toprak Razgatlıoğlu büyük ihtimalle 2 yıl sonra dünya şampiyonasında yarışacak ve artık bayrağı devralma seviyesine gelecek.”


Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu ve Harun Çabuk'un gençler kategorisinde yarıştığını vurgulayarak, şöyle devam etti: “Daha genç yaşlarda Can, Deniz ve Bahattin adında 3 sporcum daha var. Onların başarısını görmek benim başarımdan daha iyi olacaktır. İnanıyorum ki 3-4 yıl içerisinde 5 sporcuyla dünya şampiyonasında yarışacağız. Bu rakam size az gelmesin. Motor sporlarında dünya şampiyonasında 5 sporcu yarıştırmak kolay değildir. Ülkemiz motor sporlarında adım adım ilerliyor. İnşallah ilerleyen yıllarda daha fazla sporcuyla yarışacağız.”



İnsanların her zaman sevdiği işi yapması gerektiğine dikkati çeken Sofuoğlu, öğrenciliği döneminde Türkiye'de motosiklet yarışının olmadığını belirti. Ağabeylerini örnek aldığını vurgulayan Sofuoğlu, “Onlar gibi yarışan bir sporcu olmak istiyordum. Allah daha ilerisini nasip etti. Avrupa ve dünya şampiyonalarında yarıştım ve şampiyon oldum. İşimi çok severek yaptığım için de hiçbir zaman bıkkınlık gelmedi. Bazen vazgeçtiğim zamanlar oldu ama onlar anlıktı. Yine geri dönüp, işime sarılıp mücadeleme devam ettim. Bunun sonucunda beklediğimizden daha fazla şey Allah tarafından bize verildi.”



Antalya'ya sürpriz ziyaret






Konya'dan Antalya'ya geçen Kenan Sofuoğlu, 5. kez Dünya Supersport Şampiyonu olduğunda bedenleriyle 'Kenan 54' yazarak bunu sosyal medyada paylaşan Hamza Taş İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerini ziyaret etti. Paylaşımın kendisini onurlandırdığını belirten Kenan Sofuoğlu, öğrenciler ve öğretmenlerle sohbet etti.


#Supersport
#Kenan Sofuoğlu
7 yıl önce