|

Ekuban kalıyor

Trabzonspor’da yıldızı parlayan Ekuban’la yeni sözleşme imzalanacağını yabancı basın da duyurdu. Yapılan görüşmede opsiyonunda yer alan yıllık 750 bin Euro’yu 600 bin Euro’ya çekmeyi kabul eden Ganalı futbolcu, bordo-mavili takımla 3 yıllık sözleşme imzalayacak.

Ali Kemal Yazıcı
04:00 - 5/04/2019 Cuma
Güncelleme: 03:46 - 5/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Trabzonsporlu oyuncuların gol sevinci.
Trabzonsporlu oyuncuların gol sevinci.

Trabzonspor’un sezon başında İngiltere ekibi Leeds United’dan satın alma opsiyonuyla kiralık olarak kadrosuna kattığı Caleb Ekuban, geride kalan haftalarda gösterdiği performansla camianın beğenisi topladı. Sezon sonununda opsiyonu dolacak olan ve bordo-mavili kulübün satın alması beklenilen Ekuban için, İngiliz basını da oyuncunun bonservisinin alınacağını yazdı. Sunulan haberde, şu anda takımda 170 bin Sterlin’e kiralık oynayan Ganalı forvetin, 860 bin Sterlin’lik opsiyonu ödenip resmi imzanın atılacağı belirtildi. Leeds Unted’ın kaynağından alınan haberde, 31 Mayıs 2019 tarhine kadar Trabzonspor’un süreye sahip olduğunu ve kesinlikle bu işi bitirme konusunda çok istekli davrandığı belirtildi. Leeds Unted’da menajer Marcelo Belsa tarafından istenmeyerek bordo-mavili takıma gönderilen 25 yaşındaki oyuncu, bu sezon Trabzonspor’un en kilit ismlerinden biri haline geldi.


SALI GÜNÜ BAŞKANLA GÖRÜŞECEK

Trabzonspor yönetiminin, Caleb Ekuban’la bir görüşme yaptığı öğrenildi. 25 yaşındaki Ganalı futbolcunun satın alma opsiyonu kullanılması halinde daha önceden Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirilen raporda oyuncunun 3 sezon için yıllık garanti 750 bin Euro alacağı belirtilmişti. Kulübün içinde bulunduğu maddi durumun bilincinde olan ve takımda kalmak isteyen Ekuban’ın yeni sözleşmede indirim yapmayı kabul ettiği belirtildi. Olumlu geçen bu görüşmenin ardından önümüzdeki salı günü Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun Ekuban’la bir araya geleceği öğrenildi. Gana asıllı futbolcunun yıllık 600 bin Euro garanti ücreti kabul ettiği ve bu doğrultuda 3 yıllık anlaşma sağlandığının açıklanacağı belirtildi. Ekuban, bu sezon Trabzonspor formasıyla Türkiye Kupası’nda çıktığı 7 maçta 3 gol kaydederken, ligde çıktığı 21 maçta ise 4 gol atıp 2 de asist yapma başarısı gösterdi.

  • Durica’ya 400 bin
  • Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, Trabzonspor’un eski futbolcusu Jan Durica’ya 400 bin Euro ödemesine karar verdi. Yapılan açıklamada, davacı futbolcu Jan Durica’nın alacak talebinin kabulüne karar verildiği ve 400 Bin Euro’nun kulüpten tahsil edileceği belirtildi.
  • Trabzonspor 3’te 3 peşinde
  • Süper Lig’in 27. haftasında bugün Antalyaspor’u konuk edecek olan bordo-mavililer, hem bu sezon ikinci kez 3’te 3 yapmak, hemde Avrupa yolunu tamamen açmak için mücadele edecek.
#​Trabzonspor
#Caleb Ekuban
5 yıl önce