|

Eldivenleri astı

Bordo-mavili kulüpten olaylı bir şekilde ayrılan Onur Recep Kıvrak, futbolculuk kariyerine nokta koyduğunu açıkladı. 31 yaşındaki tecrübeli kaleci, 12 yıl formasını giydiği kulüpte ‘Trabzonsporlu Onur’ olarak hatırlanmak istediğini belirtti ve futbolu bıraktığını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 03:58 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Onur Kıvrak
Onur Kıvrak

Trabzonspor’da kadro dışı bırakıldıktan sonra sözleşmesi feshedilen ve ara transfer döneminde yeni bir takıma imza atması beklenen Onur Kıvrak herkesi şok eden bir karar aldı.

Trabzonsporlu olarak anılmak isteyen 31 yaşındaki başarılı kaleci futbolu bıraktığını açıkladı. Trabzonspor’da kadro dışı bırakılmasının ardından geçtiğimiz günlerde yönetimle anlaşarak sözleşmesini fesheden 31 yaşındaki başarılı kaleci Beyaz TV’ye yaptığı açıklamada “Birkaç önemli takımdan teklif aldım ama reddettim. ‘Trabzonsporlu Onur’ olarak anılmak istiyorum. Futbolu bıraktım’’ ifadelerini kullandı.

Trabzonspor’un efsane isimleri arasına giren ve bu sezon hem yönetim hem de teknik kadroyla yıldızı barışmayan Onur Recep Kıvrak’ın sözleşmesi karşılıklı olarak anlaşılarak feshedilmişti. Onur, Süper Lig’in 12. haftasında farklı kaybedilen Malatyaspor maçının ardından kadro dışı bırakılmıştı. Bordo-mavili kulüpten 3 milyon Euro alacağı bulunan Onur’a, söz konusu ücretin 500 bin Euro’su peşin ödenirken, kalan alacakları ise yıl sonuna kadar taksitlendirildi. Kariyerine nasıl devam edeceği merak edilen tecrübeli eldiven, futbolu bıraktığını açıkladı.

EFSANELER ARASINA GİRDİ

2007-08 sezonunun devre arasında dönemin Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak tarafından Karşıyaka’dan Trabzonspor’a transfer olan ve 2018-19 sezonunun ilk yarısında kadro dışı bırakılmasının ardından devre arasında bordo-mavili takım ile yollarını ayıran 31 yaşındaki kaleci Onur Recep Kıvrak, 12 ayrı sezonda aralıksız bordo-mavili takımın kadrosunda yer alarak bu alanda kulüp tarihine adını yazdıran 9 isimden biri oldu. Onur Kıvrak tüm kulvarlarda 250 kez Trabzonspor formasını giydi. 31 yaşındaki kaleci 13 defa ise A Milli Takım formasıyla sahaya çıktı.

BÖYLE VEDAYI KABULLENMEK ZOR
  • Beşiktaşlı oyuncu Burak Yılmaz, sosyal medyadan eski takım arkadaşı Onur Kıvrak’a, kendisine yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür etti. Burak, yaptığı paylaşımda, “Kaptanım, yol arkadaşım. Bağlılık, vefa, fedakarlık ile gelen başarılarının üzerine böyle bir vedayı kabullenmek zor. Kaptanım Onur, benim için yaptıkların, sevgin, saygın, yardımseverliğin için sana çok ama çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Trabzonspor’da Onur ile birlikte uzun yıllar forma giyen Beşiktaş’ın kalecisi Tolga Zengin de sosyal medyadan “Sporculuğunu zaten bu ülkenin futbol tarihine en güzel cümlelerle yazacaklar ama ben, giydiği formaya terinin son damlasına kadar hizmet eden Onur’u tanımaktan hep gurur duyacağım” paylaşımını yaptı.
#Onur Recep Kıvrak
#Trabzonspor
5 yıl önce