|

Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'a 2 maç ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'ndan (PFDK) iki futbolcuya kötü haber geldi. Alınan karara göre, Medipol Başakşehir - Fenerbahçe maçında Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'a rakip takım oyuncularına yaptıkları sert hareketlerden dolayı iki maçtan men cezası verildi.

Yeni Şafak
16:14 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:34 - 25/08/2016 Perşembe
DHA
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'a iki maçtan men cezası verdi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'a iki maçtan men cezası verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Medipol Başakşehirli Emre Belözoğlu ve Fenerbahçeli Mehmet Topal'a 2 maç ceza verdi. Kurul ayrıca Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Manuel Ferreira De Morais'i 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile cezalandırdı.



Öte yandan Fenerbahçe'ye 130 bin TL para vezası verildi.



PFDK'nın aldığı kararlar şöyle;



MEDİPOL BAŞAKŞEHİR Futbol Kulübü'nün sporcusu EMRE BELÖZOĞLU'nun, 21.08.2016 tarihinde oynanan MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına,



FENERBAHÇE A.Ş.'nin, 21.08.2016 tarihinde oynanan MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK - FENERBAHÇE A.Ş. Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin herhangi bir takımın mensuplarını veya taraftarlarını suç failleri veya suç örgütleriyle özdeşleştirecek şekilde toplu olarak yapılması nedeniyle FDT'nin 53/8. Maddesi uyarınca 130.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına FDT'nin 53/3. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan GÜNEY ÜST TRİBÜN C bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki misafir müsabakaya girişlerinin engellenmesine,



Aynı müsabakada FENERBAHÇE A.Ş.'nin sporcusu MEHMET TOPAL'ın, rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 RESMİ MÜSABAKADAN MEN CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.







#Süper Lig
#PFDK
#Emre Belözoğlu
#Mehmet Topal
8 yıl önce