|

Eren Derdiyok imzaya kaldı

Sarı-kırmızılıların, Eren Derdiyok transferinde takas teklif edilen Umut ve Donk'un aldığı yıllık ücretleri Kasımpaşa astronomik bulunca transfer çıkmaza girdi. Uzun pazarlıklar sonucu iki kulüp 4 milyon Euro'ya anlaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:43 - 3/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Galatasaray, bir süreden beri peşinde olduğu Kasımpaşa'nın Türk asıllı İsviçreli futbolcusu Eren Derdiyok'un transferinde sonunda mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılı kulüp, Umut Bulut, Ryan Donk ve Salih Dursun'dan ikisini takasta kullanıp bir miktar bonservis bedeli ile Eren Derdiyok transferini bitirmek istiyordu. Ancak iki futbolcunun Galatasaray'dan aldıkları yıllık ücretlerin fazla astronomik olması ve Kasımpaşa'nın bu maliyetleri karşılayamayacağını belirtmesi üzerine Galatasaray, golcü oyuncu için Umut ve Donk'u takas olarak vermekten vazgeçti. Transferin gerçekleşmesi için yıllık ücretlerin Galatasaray tarafından ödenmesini isteyen Kasımpaşa'ya, bu kez sarı-kırmızılı kulüp olumlu yanıt vermedi. Bu sırada oyuncularla görüşen yönetim, Umut ve Donk'tan Galatasaray'dan ayrılmayı düşünmedikleri yanıtını aldı. Bunun üzerine Kasımpaşa ile bir kez daha masaya oturan yönetim, Eren Derdiyok için 4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında el sıkıştığı öğrenildi. Bu gelişmelerin ardından Galatasaray, Eren Derdiyok ile 3 yıllık ön protokol imzaladı. Sarı-kırmızılı kulübün, cuma günü Türk Telekom Arena'da resmi sözleşme imzalayacağı bildirilen Eren Derdiyok'a yıllık 2 milyon Euro ücret ödeyeceği öğrenildi.



Donk ayrılırsa yerine Tolga Ciğerci gelecek


Galatasaray'ın Kasımpaşa'ya Eren Derdiyok transferi karşılığında takas olarak teklif ettiği Hollandalı oyuncu Ryan Donk'un ayrılması halinde yerine transfer etmeyi planladığı Hertha Berlin'de forma giyen gurbetçi oyuncu Tolga Ciğerci için de girişimlerini sürdürüyor. 24 yaşındaki gurbetçi oyuncunun Alman kulübü ile 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Bonservis bedeli 2.5 milyon Euro olan Tolga Ciğerci'nin transferi için Galatasaray ile Hertha Berlin kulüpleri arasındaki pazarlıklar sürüyor.



Martin Linnes'i alın Cavanda'yı verin


Galatasaray'ın büyük umutlarla kadrosuna kattığı ancak performansıyla hayal kırıklığı yaşatan Martin Linnes'e kulüp arıyor. Teknik direktör Jan Olde Riekerink'in kadroda düşünmediği Norceçli oyuncuyu, yönetim takas formülüyle elden çıkarmayı planlıyor. Sarı-kırmızılı kulübün, Trabzonspor'un gözden çıkardığı Luis Cavanda'yı gündemini aldı. Galatasaray'ın Angolalı oyuncunun transferi için Karadeniz ekibine kadroda düşünülmeyen Linnes'i teklif edeceği öğrenildi.







#Eren Derdiyok
#Galatasaray
8 yıl önce