|

Ersan Gülüm yuvaya döndü

Ersan Adem Gülüm, bir yıl aradan sonra yeniden Beşiktaş'a döndü. Siyah-beyazlı kulüp, Çin'in Hebel China Fortune takımında forma giyen 29 yaşındaki futbolcuyu 2 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattı. Önümüzdeki günlerde İstanbul'a dönecek Ersan, Beşiktaş'la resmi sözleşme imzalayacak.

Yeni Şafak
04:00 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 06:40 - 13/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Çin ekiplerinden Hebei China Fortune'da forma giyen Ersan Adem Gülüm eski takımı Beşiktaş'a geri döndü. Beşiktaş devre arası transfer döneminde 29. yaşındaki eski oyuncusunun transferiyle birlikte 3. oyuncuyu kadrosuna kattı. Geçen sezonun devre arasında 7 milyon Euro bonservis bedeliyle Çin ekibi Hebei China Fortune takımına transfer olan başarılı savunma oyuncusu 1 yıl aradan sonra siyah-beyazlı takıma geri döndü. Yeni sezonun henüz başlamadığı Çin Ligi takımlarından Hebei China Fortune'un Ersan'ı önümüzdeki sezon için kadroda düşünmediği ve transfer için Beşiktaş'la anlaşmaya vardığı duyuruldu. Teknik Direktör Şenol Güneş'in ısrarla bir stoper istemesi nedeniyle Ersan Adem Gülüm'ün transfer sürecini hızlandıran Beşiktaş yönetiminin bu süreçte elini güçlendiren en önemli durum, eşinin Çin'e uyum sağlayamadığını söyleyen Ersan'ın geri dönmek istemesi. Önümüzdeki hafta içinde Beşiktaş'la sözleşme imzalaması beklenen 29 yaşındaki başarılı stoper, 2 yıl kiralık olarak siyah-beyazlı formayı giyecek.


Ersan Adem Gülüm, siyah-beyazlı formayı 5,5 sezon terlettikten sonra geçtiğimiz sezon devre arasında Çin'e transfer olmuştu. Beşiktaş forması ile 126 resmi maça çıkan Ersan, 3 gole imza attı. 29 yaşındaki futbolcu Çin ligine transfer olduğu dönemden bu yana ise 25 maçta görev yaptı ve rakip fileleri 2 kez havalandırdı.



AİLEMİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYDIM


Türkiye'ye dönmek istediğini dile getiren Ersan Adem Gülüm, Beşiktaş'a tekrar geri dönme konusunda şu açıklamayı yapmıştı. “Eşim, Çin'e uyum sağlayamadı. Bu nedenle ailemi de düşünmek zorundayım. Türkiye'ye dönmek istiyorum. Beşiktaş'ta yeniden oynamak istiyordum. Teklif gelince de çok mutlu oldum. Tabii ki yeniden eski kulübümde oynamak benim için büyük bir mutluluk oldu. Ne kadar Beşiktaşlı olduğumu herkes biliyor."



Toplam maliyeti 6 Milyon €


Trabzonspor'un devre arası transferinde Pereira, Mas ve Medjani'nin ardındantakıma kazandırdığı 4. takviyesi olan milli futbolcu Olcay Şahan'ın alacağı ücret açıklandı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, Trabzonspor'un Beşiktaş'a Olcay Şahan'ın bonservisi için 200 bin Euro ödeyeceği açıklandı. 29 yaşındaki oyuncunun Trabzonspor'dan 3.5 yılda kazanacağı ücret de belli oldu. Bordo-mavili ekip, sezon sonuna kadar 850 bin Euro ücret konusunda anlaşma sağladığı Olcay Şahan'a daha sonraki 3 sezon için yıllık 1 milyon 700 bin Euro ödeyecek.



Vodafone Arena'nın imar sorunu çözüldü


İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Beşiktaş'ın stadı Vodafone Arena'yla ilgili önemli bir karar aldı. 2013'te onaylanan imar planlarına göre, stat 2 metre daha yüksek yapılmıştı. Bu sorun İBB Meclisi'nde çözüme kavuştu. İnönü Stadı'nın yıkılmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan 2013 tarihli planda stadyumun deniz seviyesine göre yüksekliği 26 metre, çatı yüksekliği 34 metre olarak belirlenmişti. Plan, Koruma Kurulu tarafından da onaylanmıştı. Ancak stadın yüksekliği planda belirlenen yüksekliği aştığı için tartışma konusu olmuştu. Stadyumun deniz seviyesine göre beton zemin üst yüksekliği 28 metre, demir profil çatı saçak kotu 34 metre, çatı üst kotu 38 metre olarak düzenlendi. Çatı yüksekliği 4 metre, stadyum yüksekliği 2 metre arttırılarak eski plana aykırı olan durumlar düzeltildi. İstanbul 3. numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü 8 Aralık 2016 tarihli kararı ile değişikliği uygun buldu. Kurul kararı da dünkü İBB Meclis oturumunda plana işlendi. Değişiklik oy birliği ile kabul edildi.








#Ersan Gülüm
#Beşiktaş
7 yıl önce