|

ETO'O değil Galatasaray bitmiş

Hafta içinde erteleme maçında F.Bahçe ile berabere kalan sarı-kırmızılılar, Antalya deplasmanında dağıldı. 2 gol bir asistle oynayan Eto’o yıldızlaştı; Emrah ve ve Rıdvan’ın golleri farkı getirdi. Son 7 maçta 4 yenilgi , 3 beraberlikle kötü gidişini sürdüren G.Saray’ın golleri Diego (k.k.) ve Umut’tan geldi

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/04/2016 Pazar
Güncelleme: 02:46 - 17/04/2016 Pazar
Yeni Şafak

Bu sezon tarihinin en kötü günlerini geçiren Galatasaray, Antalyaspor deplasmanında da kötü gidişe dur diyemedi ve rakibine 4-2 yenildi. Sarı-kırmızılar aldığı bu sonuçla bu sezon 7. kez bir deplasman maçından kazanamadan döndü. Karşılaşma sezonun ilk yarısında oynanan maç gibi bol pozisyonlu, gol düellosu şeklinde geçerken, perdeyi açan taraf Antalyaspor oldu. 15. dakikada Jean Makoun, derin pasla Eto'o'yu buldu; kaleci ile karşı karşıya kalan Kamerunlu futbolcu bu ikramı geri çevirmedi: 1-0. 39'da Podolski'nin çizgiye inerek açtığı sert orta Diego Angelo'ya çarparak ağlarla buluştu: 1-1. 53'te Diego'nun indirdiği korner vuruşunu tamamlayan Eto'o, kendinin ve takımının ikinci golünü buldu: 2-1. 64'te Carole'un soldan ortasını Umut gole çevirdi: 2-2. 72'de defansın arkasında topla buluşan Eto'o müsait durumdaki Emrah'ı gördü; genç oyuncuya ise sadece boş kaleye topu göndermek kaldı: 3-2. 79'da Emre Çolak'ın ortasına ön direkte Olcan Adın ayak koyarken top direğin yanından dışarı çıktı. 90+1'de Makoun'un ara pasında defans arkasına sarkan Rıdvan Şimşek, maçın sonucunu belirleyen skoru kaydetti: 4-2.



Umut Bulut 118 gün sonra gole kavuştu


Galatasaray'ın suskun forvet oyuncusu Umut Bulut, 55. dakikasında dahil olduğu Antalyaspor karşılaşmasında, oyuna girdikten 9 dakika sonra golü buldu. 64. dakikada golünü atan Umut, gol suskunluğuna son verdi. Tecrübeli futbolcu en son 20 Aralık 2015'te evlerinde oynadıkları Akhisar Belediyespor karşılaşmasında golünü atmıştı. Umut, bu karşılaşmadan sonra çıktığı 10 maçta gol atamazken, 11. maçında golünü buldu ve suskunluğunu bozdu.



Eto'o'nun elle golü kırılma noktasıydı


Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Antalyaspor yenilgisini hakem kararlarına bağladı. "Bence kesinlikle kendi oyunumuza bakmamız lazım" diyen Hollandalı çalıştırıcı, "Maça iyi başlamadık. Orta sahanın kontrolünü rakibe bıraktık. İkinci yarı biraz daha iyi oynadık, daha dominant olduğumuz durumlar oldu. 2-2 sonrasında geri çekildik. Bunu yapmamamız gerekiyordu" diye konuştu.



Antalyaspor karşısında geçen haftaya nazaran daha fazla mücadele isteği gösterdiklerini belirten Riekerink,"Hakem kararı konusunda biraz şanslı olmanız gerekiyor. Hakem kararlarına baktığınız zaman lehinize yada aleyhinize oluyor. Son iki maçta aleyhimize veriliyor. Fenerbahçe maçında Lukas Podolski'nin golü verilmedi. Rakibin el ile attığı gol bence bu maçın kırılma noktasıydı" ifadelerini kullandı.



Muslera: 17 kişiye karşı oynadık


G.Saray'ın kalecisi Fernando Muslera, Antalyaspor maçı hakemine sert tepki gösterdi. Uruguaylı file bekçisi, “1-1'e kadar dengeli bir oyun vardı. Daha sonra rakibimizin elle attığı gol var. 17 kişiye karşı oynamak zor. Normalde 11'e 11 oynamak gerek. Hakemler rakiplerimizden yana. F.Bahçe maçında da 17 kişiye karşı oynadık. Podolski'nin golünü vermediler. Zor bir zaman geçiriyoruz ama bizi daha da zor duruma düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar" dedi. Eto'o'ya da tepki gösteren Muslera, "Eto'o gibi Fair- Play ruhu içerisindeki bir oyuncunun, hakeme çıkıp dürüstçe söylemesi gerekiyordu" diye konuştu.



Eto'o elle attı, Muslera çıldırdı






Antalyaspor, Galatasaray karşısında 53. dakikada Samuel Eto'o'nun golüyle öne geçti, Galatasaraylı oyuncular bu gol sonrası hakem Yaşar Kemal Uğurlu'ya büyük tepki gösterdi. Kornerden gelen topu Angelo kafayla indirdi, Kamerunlu yıldız eliyle düzeltip kafayla ağlara gönderdi. Bu gol sonrası Galatasaray'ın başarılı kalecisi Muslera başta olmak üzere Hakan, Bilal ve Donk; Eto'o'nun topu elle ağlara gönderdiği gerekçesiyle hakem Uğurlu'ya yoğun itirazlarda bulundu. Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu, itirazların ardından 6. hakem ile konuşarak orta yuvarlığı gösterdi ve golün nizami olduğuna karar verdi. Muslera'nın maç sonunda da hakemlere tepkisi sürdü. Son düdüğün ardından orta alanda hakemlerin yanından söylenerek geçen Uruguaylı file bekçisi, takım arkadaşlarının hakemi tebrik etmesine izin vermedi ve onları soyunma odasına yönlendirdi.



Muslera üçüncü kez 4 gol yedi


Galatasaray kalecisi Fernando Muslera bu sezon üçüncü kez bir maçta kalesinde 4 gol gördü. Sarı-kırmızılılar daha önce ligin 11. haftasında Çaykur Rizespor ve 26. haftada Eskişehirspor'dan 4'er gol yemişti.





#Galatasaray
#Antalyaspor
#Fernando Muslera
#süper lig
8 yıl önce