|

F. Bahçe 'Bebek' kararıyla

UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Braga rövanşında erken geriye düşen F.Bahçe, devre biterken Alper Potuk'un golüyle umutlandı. İlk yarıda sinyallerini veren Hırvat hakem Ivan Bebek, ikinci yarıda maçı katletti. 66'da olmayan penaltıyı çalan Bebek, Braga'yı maça ortak etti. Karşılaşmayı 8 kişiyle tamamlayan F.Bahçe, 9 dakikada gelen iki golle çeyrek finalin kapısından döndü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/03/2016 Cuma
Güncelleme: 08:56 - 18/03/2016 Cuma
Yeni Şafak

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında İstanbul'da 1-0 mağlup ettiği Braga karşısına bu skorun avantajıyla çıkan F.Bahçe, Portekiz'de şok bir yenilgi aldı, çeyrek finalin kapısından döndü: 4-1. Bragalı futbolcular dışında maçın hakemi Ivan Bebek ile de mücadele etmek zorunda kalan F.Bahçe, Hırvat hakemin kurbanı oldu. Daha ilk dakikada Alper Potuk'un üst direğin dibinden dışarı gittiği top tur adına bizi umutlandıran pozisyon oldu. Ancak 11. dakikada beklenmedik gol geldi. Vukcevic'in derinlemesine pasla savunmanın arkasına sarkan Ahmed Hassan, Volkan'ın yanından topu ağlara gönderdi: 1-0. 17'de van Persie'nin kafa vuruşu az farkla dışarı giderken 45+2'de van Persie yine kafayla denedi; savunmadan seken top Alper Potuk'un önüne düştü. Yıldız futbolcu, topu ağlara astı, eşitlik geldi: 1-1.



F.Bahçe'nin 1 gol bulması, Braga'nın iki gol daha atması anlamına geliyordu; Portekizlilerin sahadaki futbolu buna müsait değildi ancak sahneye hakem faktörü çıktı. 66. dakikada Braga kalemize tehlikeli geldi, kaleye gönderilen şutta ceza sahası içinde top Mehmet Topal'ın göğsüne doğru sakladığı eline çarptı; hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Josue, skoru 2-1'e getirdi. Bu pozisyonda sarı kart gören Mehmet Topal'ın kırmızı kartla atılmasıyla 10 kişi kalan F.Bahçe, 3. golü de kalesinde gördü. 74'te topu ceza sahası içinde önünde bulan Stojikovic, skoru 3-1'e getirdi; 83'te salına salına ceza sahasına giren Rafa Silva, 4. golü ağlarımıza bırakınca çeyrek final göz göre göre gitti.



Braga'nın ilk golü ofsayt Penaltı skandal


Braga, 11. dakikada Ahmed Hassan'ın golüyle öne geçerken F.Bahçeli futbolcular, Alves'in arkasına sarkan Mısırlı futbolcunun ofsayt olduğu yönünde tepki gösterdi. Vukcevic, çizgi halindeki F.Bahçe savunmasının arkasına sarkan Ahmed Hassan'a ara pasını gönderdi; pozisyonun tekrarında golcü oyuncunun top ayaktan çıktığında çok az bir mesafe de olsa Alves'in önünde olduğu görüldü. Karşılaşmanın yan hakemi de Ahmed Hassan ve Alves ile aynı hizada olmasına rağmen ofsaytı kaçırdı. 66. dakikada Benfica lehine çalınan penaltı kararı da hatalıydı. Braga atağında F.Bahçe kalesine gelen şutta top, ceza sahası içinde Mehmet Topal'un eline temas etti. Topal, ellerini göğsüne kapatarak saklarken hakem Ivan Bebek, eşi benzerine rastlanmayan skandal bir kararla penaltıya hükmetti.



Ivan Bebek çıldırttı Pereira TRİBÜNE ÇIKTI


Gereksiz kartlarına başvuran, çaldığı ve çalmadığı düdüklerle sahadaki otoritesini kaybeden Ivan Bebek, 44. dakikada Josef de Souza'ya gösterdiği sarı kartla bardağı taşırdı. Tepkisi sert olan Josef sarı kart gördü, Pereira tribüne gönderildi.





Braga-F.Bahçe karşılaşmasında Hırvat hakem Ivan Bebek'in yönetimi sarı-lacivertli futbolcuları çileden çıkardı. Gereksiz kartlarına başvuran, takdir haklarını Portekiz ekibinden yana kullanan Ivan Bebek, karşılaşmanın daha ilk yarısında otoritesini kaybetti. Bebek'in bir pozisyonda Josef de Souza'ya gösterdiği sarı kart bardağı taşıran son damla oldu; saha kenarında bu karara tepki gösteren teknik direktör Vitor Pereira, tribüne gönderildi.



Karşılaşmanın 44. dakikasında Şener, taç atışını kullanırken gereğinden fazla ilerleyince karşılaşmanın hakemi Ivan Bebek, atışı Braga'ya verdi. Şener'den taç atışında pas bekleyen Josef de Souza, hakemin düdüğü sonrası sinirlendi ve saha içindeki topu bir anlık sinirle saha dışına vurdu. Hırvat hakem, bu hareket sonrası Josef'e sarı kart gösterirken saha içinde Brezilyalı yıldız, saha kenarında da Pereira çileden çıktı. Sarı kart gören Josef, zor sakinleştirilirken 4. hakeme sert tepki veren Pereira da tribüne gönderildi. Ivan Bebek, skandal bir penaltı kararı verirken Mehmet Topal'ı, Alper'i, Volkan Şen'i oyundan attı; maçın sonunda saha karıştı.






#Braga
#UEFA Avrupa Ligi
#Alper Potuk
#fenerbahçe
8 yıl önce