|

F.Bahçe istediğini aldı: 0-1

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu'nun ilk maçında İstanbulspor'u 2-0 yenen Fenerbahçe, Olimpiyat Stadı'nda oynanan ikinci maçta da rakibini 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:38 - 17/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe, Olimpiyat Stadı'nda oynanan ikinci maçta da rakibini 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.
Fenerbahçe, Olimpiyat Stadı'nda oynanan ikinci maçta da rakibini 1-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Yedek ağırlıklı bir futbolcularla sahaya çıkan sarı-lacivertli ekipte, genç Makedon oyuncu Eljif Elmas da ilk kez kadroya alındı ancak oynamadı Mücadelenin ilk tehlikeli atağını ev sahibi ekip geliştirdi. 13. dakikada Muhammed'in sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada, Kojic'in müsait pozisyonda yaptığı kafa vuruşu yandan auta gitti. 14'te Alper Potuk'un sol çaprazdan içeriye katederek çektiği sert şut yan ağlarda kaldı. 45'te Fernandao'nun pasına hareketlenen Alper'in ceza sahası içi sağ çaprazından çektiği şut üstten auta gitti. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın ikinci yarısında iki takım da pozisyon üretmekte zorlandı. 89'da F.Bahçe öne geçti. Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Giuliano, yerden sert BİR vuruşla ters köşeden topu ağlara göndererek maçın skorunu belirledi: 0-1. Bu arada, maçın 16. dakikasında sakatlanan F.Bahçe'nin genç futbolcularından Yiğithan Güveli, yerini Martin Skrtel'e bıraktı.

  • Kocaman: Zorlu fikstür bizi bekliyor
  • F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "İstanbulspor ilk maçta çetin ceviz olduğunu göstermişti. İkinci yarı topun bizde kalma süresini uzatmamız ve rakibi oyundan düşürmemiz gerekiyordu, onu da başardık" dedi. Süper Lig'in ikinci yarısında zorlu bir fikstürün kendilerini beklediğine dikkati çeken tecrübeli çalıştırıcı, "Ciddiyet ve istek bakımından biraz daha üstüne koyarak ilerlemek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Kocaman, Hollanda ekibi Rotterdam'a kiralanan ve ilk yarıda sakatlanan Yiğithan'a üzüldüğünü de söyledi.

#Fenerbahçe
#İstanbulspor
#Kupa
6 yıl önce